יש לך אפשרות להגיד ואללה, טעיתי, אני מודה. ויש לך אפשרות להמשיך ולסבור שהעולם היה קפוא, והוא נברא מפיצוץ, ובאנו מהקוף, שהוא גם עומד על הידיים של הרקולס או על שלושה פילים. קר אל תשכח, הכל שקר, ורק תורת ישראל אמת. כי כמו שאמר רבנו הקדוש רבי נחמן מברסלב בספר ליקוטי עצות : "האמת הוא אחד, והשקר הוא הרבה. כי אי אפשר לומר אמת כי אם על דבר אחד - דהיינו, כמו שהוא. כי שקרים אפשר לומר הרבה ואין שיעור, כגון על כסף שהוא עופרת או בדיל או שאר שמות. אבל לעתיד לבוא, יתגלה האמת ויתבטל ההתנגדות- כי יתבטלו השקרים. כי באחד אין שיך התנגדות."
לכן אחי, ידידי, הגיע הזמן שתפקח את עינייך. כי נראה לך שכל העולם הזה הוא מקרי? נראה לך ששמש עולה ביום, וירח בלילה סתם בגלל שהיה איזה פיצוץ? נראה לך שעולם כ"כ מושלם יכול להברא ככה סתם?
אם אני עכשיו יפרוש דף לבן גדול, ויקח מכחול ויזרוק על הדף, מה הסכוי שתצא בדיוק, בדיוק המקסימלי ללא שום פגם האות "נ"? 1: 1,000,000,000...... . ונגיד וזרקתי, ויצא! מה הסיכוי, שאני יקח שוב פעם את המכחול, ויזרוק אותו ושתצא לי האות "א" במדיוק, בדיוק המקסימלי ללא שום פגם - בדיוק ליד ה"נ"? אבל דע לך, שאם האות "א" לא תצא טוב, אני זורק את הדף ופורש דף חדש ומתחיל מהתחלה. מה הסיכוי שיצאו לי שתי האותיות האלו אחת אחר השנייה בדיוק המושלם? 1:1,000,000,000,000,000,000.....
אז תגיד לי אתה, גוף האדם, שמורכב ממערכת אחת מדהימה, שבם המח שולט על הכל, והלב מעביר דם לכל הגוף, והגוף מוציא ומכניס אוויר, והלב פועם ללא הפסק, והקיבה סוחטת, והמעיים מעבדות, והגוף מפיק שומן, ו"משליך" את הפסולת, וקולט שוב פעם אוכל, ושולח דם לרגליים, ולידיים, ולמוח וכו' וכו' וכו'............ אין ספור פעילויות שתלויות אחת בשנייה, שאם, ובמקרה רק אחת מהפעילויות לא עובדת כמו שצריך, כל המערכת נופלת - כל זה, מקרי? אתה רוצה להגיד לי, לפי הסברא שלך, שכל העולם הזה, הסיכוי שהוא נברא "בטעות" ע"י פיצוץ או כל דבר אחר הוא : 1:1,000,000,000,000,000,000,000,000,000... ? את האמת, יותר קל לי להאמין בתורה, שם הכל מוכח, מאשר להאמין בסרות חסרות כל בסיס שהסיכוי שהם אמיתיות הוא המספר שרשמתי כאן למעלה ^.
איך למדנו בפרשה האחרונה על בלעם? בהתחלה : "וַיַּעֲמֹד מַלְאַךְ יְהוָה, בְּמִשְׁעוֹל הַכְּרָמִים--גָּדֵר מִזֶּה, וְגָדֵר מִזֶּה " - האמת סוגרת עלייך מכאן ומכאן כמו גדר. אח"כ : "וַתֵּרֶא הָאָתוֹן אֶת-מַלְאַךְ יְהוָה, וַתִּלָּחֵץ אֶל-הַקִּיר". אח"כ קשה יותר לברוח, נלחצים לקיר, אין לאן לברוח מה', הוא רואה הכל. ואח"כ : "וַיּוֹסֶף מַלְאַךְ-יְהוָה, עֲבוֹר; וַיַּעֲמֹד בְּמָקוֹם צָר, אֲשֶׁר אֵין-דֶּרֶךְ לִנְטוֹת יָמִין וּשְׂמֹאול." - זהו, אין לאן לברוח. אין דרך לנטות ימין ושמאל. רק באמצע, רק בדרך התורה הקדושה.
חביבי, תפתח את הראש קצת, תקרא בשביל להבין, לא בשביל להקשות. כי אח יקר, לא נולד הבן אדם שיוכל להקשות על התורה ועם ישראל. כי ידוע לכל, אנחנו העם הכי וותיק, קטן מאוד, מפולג מאוד - חלק מאשכנז, חלק מספרד - אבל מה מאחד? התורה הקדושה. פרעה רצה להפיל אותם, גם המן, גם היטלר, גם סאדם, גם נבוכדנצר, גם אחמדינג'ד - אבל תראה מה זה, העם של אלה שיושבים כל היום בבית מדרש ולומדים תורה , העם של העמך, של הפשוטים, הוא תמיד עומד ותמיד יעמוד. ותנחש למה זה קורה.