אני לצערי הרב מעשן! והרבה! לא יכול להפסיק עם זה! כשהייתי בן 19 בערך, פגשתי בבחור ישיבה צעיר ממני בכמה שנים, שהפציר בי לעשן סיגריה אחת בלבד. ניסיתי ונחנקתי ממנה. כמובן אמרתי לו, שאני פשוט לא יכול לסבול את זה, אז הוא אמר לי: (ציטוט) 'בעוד כמה שנים אתה תעשן סיגריות ואפילו הרבה!' (סוף ציטוט). כיום הבחור הזה שהוא נצר למשפחת רבנים ידועה מאוד (ומפאת כבוד אביו הרב הי"ו שליט"א לא אוסיף כאן פרטים מזהים) הוא רב ידוע בירושלים ותלמיד חכם עצום!
אני הקטן באדם, התחלתי לעשן בגיל 30+ לאחר אישפוז בבית חולים שבו כולם עישנו סיגריות או מקטרת (גם הרופאים האחים והאחיות - כולם!) והושפעתי מן הסביבה המעשנת שאף היא הפצירה בי לעשן. עד היום הזה אני ממש מכור לסיגריות באופן כבד!
שמעתי והאזנתי להרצאה של חברינו ראש הפורום ומנהלו חיים בן-פסח הי"ו לגבי הסכנה העצומה הטמונה בעישון סיגריות, ובכל זאת המשכתי לעשן, אפילו תוך כדי ההרצאה!
אין לי שום פיתרון לכך ואבקש גם את תגובתו של חיים עצמו, במידה והוא עדיין יכול ורוצה לעזור לי להיגמל. האמת היא שלא ניסיתי גמילה מקצועית מפאת חיסרון כיס והיותי נכה ב-100%. אני מקווה שדבריי המזעזעים יחדרו עמוק ללבבם של כל מי שחושב לנסות להיגמל בתקווה שיצליח בע"ה וגם ללבבם של אלה שלא ניסו מעולם לעשן: תאמינו לי אין לכם שום סיבה להתחיל לעשן - אין דבר יותר מנוגד לבריאות מעישון של סיגריות או לחילופין סמים רח"ל ח"ו - היזהרו מאוד מעישון - זה גם נגד ההלכה היהודית - שומר נפשו יירחק!!!
אפריים