עמלק ואויבי ישראל > האמת מאחורי דת האיסלם
מישהו יכול להסביר בקצרה מה זה החדית'
liorso:
זה לא אישי נגדך אבל גם אני רוצה תשובה מחיים כי הוא מפרט יותר. אבל כעיקרון זה כמו המשנה ביהדות להבדיל טריליארדי הבדלות.
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: liorso על פברואר 03, 2007, 21:38:26 ---זה לא אישי נגדך אבל גם אני רוצה תשובה מחיים כי הוא מפרט יותר. אבל כעיקרון זה כמו המשנה ביהדות להבדיל טריליארדי הבדלות.
--- סוף ציטוט ---
חחח מישהו אמר שזה אישי נגדי הוא שאל וקיבל תשובה אם הוא רוצה את זה מחיים אף אחד לא ימנע את \ה ממנו.
נץ וגאה בזה:
החדית' זה כמו התורה שבעל פה של המוסלמים, חלק ממנו התקבל בכל רחבי העולם האיסלמי וחלק האחר התקבל רק על חלקים ממנו, כתות וזרמים שונים צרפו או שללו חלקים מסוימים ממנו שהתאימו לתפיסתם את דברי מוחמד.
דוקא_כך:
החדית' הוא אוסף של כתבים שנאספו ונערכו על-ידי ארבעה הוגי-דעות מוסלמים: אישאק, אל-טבארי, בוכארי, ומוסלים. הם כוללים עדויות של אנשים בני-זמנו של מוחמד שציטטו דברים שמוחמד כביכול אמר, ושאינם מופיעים בקוראן. לכל עדות כזאת בחדית' יש שושלת יוחסין, שעל-פיה המוסלמים מעריכים את מהימנותה. החדית' ענק בהיקפו, ואינו נופל בחשיבותו הקוראן. אחד הדברים החשובים ביותר שהחדית' איפשר לחוקרים המוסלמים המוקדמים לעשות היה לארגן את פרקי הקוראן בסדר כרונולוגי (כפי שאתם יודעים, הקוראן, כפי שכתוב, אינו מסודר בסדר כרונולוגי), וזאת מפני שהקוראן מכיל הרבה סתירות שנבעו מטבעו ההפכפך והקטנוני של ה"נביא" מוחמד יש"ו. בתחילה הוא עודד את מאמיניו לגלות סובלנות ל"אנשי הספר", כשעוד היתה לו תקוה שהיהודים והמינים יקבלו את הדת השקרית שלו, אך כשהתברר לו שזה אף פעם לא יקרה, הוא שינה את גישתו והחל להסית את מאמיניו לרדוף באכזריות יהודים ומינים. אם בשני מקומות בקוראן כתובים שני דברים מנוגדים, הדבר שנאמר אחרון מקבל עדיפות (בערבית העיקרון הזה נקרא נסח'). בקיצור, זה כל מה שאני זוכר כרגע, וממש אין לי כח לפרט או לחפש מקורות. אם אתה יודעים אנגלית, לכו לאתר
www.ProphetOfDoom.net
וקיראו את הגירסה האלקטרונית של הספר (חינמי).
בייקר:
אני הבנתי שיורשי מוחמד הכניסו את השנאה ליהודים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה