שונות > מה שבראש
סקר: אתם מאמינים באלוקים?
אֵיתָן:
--- ציטוט ---קשה לי לענות לך על נושא שאינני מכיר.לא התעמקתי בנושא הדת ולא חיפשתי תשובות בנושא אף פעם.בכל צד בחיי שניתקלתי בדת חיי ראיתי רק דברים רעים
ופרשנויות של כניעה של בורות ופרימיטיביות ואטימות [אני לא מדבר על הדת עצמה אלה על האדם עצמו ] מפה קל מאד להסיק מסקנה עד כמה הדת יכולה להצר
את דרכו של האדם בעוד החופש נותן לא את הכלים להתפתח
--- סוף ציטוט ---
אם לא התעמקת אז למה לך לבקר ולהביא דעות קדומות.
דני התרבות שאתה בה אתה חי יש בה חופש? האם התרבות "הנאורה" או "המדורנית"(היא לא מודרנית היא יותר פרימטבית מפרימטבית ומזכירה לי יותר שבטים באפריקה) יש בה חופש?
--- ציטוט ---.יכול להיות שגם עולם הדת מאפשר התפתחות מסויימת אבל לא בעיני מבטו של החילוני.גדילה רוחנית
זה לא התפתחות !!!!.זו כניסה לעולם אחר.אנחנו פה מדברים על עולמות מנוגדים לחלוטין.ניסתי כמה פעמים לטובת הזוגיות שלי [חברתי ואשתי לעתיד באה מבית
מסורתי דתי ] לנסות להבין ולקבל את ערכי הדת אבל פשוט אינני מוכן לוותר על המחשב בסופי שבוע ועל חשמל בבית [אצלה בבית מורידים את השלטר בשישי שבת
ותסביר בדיוק איך אתה מנגב את הישבן בחושך !!!!!!!!!!????.אם אני צריך לשירותים אחרי הורדת השלטר מה אני אמור לעשות לנחש להרגיש???? זה מפגר !!]
--- סוף ציטוט ---
גדילה רוחנית היא אכן התפתחות שמשפיעה על חצוניות זו עובדה ואל רק היהדות אומרת זו אלא גם כופרים.
במקום רוחניות קרא לזה אנרגיות ואנרגיות משפיעים על החומר.
התרבות שאנו חיים בה היא תרבות חומרית ויש את תרבויות המזרח שהם רק רוחנים אבל היהדות שוללת את שניהם ואמרת לך לא לפרוש משום עולם ונותנ לך לאזן בין העולם הגשמי לעולם הרוחני ובנוסף לזה נותנלת לך דרכים איך לקדש את החומר.זה שאתה לא מוכן לוותר על מחשב בסופי שבוע זו בעיה שלך לא של בדת לא כל העולם נוצר על מוחו ומחשבתו של דני,נתנו לך בחירה חופשית.
התרבות כיום היא רק מלמדת איך לחיות את החיים של עצמי ולרמוס חיים של אחרים מבלי לשים לב כמה אנו פוגעים.
אופן הדיבור שאתה מדבר מראה רק את מוכיח את התרבות כמה היא נחותה ומעוותת.
הפיתרון הוא להשאיר את האור או תפוח או להתקין טיימר מרכזי בכל הבית,יש תמיד פתרונות.
--- ציטוט ---כאשר ראיתי עד כמה הדת הולכת רחוק פשוט הרמתי ידיים.התפשרנו יחד על דברים בסיסיים כמו כשרות בבית פסח בלי לחם וצום בכיפור [אם כי אני לא ממש מקבל את
זה...].אין לי בעיה ללמוד את הדת כפילוסופיה או כספרות לכל דבר אבל לקבל עלי את חוקיה ואיסוריה ממש ממש לא מקובל עלי בכלל.למי יש את הזכות להכתיב לי
איך לחיות???.אדם נולד עם הזכות לבחור איך לחיות ולאף אחד אין זכות לקחת את זה ממנו.הדת לוקחת בכח את החופש מידיו.
--- סוף ציטוט ---
היהדות היא אכן נראת אולי כדבר פילוסופי אבל היא לא פילוסופיה ומישהו לוקח את היהדות רק כדי לפתח את המוח(הכוונה רק כדי להנתח בעימותים)ולצבור ידע אז זה יחשב כסם מוות כי כל המטרה היא לקיים ולעשות לא לשבת ולהתפלסף כמו שאר הנאורים.
דני לכל תרבות ולכל עם יש חוקים משלו.
הדת לא לוקחת בכח את החופש מידיו,סלח אבל אתה מדבר ממש מבורות במקום להביע דעות קדומות תשב ותחקור זה הכל ואחריזה תביע דעות.
--- ציטוט ---בנושא השואה
שמע אני חובב היסטוריה ולאורך כל הגלות היהודים שמרו בקנאות על המסורת.אולם כאשר יהדות הגולה התפצלה לשני מחנות חסידים [תלמידי ישיבות חרדים]
וציונים ומהם יצא הרצל אני מצודד בציונים.הציונים ראו את עליית הנאצים לשילטון והזהירו את החסידים אולם לחסידים היה נוח והם לא רצו לעלות לארץ זרה.
למרות שכתוב עליה בתורה.ואתה יודע יפה מאד מה קרה לכל אותם חסידים.מי שנישאר באירופה של 1939 נישאר באירופה......
--- סוף ציטוט ---
אם היית חובב היסטוריה אז היית גם אומר לדעת שלפני הציונות היו הרבה דתיים,חרדים,חסידים שיישבו את ארץ ישראל הרבה לפני הציונים.
הציונים גם אחראים למותם של מעל מיליון יהודים הי"ד(פרשת קסטנר,מומלך לקרוא את הספר "כחש"-בן הכט)
--- ציטוט ---להאמין בצורה עיוורת בכח עליון זה מקומם מאד.כל אותם קיצונים שהאמינו שאלוהים יגן עליהם התבדו לצערי וניספו.מפה אתה יכול להבין איך האשכנזים באים עם מורשת
חילונית טהורה בעוד הספרדים [עדות המיזרח] באים עם מורשת דתית.זה פשוט מנטליות מושרשת."הוא לא היה בשבילנו והוא לא הגן עלינו אז אנחנו כבר לא מאמינים
בו"
--- סוף ציטוט ---
דני האם אתה מאמין בכח המשיכה?
אני אפילו לאויבים שלי לא קורא קיצונים כי זו התרבות שלהם.
אם האיסלם היא דת של רוצחים אני לא אקרא להם קיצונים אלא אלחם בהם בחזרה.
זו לא בעיה של מנטליות אלא בעיה של של התבוללות בין עמים אחרים.
--- ציטוט ---מפה תבין את עמדתי ביחס לדת שאני אדם מאד לא מאמין וזה ביחס לכל סוג של דת.אמונה באל אחד [יהדות איסלם נצרות] זה אותו גברת בשינוי אדרת.
אנחנו מאמינים באלוהים ודת משה הערבים במוחמד והנוצרים בישו.כולם אותו דבר עם שינויים.
--- סוף ציטוט ---
אתה בעצמך אמרת שאתה לא התמקת אז מאיפה המסקנה שזו אותה גברת בשינוי אדרת,תחקור ותלמד אחריזה תבוא בביקרות.
--- ציטוט ---לי זה לא מדבר כלל !!!!!.מה אני צריך את האמונות האלה????.מה זה התנכ מה זה הקוראן והברית החדשה - - ספרים !!!!!
--- סוף ציטוט ---
ממש חוצפן,על סמך מה אתה פה?
ממש יריקה בפנים.
ארץ ישראל קיבלת מהגוים?
ארץ ישראל קיבלת אך ורק בגלל עדות תנכית ולא בגלל סיבה אחרת.
הגוים בעצמם אומרים שאר ישראל שייכת לעם ישראל אבל זה שהם אנטישמים לא שייך כרגע.
אתה אוהב את ארץ ישראל בגלל מה??
אתה בארץ ישראל בגלל מה?
--- ציטוט ---ספרים שכתבו במשך כמה דורות והקיצונים אמצו אותם כדי לשלוט בהמונים.אני לא שייך להמונים.אני קצת יותר תרבותי ואינטלקטואלי.הדת לא קונה אותי ולא סוחפת
אותי.הסדנאות של אמנון יצחק ממש לא משכנעות אותי.אני לא צריך שכנועים כי אני יודע היטב מה אני רוצה.אני לא מחפש את עצמי.שאתה לא מאמין ולא מחפש
משמעויות דתיות אז יותר קל לך לראות ולנתח דברים עם משמעות ספרותית ופילוסופית.
אני יכול לקחת כל ספר דתי והבין אותו גם בלא המשמעות הדתית שלו.יתרה מכך הדת מאד מבזה את האישה ביחס לגבר וזה מאד לא מקובל עלי.
אני מכבד את בת הזוג שלי מאד ועל פי מנטליות העדה של היא לא ממש דבר חשוב במישפחה לעומת הדת [אבא שלה אדם דתי מאד] ורצוי שיהיה לה בעל מאמין
ולא משנה אם היא תיהיה מאושרת איתו או לא העיקר שהוא יהיה דתי [זה רק מראה לך כמה הדת "מודרנית"] :P :P :P :idiot2:
--- סוף ציטוט ---
אתה יותר תרבותח,שים לב למלים שיוצאות לך מהפה
אינטלקטואלי סליחה אבל ממש לא נשמע אחד כזה
שוב דני קיצונים הוא הגדרה שלך.אני גם קובע שאתה קיצוני.
אני מבין למה אתה לא רוצה להיות שייך להמונים כי אתה טוען שספר התנ"ך זה סתם ספר וארץ ישראל לא היא לא שייכת לעם ישראל כי זה הכל סיפורים אבל להתיישב בארץ ישראל ועוד לומר שהיא שלי ממש כמו קולוניאליזם.
דני יש הרבה פילוספיות,באיזה פילוסופיות אתה מתעסק?(רשום פילוסופיה אחת).כל פילוסופיה סותרת את אחד את השני,מצחיק למשוע כזה דבר.
אתה יכול לקחת אבל להסביר כן אבל מי אמר שההסבר הוא נכון.
כדי לפרש דברים מהתנ"ך צריך להיות בעל דרגה מאוד גבוהה ולא בן כמו שאתה אומר שלא מאמין ובכלל לא מנסה להתעמק ביהדות ועוד מביע דעות קדומות.
דני התרבות שבה אתה חי מבזה את האישה,התרבות המערבית עם כל השבוניזם והפמינזם היא זו שמבזה את האישה.
ראיתי איך מדברים אל בנות בארץ כמו אל סמרטוט.שוב עצה שלי תשב תחקור ואחריזה תבוא בביקורת.
דני אם אתה אוהב תרבות אז תתחיל לעבוד על השפה שלך ואם אתה אוהב מודרניות אז תפתח את המוח שלך קצת יותר כי אחרת נשארים תקועים.
דני ימני:
לא אמרתי שארץ ישראל לא שייכת לעם ישראל.אל תסלף את דבריי.אם הייתי חושב ככה הייתי ב"שלום עכשיו" ימח שמם.
אבל אני ימני קיצוני וזכותי על הארץ הזאת.ואני שונא ערבים ופלסתינאים כמוך וכמו כל אחד בפורום הזה.זה פרדוקס עצום להיות ימני קיצוני ולא להיות אדם מאמין.
אני מסתמך על התנכ על נתינת הארץ כמו שכל ימני חושב אבל !!! - כאדם שמנסה להיות חופשי אני מתקשה לקבל עלי את דרך החיים שלו.
התרבות שלי יש בה חופש - מהמבט שלי יש לי חופש.אני יכול לעשות מה שאני רוצה בבחירה שלי ואני לא משועבד לכלום.
אני לא רודף אחרי קניונים וזה לא מעניין אותי אז כן יש לי חופש מהשעבוד החילוני.אני יכול לומר לך בוודאות שלא מעניין אותי האמריקניזציה שעברה עלינו ב 10 שנים
האחרונות.אני לא חושב שאני רומס מישהו.כיום במדינת ישראל מי שרומס את מי זה דווקא הציבור הדתי חרדי את הציבור החילוני.
הדיבור שלו נובע מכך שכל חיי ראיתי את עסקניים פוליטים ממציאים חוקים מצוצים מהאצבע על מנת להשליט את הדת על כלל הציבור.
התרבות שלו אינה מעוותת.אגב להשאיר את האור פתוח זה בהחלט אינו דבר חכם בהתחשב בביזבוז האנרגיה המשווע.
ואם ניקח את ההשלכות הסביבתיות זה ממש לא מקובל עלי.
טיימר מרכזי..אוקיי אבל שוב מה אפשר לתפקד בלי חשמל שישי שבת??? מה עושים בחורף שקר ???
ויש ילד חולה נגיד??? הדת באה לפני בריאות הילד???
ואם צריך לטפל בו וצריך אור ולהיות לידו אז מה עושים??
כל אלה סוגיות שאינן מתאימות לי.לכן אני פוטר את עצמי מראש מכל הדברים הקטנים האלה.
לא ממש לא איתן אני לא מוכן כלל לקבל עלי את הצורת חיים הזו.זה מעוות זה שיעבוד.
אני מוכן לכבד כשרות חגים כי זה עוד מקובל גם אצלי בבית אבל הדברים שציינתי ממש לא מתאימים לחיים מודרניים.בנוסף בת זוגתי לא ממש רוצה אורח
חיים כזה למזלי הטוב.אולי אני מדבר מבורות.אבל אני מדבר מניסיון של חוויה.חוויתי מהו בית מסורתי דתי.ראיתי מה זה ערב שבת.וזה היה יפה.
אבל לא מתאים לי.זה כאילו אני נכנס לכלא.
ערב שבת אחרי ארוחת הערב גמרנו - אין מוזיקה אין טלויזיה אין כלום.יושבים ושותקים.מה זה בית סוהר???
פשענו???.תודה אבל לא תודה.שאתה מגדל ילדים באוירה של איום ללא שמחה וטרור דתי הם יוצאים מעוותים.
אני גדלתי בבית עם שמחה יום שישי שומעים מוזיקה שבת הולכים לטייל נפגשים עם חברים.
חיים !!!!!!!!.ולא יושבים כמו גלמים עד צאת השבת ורק אז חוזרים לחיות.אז במטותא ממך ידידי.אני יודע מה זו מסורת.ואני מוותר עליה.
אה כן ושכחתי עניין הבשר והחלב...אוי כן...אצלי בבית לא ממש שומרים וזה ממש לא מעניין אף אחד.אבל בבית שלה [זה היה זוועה :idiot2: :idiot2: :idiot2:]
כן עניין הכלים הוציא אותי מדעתי.
"לא אל תיקח את זה בשרי" רגע אסור זה חלבי"
ואם הינו אוכלים בשר או עוף - 6 שעות המתנה עד לקפה [אני שותה שחור אז ממש לא משנה לי ]
כל ההפרדות האיסורים האלה המאיסו עלי את הדת לעולמי עד.אז תאמין לי ראיתי מספיק.וזה פרימיטיבי מאד
לאדם מאמין זה ניראה מקובל אבל לאדם חופשי אלה הן זוועות.
המזל הכי גדול שלי שהיא הלכה בעקבותיי ולא גררה אותי פנימה והעדיפה את החופש שלי על המסורות של הבית שלה.
נאור:
אני יענה לך בפשטות.
אכן, יש לך חופש. אף-אחד לא כופה עלייך לקיים את התורה, אפילו בתורה הקדושה רשום שלאדם יש שתי דרכים ללכת - האחת, דרך החופש והעולם הזה. השנייה, דרך עולם ה' ושמירת התורה. "ובחרת בחיים", התורה הקדושה אומרת באיזה דרך צריך ללכת - לבחור בחיים האמיתיים, שזה חיים בעולם הזה ובעולם הבא, שכן ברור שעולם הזה הוא רק גשר].
אתה רואה את העולם הזה כדבר היחידי, ואם-כך, לפי שיטתך, אתה צודק שלא צריך משהו שיכוון אותך כי אתה לא צריך לתת דין וחשבון לאף-אחד. האמת היא, שזה לא כך. העולם הזה הוא רק דרך, התורה באה ואומרת לך את זה - כל מה שאתה רואה פה זה בעצם דמיון, זה כלום, כי האמת לאמיתה זה העולם הבא וה' יתברך. [ אומרת הגמרא מאי "אין צור כאלהינו ואין בלתך"[פסוק שאמרה חנה הצדיקה] - אל תקרי אין צור כאלקינו כי אין בלתך, כי אם אין צייר כאלהינו [שמצייר את העולם הזה בצורה כ"כ טובה עד כי זה נראה כ"כ אמיתי] ואין לבלותך [ שמעשי ידיו של אדם מבלים אותו, אם אני נוטע עץ זית העץ יעמוד גם אחרי שאני יצא מן העולם - אבל ה' יתברך מבלה את מעשיו, עושה לו גם התחלה וגם סוף - כי הוא האמת היחידה].
רק שתדע, שלכל אדם שעושה מצווה יש זכות, מה שאומר שאשרייך שאתה צם בכירו ושומר בפסח כי יש יהודים יקרים שהם את זה אפילו לא עושים רחמא ליצלן.
האם מותר לי לשאול את כבודו במה הוא מאמין, אם בכלל. האם הוא חושב שכל מה שקורה פה בעולם הוא מקריות?
אשמח אם תענה.
ואם אפשר רק הערה קטנה ידידי : גם בשבילי שבת הייתה משוי. הייתי נכנס לדכאונות [תקשיב טוב] רק בגלל המחשבה שהולך להיות לי משמעם בלי שום עניין לעשות, ואני מדבר איתך אמת. אבל, בהמשך הדרך הכרתי חברים, שגם הם שומרים תורה ומצוות, והתחלנו ללמוד ביחד, לשיר שירי שבת, לשמוח, לצחוק, להתפלל, לרקוד - כן, אני יודע, זה לא מה שוקרה אצל הדתיים לדעתך, - אבל רק שתדע לך, שאם שבת אחת תבוא אל המקום שאני מקיים בו את השבת - הבטחה שלי, אתה תהנה הרבה הרבה יותר מאצל חמך. שבת זה העונג הכי גדול בעולם כיום בשבילי, ואני אומר לך את זה לא בשביל להרשים אותך אלא כדי שתקבל פרופורציה היכן אני עומד. כי אם פעם בכניסת שבת היה לי דכאון, היום בצאת שבת אני מרגיש דכאון. [ הכל עניין של איך שאתה מקבל את הדברים, והאם יש לך חברים שיעזרו לך לקבל אותם כמו שצריך].
עכשיו אשמח אם תענה על השאלה הנ"ל.
rubi65:
--- ציטוט של: נאור על יוני 04, 2008, 13:34:10 ---אני יענה לך בפשטות.
אכן, יש לך חופש. אף-אחד לא כופה עלייך לקיים את התורה, אפילו בתורה הקדושה רשום שלאדם יש שתי דרכים ללכת - האחת, דרך החופש והעולם הזה. השנייה, דרך עולם ה' ושמירת התורה. "ובחרת בחיים", התורה הקדושה אומרת באיזה דרך צריך ללכת - לבחור בחיים האמיתיים, שזה חיים בעולם הזה ובעולם הבא, שכן ברור שעולם הזה הוא רק גשר].
אתה רואה את העולם הזה כדבר היחידי, ואם-כך, לפי שיטתך, אתה צודק שלא צריך משהו שיכוון אותך כי אתה לא צריך לתת דין וחשבון לאף-אחד. האמת היא, שזה לא כך. העולם הזה הוא רק דרך, התורה באה ואומרת לך את זה - כל מה שאתה רואה פה זה בעצם דמיון, זה כלום, כי האמת לאמיתה זה העולם הבא וה' יתברך. [ אומרת הגמרא מאי "אין צור כאלהינו ואין בלתך"[פסוק שאמרה חנה הצדיקה] - אל תקרי אין צור כאלקינו כי אין בלתך, כי אם אין צייר כאלהינו [שמצייר את העולם הזה בצורה כ"כ טובה עד כי זה נראה כ"כ אמיתי] ואין לבלותך [ שמעשי ידיו של אדם מבלים אותו, אם אני נוטע עץ זית העץ יעמוד גם אחרי שאני יצא מן העולם - אבל ה' יתברך מבלה את מעשיו, עושה לו גם התחלה וגם סוף - כי הוא האמת היחידה].
רק שתדע, שלכל אדם שעושה מצווה יש זכות, מה שאומר שאשרייך שאתה צם בכירו ושומר בפסח כי יש יהודים יקרים שהם את זה אפילו לא עושים רחמא ליצלן.
האם מותר לי לשאול את כבודו במה הוא מאמין, אם בכלל. האם הוא חושב שכל מה שקורה פה בעולם הוא מקריות?
אשמח אם תענה.
ואם אפשר רק הערה קטנה ידידי : גם בשבילי שבת הייתה משוי. הייתי נכנס לדכאונות [תקשיב טוב] רק בגלל המחשבה שהולך להיות לי משמעם בלי שום עניין לעשות, ואני מדבר איתך אמת. אבל, בהמשך הדרך הכרתי חברים, שגם הם שומרים תורה ומצוות, והתחלנו ללמוד ביחד, לשיר שירי שבת, לשמוח, לצחוק, להתפלל, לרקוד - כן, אני יודע, זה לא מה שוקרה אצל הדתיים לדעתך, - אבל רק שתדע לך, שאם שבת אחת תבוא אל המקום שאני מקיים בו את השבת - הבטחה שלי, אתה תהנה הרבה הרבה יותר מאצל חמך. שבת זה העונג הכי גדול בעולם כיום בשבילי, ואני אומר לך את זה לא בשביל להרשים אותך אלא כדי שתקבל פרופורציה היכן אני עומד. כי אם פעם בכניסת שבת היה לי דכאון, היום בצאת שבת אני מרגיש דכאון. [ הכל עניין של איך שאתה מקבל את הדברים, והאם יש לך חברים שיעזרו לך לקבל אותם כמו שצריך].
עכשיו אשמח אם תענה על השאלה הנ"ל.
--- סוף ציטוט ---
:V: :smil037:
דני ימני:
נאור
אני בטוח שיש הרבה פנים יותר יפות לפי מה שאתה מתאר.במעגל החברתי שנובע מאותה בת זוג יש לי חבר דתי מסורתי אבל הוא יחסית מתון.אני מתרשם
שאתה והוא פחות או יותר אותו ראש.לא פעם ולא פעמיים יצא לי לדון איתו בכובד ראש על עקרונות הדת ואנחנו דיי מנוגדים אבל מה אנחנו חברים מאד טובים ומאד
קרובים.ככה שיש על מה לתהות בנושא.חמי לעתיד השאיר אצלי טעם רע כי הוא כאדם לא ממש אדם חברותי ומגלה עניין בסובב אותו רק אם הוא מקורב למסורת.
אני אענה לך - אני מאמין בעצמי ויותר מזה אני מאמין באישה שלצידי ואלך אחריה באש ובמים.מעבר לכך אני לא חושב שיש לי אמונה גדולה במשהו.
תורה מצוות שירי שבת אלה דברים שאני יכול לראות מהצד כצופה אבל זה ניראה לי מרוחק.לא גדלתי על זה לא חונכתי על זה ולכן זה ניראה לי מוזר.
אני לא אומר שזה רע חלילה זה פשוט ניראה לי שונה מדרך החיים שאני רגיל.אני לא אתנגד לגור ליד אנשים כאלה בידיעה שיש לי שכנים ישרים וטובים
זה מקנה תחושה אמיתית של ביטחון מאשר לגור ליד ערבים או רוסים שיכורים.אני אכבד אותם בחגים והם יכבדו אותי.
אני חושב שאלה חיי קהילה - דבר שדיי נכחד בחיים החילונים וחבל.
אני בטוח שאתה לא אומר דברים אלה כדי להרשים.אני מאמין לך שיש דברים כאלה.
וטוב שככה שיש עוד פנים לדת ולא רק שחור אלה גם לבן.
והאם לקבל את הדברים האלה?
ובכן זה הכל תלוי.מה הכוונה לקבל? אני לא מכיר את עצמי בתור אחד שיתחיל לרקוד ולשיר.אני אדם די מופנם.
המקסימום שהייתי מוכן לעשות זה קידוש בצורה אינטימית בערב שבת עם תירוש והוצאת הלחם [וזה נחשב ללכת רחוק בשבילי - צעד כזה אני מוכן לעשות
אם הבת זוג תבקש כי אצלה בבית עושים את זה ]
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה