שונות > מה שבראש

סקר: אתם מאמינים באלוקים?

<< < (62/67) > >>

אביר הקרנפים:
מה עדיף? להצדיק רצח של תינוקות מבני עמך כי איכשהו הגעת למסקנה שלהשמיד אורקים שרוצים לרצוח את התינוקות שלך, זה "פאקינג רצח"?
והוא צריך פסיכיאטר?

אומרים לך שכל אותם אלה שהיהודים הרגו, תכננו בעצמם להשמיד את כל היהודים... בגלל מה? כי עשו להם משהו? לא. סתם כי הם יהודים.
אז במקום שהם יהרגו יהודים, אנשים טובים ורגועים, היהודים הרגו רוצחים. ביג דיל...

וזה נקרא עולם השקר. מקום שבו אתה יכול בכלל להעלות על דעתך שיש פה בעיה...

Dudi:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על ספטמבר 28, 2012, 14:12:42 ---מה עדיף? להצדיק רצח של תינוקות מבני עמך כי איכשהו הגעת למסקנה שלהשמיד אורקים שרוצים לרצוח את התינוקות שלך, זה "פאקינג רצח"?
והוא צריך פסיכיאטר?
אומרים לך שכל אותם אלה שהיהודים הרגו, תכננו בעצמם להשמיד את כל היהודים... בגלל מה? כי עשו להם משהו? לא. סתם כי הם יהודים.
אז במקום שהם יהרגו יהודים, אנשים טובים ורגועים, היהודים הרגו רוצחים. ביג דיל...
וזה נקרא עולם השקר. מקום שבו אתה יכול בכלל להעלות על דעתך שיש פה בעיה...

--- סוף ציטוט ---
לא מצדיק רצח של חפים מפשע, אלא אם כן מדובר במקרים כמו עופרת יצוקה ששם באמת דאגנו שכמה שפחות חפים מפשע ימותו והיה חייב לתקוף כי הם עשו לנו המון בעיות עם הטרור שלהם

לא מבין מה הקשר של יהודי שהורג רוצח
גם אני מצדיק רצח של רוצחים (כשבאמת בטוחים שאותו בנאדם רצח, ושבאמת הייתה כוונה. לא בכל מקרה מצדיק)

הנקודה שלי היא שאלוהים גורם לרצח של המוני חפים מפשע
ואין שום סיבה לזה
אם אלוהים קיים בכלל, אני אומר את זה בהנחה שהוא כן קיים, ואני בטוח שהוא לא

MAORO:
א.כשהקב"ה מטביע בים את חיילי פרעה,ישנם כמה סיבות עיקריות:
1.הגנה עצמית. החיילים האלו נשלחו כדי לפגוע בעם ישראל.
2.למען יראו וייראו. לא יתכן שכל העמים בעולם לא יראו מהקב"ה,מלך מלכי המלכים,ומבניו ונציגיו עלי אדמות.
ב.כשיהודים מתים בידי רשעים כדוגמת הנאצים ימח שמם וזכרם,כמו שכבר אמרתי,זה למעשה רק לטובתם.
הם זוכים לחיי תענוגות ונחת לנצח לנצחים,ונפטרים מעוונותיהם.
אם אתה לא מבין שאם יש עולם הבא (וזה כבר דיון אחר,אבל אנחנו מדברים מנק' מבט יהודית,אז נצא מנק' הנחה שהסכמת שיש עולם הבא,כמונו) אזי המוות אינו "הסוף".
המוות הוא למעשה רק עוד תחנה בחייו של היהודי,כמו בר המצווה,הגיל שבו מתחילים לעשות מצוות,ויום המיתה הוא למעשה היום שבו היהודי משיל מעליו את עול המצוות,עושה "צאק אווט",והולך לקבל את השכר/ח"ו העונש.
שים לב מה אומר רבי יהודה הנשיא,אחד מגדולי ישראל על נושא החיים והמוות:"אָמַר רִבִּי יְהוּדָה, אַשְׁרֵי מִי שֶׁעֲמָלו בַּתּורָה וְעושֶׂה נַחַת רוּחַ לְיצְרו. גָּדֵל בְּשֵׁם טוב וְנִפְטָר בְּשֵׁם טוב מִן הָעולָם, וְעָלָיו אָמַר שְׁלמה בְּחָכְמָתו, טוב שֵׁם מִשֶּׁמֶן טוב, וְיום הַמָּוֶת מִיּום הִוָּלְדו."
הבנת?
שלמה המלך,החכם באדם,אומר: "טוב שם משמן טוב,ויום המוות מיום הולדו."

אביר הקרנפים:

--- ציטוט של: Dudi על ספטמבר 28, 2012, 21:12:12 ---לא מצדיק רצח של חפים מפשע, אלא אם כן מדובר במקרים כמו עופרת יצוקה ששם באמת דאגנו שכמה שפחות חפים מפשע ימותו והיה חייב לתקוף כי הם עשו לנו המון בעיות עם הטרור שלהם

לא מבין מה הקשר של יהודי שהורג רוצח
גם אני מצדיק רצח של רוצחים (כשבאמת בטוחים שאותו בנאדם רצח, ושבאמת הייתה כוונה. לא בכל מקרה מצדיק)

הנקודה שלי היא שאלוהים גורם לרצח של המוני חפים מפשע
ואין שום סיבה לזה
אם אלוהים קיים בכלל, אני אומר את זה בהנחה שהוא כן קיים, ואני בטוח שהוא לא

--- סוף ציטוט ---
דיברת על רצח במקרה של פורים בו הרגו היהודים 75 אלף איש. ותהיתי איך אתה מכנה את זה רצח כשאותם אנשים רצו להשמיד את העם היהודי "מנער ועד זקן טף ונשים ביום אחד".
אז הנה לך דוגמא שבה אתה סתם נזעק לצעוק "רצח רצח" במקרה שבו ההרג מוצדק וחיוני. הסיבה האמיתית היא בגלל מוסר מעוות ורצון לשלול את הדת ואת ספרי המקורות.

הנקודה שלך היא שאלוהים גורים לרצח של המוני חפים מפשע, נענתה כבר על ידי.
הרי הצבתי בפניך שני טיעונים.
האחד, אינך יודע אם הנרצח חף מפשע, אם זה בכלל רצח, או אולי אם יש סיבה עולמית גלובלית שבגללה הוא מת. משהו שאתה לא יודע כי אתה מסתכל רק על הנרצח ולא יודע מה קורה מסביב (ראה למעלה. כתבתי לך על אפקט הפרפר). כלומר, אתה לא לוקח בחשבון את השיקולים של האלוהים. אתה רק רואה שמישהו מת וישר צועק "רצח! רצח!!!". זה ילדותי. האדם המלומד חוקר סיבות בצורה יותר עמוקה והראיה שלו יותר רחבה.
והאלוהים, מכיל ראיה רחבה ועמוקה יותר מכל מלומד ויודע את הכל. אז... איפה פה הרצח?
הטיעון השני היה שהאלוהים ברא את אותם אנשים. האלוהים יודע לשם מה ברא אותם ולאיזו תכלית. איך תקרא לזה רצח? הוא ברא אותם. אפילו אם אין סיבה אחרת מלבד זה שסיימו את תכליתם, הוא יכול לבטל אותם. זכותו. הם בריאה שלו ונועדו לשרת את תכליתו.

Rafoe:
אני אתייחס רק לטענת ה"רצח" של דודי.

כנראה שכבודו שכח שאנו בני האדם לא חיים בפלנטה אחרת. אנו חלק מהטבע.

מסביבנו יש כל מני בעלי חיים.

כל קבוצה של ייצורים חיים רוצחת על מנת לשרוד.   היום קוראים לזה "מעגל החיים", אבל כל ייצור חי רוצח כדי לשרוד בטבע.

אצל בני האדם ישנם כמה סוגי רצח. יש רצח במזיד, וישנו רצח בשוגג ויש גם מקרי מוות שאינם תלויים באדם אחד (אלא בצעדים כאלה ואחרים שגרמו למוות של אדם).

אם ילדים מתים כתוצאה מרעב ומחלות זה לא אומר שהם כופרים, אלא זה אומר שמי שמנהל את המדינה שבה הם חיים הוא פושע ומושחת.
הכי קל בעולם להגיד "אלוהים אשם".   ומה עם האחריות של בני האדם?

צא מהסרט שמגיע לך הכל. אנחנו אומנם חיים בטבע (ויש שיאמרו הג'ונגל האנושי הוא האכזרי מכולם), אבל עדיין קיבלנו את המשאב היקר מכל שלאף בהמה אין - השכל להבחין בין הרע והטוב.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה