שונות > מה שבראש
סקר: אתם מאמינים באלוקים?
מגן דוד:
--- ציטוט של: Juda-Yoda על ינואר 27, 2009, 21:19:22 ---תדע כשאתה חושב שאתה רואה משו לא אמין בתנ"ך,המשהו הלא אמין נימצא בעצם...אצלך.
--- סוף ציטוט ---
מה כוונתך?
GVM:
כמובן.
יחיאל:
--- ציטוט של: דוקא_כך על נובמבר 14, 2008, 07:32:52 ---בס"ד
אין הצדקה לחלל שבת בגלל כדורגל! מילא עבודה או לימודים (שגם זה לא בסדר...), אבל כדורגל?! מה, אתה מתכנן להיות שחקן מקצועי, ח"ו? עדיף לפתח גישה יותר פונקציונלית לספורט. כל בן-אדם, בנוסף לשמירה על הבריאות, צריך לפתח ולשמר (ע"י אימונים קבועים ותכופים, למעט שבתות) יכולות חיוניות מנקודת מבט של בריאות והישרדות:
1. שחיה: יכולת לשחות מספר קילומטרים ללא הפסקה (לחוף מבטחים), וכן יכולת להחזיק נשימה במשך מספר דקות מתחת למים.
2. כושר: יכולת לרוץ מספר קילומטרים בקצב די מהיר.
3. כח: יכולת להרים משא יחסית כבד בלי להיפגע או להיפצע כתוצאה מכך.
4. הגנה עצמית: יכולת להגן על עצמך מפני מספר תוקפים בו-זמנית, יכולת להתחמק ממהלומות או בעיטות, יכולת ליפול ולספוג מהלומות ובעיטות בלי להיפגע.
מס. 4 הכי חשוב, ואימונים אינטנסיביים בהגנה עצמית מפתחים באופן עקיף יכולות אחרות (זריזות, גמישות, כושר, כח, כח מתפרץ), חוץ מאשר שחיה (את זה צריך לעשות בנפרד באופן קבוע גם כן). אם ח"ו יקיפו ויתקיפו אותך 3-4 ערבים חמושים, כל אימוני הכדורגל שלך לא יעזרו לך בגרוש---בזבוז זמן מוחלט---זה יהיה הסוף שלך, ח"ו.
כאשר אתה בוחר אמנות לחימה, עליך לבחור אמנות לחימה אפקטיבית, ולא סתם חרטא כמו קרטה או טאי קוואן דו. ג'ודו וג'יו ג'יטסו הם לא רעים. אייקידו מעולה (במיוחד כשמדובר ביכולת להגן על עצמך מפני מספר תוקפים שמתקיפים אותך בו-זמנית!) אבל דורש הרבה שנים להגיע לרמה גבוהה. הכי פרקטי להתאמן באמנות הלחימה הישראלית קרב מגע, או באמנות הלחימה הרוסית "סיסטמה".
אם אתה מקדיש זמן לפעילות גופנית, המטרה צריכה להיות שמירה על הבריאות והישרדות, כדי שתוכל להאריך ימים ולקיים מצוות, וכן היכולת להגן על עצמך או על אחיך היהודי מפני תוקף יהודי מרושע או תוקף גוי, ובכך למנוע חילול שמיים.
ישנן יכולות נוספות כמו ניווט, הישרדות בתנאי שדה, וטיפוס על סלעים, אבל אלו יכולות מתקדמות שמלמדים בקורסי קצינים ולוחמי יחידות מובחרות, ויכולות 1-4 שהזכרתי למעלה הן המינימום שכל אחד ואחת צריכים לפתח. משחקי כדורגל תשאיר לגוים, שכל חייהם הבל, לחם ושעשועים.
שבת שלום.
--- סוף ציטוט ---
ה4 סעיפים הנ"ל זה נראה כמו הכנה לשייטת 13 חחח הלוואי שכמה שיותר יהודים יקפידו על אורך חיים כזה!
בקשר לאומנויות לחימה קרב מגע כל אחד צריך לעשות ויותר מזה, זה צריך ליהיות שיעור בבית הספר! אני יודע שמלמדים את זה בפנימיות צבאיות.
וזה ממש משפר את הכישורים של התלמידים מבחינת חשיבה במצבי לחץ, בטחון עצמי גבוה וקצת קורדינציה- השילוב בין ידיים ורגליים! -- חבל שזה לא חלק מתוכנית הלימודים...
אני לא מכיר את האומנות לחימה סיסטמה אבל אני יכול בהחלט להמליץ על אגרוף תאילנדי שאני מתאמן בזה כבר תקופה של כמה חודשים וזה באמת חזק מבחינת מיצוי היכולות אם זה סיבולת ופיתוח השריר וכמובן ספיגת מכות (לפעמים קשות).
בקשר למה שאמרת על הכדורגל, זה לא חייב ליהיות משחק של 'גויים' זה נחמד ומותח...פשוט לא צריך לחלל שבת בשביל זה נגדיר את זה כך.
alon cohen:
אני מאמין שיש משהוא עליון שמשגיח עלינו
אחים באמת:
--- ציטוט של: alon cohen על אפריל 06, 2009, 04:22:00 ---אני מאמין שיש משהוא עליון שמשגיח עלינו
--- סוף ציטוט ---
בקיצור, כן
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה