שונות > מה שבראש

סקר: אתם מאמינים באלוקים?

<< < (6/67) > >>

אֵיתָן:

--- ציטוט של: rubi65 על אפריל 13, 2008, 20:20:49 ---אני מסכים איתך בענין הכפי'ה החילונית, למרות שגם אני נחשב חילוני, אבל מקפיד על מצוות חשובות.
בעני'יני 'בין אדם לחברו' אני מקפיד אפילו עוד יותר, כי יש לזה חשיבות מאוד גדולה לאלוקים.
קודם כל להיות בן-אדם וחוץ מזה רצוי אך לא הכרחי בעיני'י לשמור תרי"ג מצוות, כל שכן שהלכות בית-המקדש, עבודת כהנים וכד' לא כל אחד מצווה לעשות בימינו, עד לבוא משיח צדקינו.
יש לי אמונה שלימה במציאות הבורא שהוא כמובן אלוקים או ה' וכמו שיש 70 פנים לתורה גם לאלוקים יש פנים והתגלויות רבות.
לסיכום: קי'ים אלוקים מעל לכל ספק!!!

--- סוף ציטוט ---
איך להיות בן אדם ולהתנהג כמו יהודי מקבלים זאת מאבותינו הקדושים וכל ספרי המוסר שנכתבו מתורתנו הקדושה.
דרך ארץ מקבלים מספרי מוסר שהושפעו מהתורה.
לא הכרחי לשמור תרי"ג מצוות? מה זה תורה כפי יכולתך(אכול כפי יכולתך)?
לקב"ה אין פנים ואין דמות הוא אחד.
אנחנו  צריכים לקרב את היהודים לתורה ולא את התורה ליהודים-הכוונה שלא צריך לסלף את התורה בשביל לקרב יהודי.

rubi65:

--- ציטוט של: אֵיתָן על אפריל 13, 2008, 21:16:47 ---איך להיות בן אדם ולהתנהג כמו יהודי מקבלים זאת מאבותינו הקדושים וכל ספרי המוסר שנכתבו מתורתנו הקדושה.
דרך ארץ מקבלים מספרי מוסר שהושפעו מהתורה.
לא הכרחי לשמור תרי"ג מצוות? מה זה תורה כפי יכולתך(אכול כפי יכולתך)?
לקב"ה אין פנים ואין דמות הוא אחד.
אנחנו  צריכים לקרב את היהודים לתורה ולא את התורה ליהודים-הכוונה שלא צריך לסלף את התורה בשביל לקרב יהודי.

--- סוף ציטוט ---
אני מבקש ממך איתן, לא לסלף את דברי'י:
אמרתי שאני מאמין באלוקים באמונה שלימה - וזה נכון מאוד!
אמרתי שאני מקי'ים מצוות שבין אדם לחבירו - גם נכון מאוד!
בקשר למצוות של בין אדם למקום - יש לי עוד הרבה להשתפר, כמו כל יהודי אפילו חרדי, כל הזמן להשתפר ולקי'ים מצוות כאלה בהידור מקסימלי, כולל כשרות, שמירת שבת כהילכתה, חגים יהודי'ים ועוד ועוד.
אליך לדעת, שאני עדי'ין חילוני אבל ברצוני להתחזק בשמירת מצוות ואני עושה הרבה בכיוון הזה.
זה לא משנה כלום לגבי היחס שלי ככהניסט וכימני אמיתי, להיפך: אני רוצה גם להשתפר בזה ולהוסיף ולתרום בנושא הרב כהנא זצוק"ל הי"ד כמה שיותר = וטובה שעה אחת קודם!!!
מקווה שתחשוב על זה היטב לפני שתבקר אותי בביקורות מוחצות כאלה!!!

אֵיתָן:

--- ציטוט של: rubi65 על אפריל 13, 2008, 22:22:43 ---אני מבקש ממך איתן, לא לסלף את דברי'י:
אמרתי שאני מאמין באלוקים באמונה שלימה - וזה נכון מאוד!
אמרתי שאני מקי'ים מצוות שבין אדם לחבירו - גם נכון מאוד!
בקשר למצוות של בין אדם למקום - יש לי עוד הרבה להשתפר, כמו כל יהודי אפילו חרדי, כל הזמן להשתפר ולקי'ים מצוות כאלה בהידור מקסימלי, כולל כשרות, שמירת שבת כהילכתה, חגים יהודי'ים ועוד ועוד.
אליך לדעת, שאני עדי'ין חילוני אבל ברצוני להתחזק בשמירת מצוות ואני עושה הרבה בכיוון הזה.
זה לא משנה כלום לגבי היחס שלי ככהניסט וכימני אמיתי, להיפך: אני רוצה גם להשתפר בזה ולהוסיף ולתרום בנושא הרב כהנא זצוק"ל הי"ד כמה שיותר = וטובה שעה אחת קודם!!!
מקווה שתחשוב על זה היטב לפני שתבקר אותי בביקורות מוחצות כאלה!!!

--- סוף ציטוט ---
סליחה אחי אבל מדבריך הבנתי שאתה אמרת שזה לא הכרחי לקיים תרי"ג מצוות.

rubi65:

--- ציטוט של: אֵיתָן על אפריל 13, 2008, 22:49:03 ---סליחה אחי אבל מדבריך הבנתי שאתה אמרת שזה לא הכרחי לקיים תרי"ג מצוות.

--- סוף ציטוט ---
אומר לך ברור מאוד: הכרחי לקי'ים את כל המצוות מן התורה, אבל לא כל אחד יכול לקי'ים אותן מכל מיני סיבות אישיות שלא אפרט כאן. אתה יכול לכתוב לי הודעה פרטית ואענה לך שם.

אֵיתָן:

--- ציטוט של: rubi65 על אפריל 13, 2008, 23:37:47 ---אומר לך ברור מאוד: הכרחי לקי'ים את כל המצוות מן התורה, אבל לא כל אחד יכול לקי'ים אותן מכל מיני סיבות אישיות שלא אפרט כאן. אתה יכול לכתוב לי הודעה פרטית ואענה לך שם.

--- סוף ציטוט ---
:V:

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה