שונות > מה שבראש
סקר: אתם מאמינים באלוקים?
Aaron:
--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 04, 2008, 20:39:25 ---הבלוג הועבר ל"פרטי" ורק אנשים שאני נותן להם אישור לצפות יוכלו להיכנס, אז אל תנסו.
נץ, אני דורש ממך - שוב - למחוק את האישור, במפגיע, או שאנקוט בצעדים ממשיים.
--- סוף ציטוט ---
הורדתי. זה בסדר, זכותך לשמור על פרטיות.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 04, 2008, 20:39:25 ---הבלוג הועבר ל"פרטי" ורק אנשים שאני נותן להם אישור לצפות יוכלו להיכנס, אז אל תנסו.
נץ, אני דורש ממך - שוב - למחוק את האישור, במפגיע, או שאנקוט בצעדים ממשיים.
--- סוף ציטוט ---
רק עכשיו חזרתי לפורום, מצטער, קיבלתי, זכותך לפרטיות היא אכן זכותך המלאה, ונהגתי שלא כשורה שפרסמתי את הבלוג.
קבל את התנצלותי הכנה, אין צורך לאיים, המחיקה התבצעה.
אני מציע שנחזור לויכוח המקורי, יש לך מה לומר בנדון?
א.ק:
נץ, אני מכיר את הסוג שלך. אתה נתפס לקטנות ומנסה להתקיל אותי איתן. האמת הפילוסופית בעינה עומדת; מעשה האדם קדם למשמעותו, ולפיכך האדם נולד ללא משמעות כשלעצמו. ניטשה לקח את זה לכיוון של חוסר משמעות מוחלט, אקזיסטנציאליזם מודרני טוען שהמשמעות צריכה להיווצר ולהתגלות, אך היא אינה נחוצה לקיום. ההוכחה הלוגית:
א. אני אדם.
ב. אדם, בהגדרה, הוא יצור המבחין בין טוב ורע ובין נכון ולא נכון.
ג. לא נולדתי עם היכולת להבחין בין טוב ורע; העובדה היא שהחינוך הוא זה שקובע מה "טוב" ומה "רע", כיוון שמה שנחשב בעיניי "טוב" יכול להיחשב בחברה אחרת או אצל אדם אחר "רע" ולהיפך. אם הייתי נולד עם היכולת להבחין בין טוב ורע (במילים אחרות: אם "טוב" ו-"רע" נקבעו לפני קיומי) הרי שכל האנושות הייתה מסכימה על "טוב" ועל "רע" (ועל נכון או לא נכון).
ד. כשם ש1+1=2, יש רק תשובה אחת לכל שאלה או לכל מצב שהיא "טובה" או "נכונה".
ה. מתוך כך: ישנה אמת אחת.
ו. עצם קיומה של האמת אינו תלוי בהבנה או בתפיסה של האנשים אותה - למרות שחלקם אכן יודעים מהי האמת.
ז. אני מאמין שמצאתי את האמת; עד שיוכח אחרת, האמת "שלי" נכונה, וכל שאר האמיתות אינן נכונות.
יש?
יחיאל:
--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 06, 2008, 20:57:26 ---נץ, אני מכיר את הסוג שלך. אתה נתפס לקטנות ומנסה להתקיל אותי איתן. האמת הפילוסופית בעינה עומדת; מעשה האדם קדם למשמעותו, ולפיכך האדם נולד ללא משמעות כשלעצמו. ניטשה לקח את זה לכיוון של חוסר משמעות מוחלט, אקזיסטנציאליזם מודרני טוען שהמשמעות צריכה להיווצר ולהתגלות, אך היא אינה נחוצה לקיום. ההוכחה הלוגית:
א. אני אדם.
ב. אדם, בהגדרה, הוא יצור המבחין בין טוב ורע ובין נכון ולא נכון.
ג. לא נולדתי עם היכולת להבחין בין טוב ורע; העובדה היא שהחינוך הוא זה שקובע מה "טוב" ומה "רע", כיוון שמה שנחשב בעיניי "טוב" יכול להיחשב בחברה אחרת או אצל אדם אחר "רע" ולהיפך. אם הייתי נולד עם היכולת להבחין בין טוב ורע (במילים אחרות: אם "טוב" ו-"רע" נקבעו לפני קיומי) הרי שכל האנושות הייתה מסכימה על "טוב" ועל "רע" (ועל נכון או לא נכון).
ד. כשם ש1+1=2, יש רק תשובה אחת לכל שאלה או לכל מצב שהיא "טובה" או "נכונה".
ה. מתוך כך: ישנה אמת אחת.
ו. עצם קיומה של האמת אינו תלוי בהבנה או בתפיסה של האנשים אותה - למרות שחלקם אכן יודעים מהי האמת.
ז. אני מאמין שמצאתי את האמת; עד שיוכח אחרת, האמת "שלי" נכונה, וכל שאר האמיתות אינן נכונות.
יש?
--- סוף ציטוט ---
מה האמת שלך ??
א.ק:
לא שייך לנושא הדיון.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה