שונות > מה שבראש
סקר: אתם מאמינים באלוקים?
דוקא_כך:
--- ציטוט של: rubi65 על מאי 07, 2008, 04:01:01 ---אתה יודע, שהסקר הוא: האם אתם מאמינים באלוקים והוא נכון לגבי כל המוזכרים לעיל שכולם תלמידי חכמים, ולכן יש להתחשב בכך בנוגע לנושא המקורי של הסקר הזה
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
אתה זה שסטית מהנושא והזכרת ראשון את הרב אמנון יצחק שליט"א. :police:
rubi65:
--- ציטוט של: דוקא_כך על מאי 25, 2008, 20:58:54 ---בס"ד
אתה זה שסטית מהנושא והזכרת ראשון את הרב אמנון יצחק שליט"א. :police:
--- סוף ציטוט ---
גם לדעתי הרב אמנון יצחק הינו קיצוני מאוד ואני לא דוגל באורח חיים חרדי כפי שהוא מטיף אליו - להיפך אני כיום אדם חילוני וחופשי במעשיי ודיעותיי אלא שאני באמת מאמין באלוקים ובמציאותו בכל העולמות ובכל מקום - זה בשבילי יותר מאמונה, זה ידיעת הבורא ומציאותו יתברך שמו
דני ימני:
אני הצבעתי שאני לא מאמין.כי אין לי אמונה בבורא עולם.
על פי תפיסתי אמונה בכח עליון כלשהו זה סגידה לישות מסויימת.תיהיה אשר תיהיה זו קבלת מרות וחוקים מגורם חיצוני לתוך החיים שלנו.והחיים שלנו גם
ככה עמוסים ומלאים לחץ אז אין מקום לאמונה לחוקים והגבלות שמטילה עלינו הדת.יש לי את השאלה הנצחית שאף אחד לא יכול ולא יוכל לענות עליה
הרי בשואה נהרגו 6 מיליון - נהרגו.למה בורא עולם לא עשה מאמץ להצילם??? ובכן - הוא לא עשה כי הוא לא קיים !!!.הכל שטיפת מוח.
מפה הסקתי מסקנה שאלוהים על כל שלל כינוייו הוא בעצם סוג של אמונה ולא משהו אמיתי - מפה אפשר לומר שהוא שקר וכזב - כלומר הוא לא באמת אמיתי.
אמונה זה שתילה של הדת באדם מגיל צעיר על ידי שטיפת מוח.זה כמו שאני אומר שאני מאמין במחשב שלי ואני מקריב לו קורבנות (נישמע טפשי נכון?)
מחשב זה חפץ אבל גם ספר תורה זה חפץ ולנשק חפץ יהיה אשר יהיה זה הזוי ובזוי.אתם הייתם שמים כתר על המחשב שלכם כמו ששמים פעמונים וכתר על ספר
תורה???? (לא אני מניח. זה מגוחך).
הבורות של המאמינים שאינם יודעים עד כמה הדת שולטת בהם היא עצומה.
rubi65:
--- ציטוט של: דני ימני על מאי 29, 2008, 09:20:55 ---אני הצבעתי שאני לא מאמין.כי אין לי אמונה בבורא עולם.
על פי תפיסתי אמונה בכח עליון כלשהו זה סגידה לישות מסויימת.תיהיה אשר תיהיה זו קבלת מרות וחוקים מגורם חיצוני לתוך החיים שלנו.והחיים שלנו גם
ככה עמוסים ומלאים לחץ אז אין מקום לאמונה לחוקים והגבלות שמטילה עלינו הדת.יש לי את השאלה הנצחית שאף אחד לא יכול ולא יוכל לענות עליה
הרי בשואה נהרגו 6 מיליון - נהרגו.למה בורא עולם לא עשה מאמץ להצילם??? ובכן - הוא לא עשה כי הוא לא קיים !!!.הכל שטיפת מוח.
מפה הסקתי מסקנה שאלוהים על כל שלל כינוייו הוא בעצם סוג של אמונה ולא משהו אמיתי - מפה אפשר לומר שהוא שקר וכזב - כלומר הוא לא באמת אמיתי.
אמונה זה שתילה של הדת באדם מגיל צעיר על ידי שטיפת מוח.זה כמו שאני אומר שאני מאמין במחשב שלי ואני מקריב לו קורבנות (נישמע טפשי נכון?)
מחשב זה חפץ אבל גם ספר תורה זה חפץ ולנשק חפץ יהיה אשר יהיה זה הזוי ובזוי.אתם הייתם שמים כתר על המחשב שלכם כמו ששמים פעמונים וכתר על ספר
תורה???? (לא אני מניח. זה מגוחך).
הבורות של המאמינים שאינם יודעים עד כמה הדת שולטת בהם היא עצומה.
--- סוף ציטוט ---
דני - אתה יהודי חופשי מה שנקרא וזה בסדר. אבל מפה להגיד שלא קיים אלוקים ועוד להצדיק את זה בכל מיני טענות מגוחכות שאין להן שחר והן לא מבוססות על כלום זה אבסורד!!! תחזור בך מדבריך - וחוץ מזה השואה לא קרתה בגלל מציאותו או אי מציאותו של אלוקים - היא הייתה בלתי נמנעת בגלל "אנשים" כמו היטלר יש"ו הימלר יש"ו גבלס יש"ו וכל חבר מרעיו של הצורר הנאצי יש"ו והם היו אנשים ובגלל אנשים כאלה כמו בכל ההיסטוריה גם המודרנית וגם העתיקה נהרגו ונרצחו על קידוש השם מיליוני יהודים שאמרו לפני מותם את הפסוק הכתוב כמעט בכל מקום ביהדות וכמובן בתורה הקדושה: 'שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד' - האם קידוש השם הזה היה לשווא???!!!! האם אתה שנולדת לאחר השואה הארורה והנוראה, יש לך בכלל זכות להגיד כאן או בכל הזדמנות אחרת שאתה "חושב" שאין אלוקים לכאורה בגלל שהייתה השואה לעם ישראל???!!!! תחזור בך ותתחרט על דבריך!!!!!
דני ימני:
אני חוזר בי מטענותי.אם הן פגעו ברגשות אחרים אני מתנצל.
ידוע לי שהן יותר מדי מתירניות כלפי אנשים מאמינים.
בעיני חיי אדם נמצאים מעל הכל לכן תפיסת עולמי היא כזו.
לא באתי להיות פה פרבוקטור או משהו כזה חלילה וחס וזה לא העניין !!!!!.
פשוט חורה לי שדווקא הציונים שביססו את מדינת ישראל תנועת בילו (בית יעקב לכו ונלכה ) היו חילונים גמורים ודווקא כל הישיבות (החרדים בגולה) היו אלה שדחו
את הציונות (ויש לך הוכחה לכך היום ידידי היקר - נטורי קרתא !!!!) והעדיפו להשאר בגולה ולא לבוא לישב את השממה ולהקים ישובים בארץ.לפיכך דעותי מאד נוקבות
כלפי אותה הדת שאינה מצטלבת יחד עם התנועה הציונית אלה מטיפה לדת עיוורת ויותר מזה יום העצמאות שלנו זה יום אבל עבורם.
אם תשאל אותי הדת הכי יפה מכל פלגי היהדות היא הדת של תנועת מפדל - האיחוד הלאומי שדיי דוגלת בעקרונותי - ישוב הארץ ודבקות בה.
אולם הדת החרדית האורטודוקסית המחמירה בתקופת הגולה לא דגלה בציונות מפה גישתי החופשית.וגם הפרשנות הרדיקלית שלי (שלא בא להעליב איש.דעות אישיות שלי)
אצלי קיים פרדוקס חזק שאני ימני קיצוני מאד אבל חילוני.
יצא להתעמק בנושאי היהדות המתקדמת כמה פעמים לעומת נושאי הדת רגילה ושוב הממסד הדת מכריז בעלות על מסורת ישראל כאילו היא שייכת רק לו.
אני אדם עם ראש מאד פתוח אבל ברגע שסוגרים לי את האופקים אני פשוט מפנה את הגב.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה