שונות > מה שבראש

סקר: אתם מאמינים באלוקים?

<< < (53/67) > >>

חרותניק:
בחרתי 3
אני לא יודע אם אלוקים קיים ולדעתי זו התשובה הכי הולמת וצנועה שאפשר לתת לשאלה הזאת, לעומת זאת הרבה יותר קשה לי להבין את האתאיסטים שבטוחים שאיננו קיים מאשר יהודים מאמינים.

T-800:

--- ציטוט של: יובל הכהניסט על אפריל 01, 2010, 08:22:02 ---בס"ד

תסביר?

--- סוף ציטוט ---

אני מתעניין בדתות, אבל אני אישית לא מתחבר למה שהדתות האלה אומרות, לא משנה אם זה יהדות נצרות או אסלאם.

DANIEL321:
יש אלוקים, אבל קשה לשים לב אליו לפעמים.

yossso:
בעבר הייתי חילוני, כעת אני יהודי לא דתי (חילוניזם היא דת פנאטית ללא אלוהים, אן קולטר כתבה על כך ספר - GODLESS).

זמן רב האמנתי בתורת האבולוציה, אבל היום היא נראית לי מגוחכת: איך מדבר פשוט הולך ומתפתח דרך יותר ויותר מסובך? הפשוט הכיל את המסובך? וגם אם כן, למה שזה יצמח להיות דווקא אנחנו ולא משהו יותר מורכב.

חוץ מזה, אני לוקח ברצינות כיום את החשיבה של כהנא עצמו. הוא אמר על למינג (מכרסם) שלפעמים הם כולם בשלב מסוים נתקפים באטרף ורצים ומתאבדים (זורקים את עצמם מתהום) ושואל "למה שאלוהים ייצור למינג?", ותשובתו: "כי יש היום למינגים ההולכים על 2" - דיבר כמובן על הישראלים.

חשבתי על זה, וגם מה שאיש פה אמר על 'מתכנן תבוני' נשמע לי הגיוני ביותר. מישהו יצר אדם. עם כל המדהים שבאדם, מה שעוד יותר מדהים הוא שהיה לו בורא - הבורא הזה הוא בלתי נתפס - זה כמו שמחשב יבין אותי (מחשב נורא מתוחכם עם התוכנות הכי תבוניות שהאדם יכול היה לפתח. - אבל זה לא אדם, זאת ערימה, מוגבלת בכמות, של רעיונות אנושיים. משמע - הספונטניות שלנו, היא הגדולה. והיכולת להתמודד עם בעיות שטרם נראו. - פיתוח יכולות בהתאם למצב. - אין מכונה שיכולה לפתח בתוך עצמה משהו. מכונה משוכללת יכולה לתקן את עצמה, כאלה יש בחלל.)

אז חשבתי על הרעיון של כהנא, חשבתי למה יש מפגרים בעולם, למה נולד איש הפיל? - אדם כ"כ מעוות שאפילו השלד שלו מעוות. - איזה חרא של חיים הוא חי? למה לאפשר לאדם לחיות ככה ולסבול? - למה שאלוהים יברא יצור כזה? זה מוכרח להיות רמז. ואני מתחיל להאמין שבדרך לגאולה, אנחנו כמו באיזה QUEST - צריכים לפענח רמזים מהקב"ה שכאשר נבין אותם, נתקדם ל- LEVEL הבא.

מה מסמן לנו ברווזן? לדעתי, שלטבע אמנם יש צורה כללית - יש יונקים, טורפים, צמחוניים בעלי מיתר וכו', אבל יש גם יוצאי דופן. ולדעתי אנשים הם יוצאי דופן, כי הם גם טורפים וגם צמחוניים.

yossso:
גם אם כן, למה שזה יצמח להיות דווקא אנחנו ולא כל דבר אחר. מדבר פשוט יותר, שהולך ובונה דבר מסובך יותר, יכולות לנבוע אינסוף אפשרויות. ומהן נוצרה רק אחת? בול. שיט.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה