עמלק ואויבי ישראל > האמת מאחורי דת האיסלם
מיהו אללה?
דוקא_כך:
בס"ד
זה לא עניין של "לדאוג לתחת", זה עניין של לשרוד. אתה יודע מה המקור למושג עכו"ם (עובדי כוכבים)? עכו"ם הוא מושג שכפו עלינו הגוים שנשתמש בו במקום המלה "גוים". זה קל מאוד "לתפוס תחת" כשאתה גר במדינה ריבונית ולא כד'ימי אזרח סוג ב' מושפל ובזוי, כבוש תחת ידם של פראי צמאי-דם שמחפשים סיבות להתעלל בך. הרמב"ם לא שיקר, ח"ו.
eran:
אינני יודע מאיפה המצאת את הדבר שהרמב"ם היה "מושפל ובזוי" במצרים, לידיעתך הוא נודע כאחד מטובי הרופאים, והיה רופאו האישי של מלך מצרים, וכמו שהוא בעצמו בתוך מכתב ששלח בשנת 1199 לשמואל אבן תיבון, בתקופה שבה עסק אבן תיבון בתרגום לעברית של "מורה הנבוכים" – ספרו הפילוסופי של רמב"ם. וכך כתב רמב"ם לאבן תיבון:
"...אני שוכן במצרים (=בפוּסְטָאט) והמלך שוכן בקאהרה (=קהיר)... אי אפשר לי מבלתי ראותו בכל יום בתחילת היום... כללו של דבר - כל יום אני עולה לאל-קאהרה בהשכמה (=מוקדם בבוקר), וכשלא יהיה שם שום מכשול... אשוב למצרים (=פוסטאט) לאחר חצי היום... ואמצא האכסדראות (=המסדרונות) כולן מלאות גויים, בהם חשוב ובלתי חשוב… ושופטים ושוטרים... ואצא לרפאותם ולכתוב להם [פתקאות ונוסחאות חולייהם]... עד הלילה... ואני שוכב פרקדן מרוב העייפות..."
הוא היה אדם חשוב מאוד ונכבד מאוד, ומטובי העם היו משחרים לפתחו!!
כל טוב!
דוקא_כך:
--- ציטוט של: eran על יולי 15, 2008, 13:31:58 ---אינני יודע מאיפה המצאת את הדבר שהרמב"ם היה "מושפל ובזוי" במצרים, לידיעתך הוא נודע כאחד מטובי הרופאים, והיה רופאו האישי של מלך מצרים, וכמו שהוא בעצמו בתוך מכתב ששלח בשנת 1199 לשמואל אבן תיבון, בתקופה שבה עסק אבן תיבון בתרגום לעברית של "מורה הנבוכים" – ספרו הפילוסופי של רמב"ם. וכך כתב רמב"ם לאבן תיבון:
"...אני שוכן במצרים (=בפוּסְטָאט) והמלך שוכן בקאהרה (=קהיר)... אי אפשר לי מבלתי ראותו בכל יום בתחילת היום... כללו של דבר - כל יום אני עולה לאל-קאהרה בהשכמה (=מוקדם בבוקר), וכשלא יהיה שם שום מכשול... אשוב למצרים (=פוסטאט) לאחר חצי היום... ואמצא האכסדראות (=המסדרונות) כולן מלאות גויים, בהם חשוב ובלתי חשוב… ושופטים ושוטרים... ואצא לרפאותם ולכתוב להם [פתקאות ונוסחאות חולייהם]... עד הלילה... ואני שוכב פרקדן מרוב העייפות..."
הוא היה אדם חשוב מאוד ונכבד מאוד, ומטובי העם היו משחרים לפתחו!!
כל טוב!
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
ערן, מה גורם לך לחשוב שהישמעאלים התייחסו אל היהודים יותר טוב מאשר הצורה שבה הם מתייחסים כיום לנוצרים הקופטים במצרים (צאצאים של המצרים הקדמונים), או לאחיהם הערבים הנוצרים בלבנון? וגם אם הם התייחסו טוב בתקופות שונות אל היהודים אז, זה לא מייצג את דת האיסלם הנאצית שקוראת להשפלתם והריגתם של "אנשי הספר" (היהודים והנוצרים), בדיוק כמו ש"מוסלמים" מסויימים שאיתם אני עובד בארה"ב, שאוכלים חזיר ושותים יין לא מייצגים את דת האיסלם, ובדיוק כמו שיהודונים שמאלנים לא מייצגים את היהדות האמיתית. טרחת ללמוד את הקור'אן, את החדית', את הביוגרפיה של המשוגע יש"ו? דרך אגב, השאלה ששאלתי ("מה גורם לך...") היא שאלה רטורית --- אני יודע את התשובה. אתה שטוף-מח של ש"ס, ואני מכיר רבים כמותך שסוגדים לרב עובדיה ולכל מה שהוא אומר. במקום לתמוך ברב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד כשגדול דורינו היה בחיים ולהצביע בכנסת בעד הצעות החוק שהגיש נגד התבוללות, נגד נישואי תערובת, נגד מפגשים בין תלמידים יהודים וערבים --- במקום כל זה הם תקעו לו סכין בגב, ולימדו וממשיכים ללמד צעירים בורים איך שהיה נפלא בארצות ערב. אז מה הפלא שכיום יש אלפי נשים יהודיות נשואות לערבים, ועשרות אלפי נשים יהודיות שיוצאות או גרות יחד עם ערבים. אתם הש"סניקים ממש מאכזבים. מצד אחד אתם "מסכימים" שהרב כהנא היה רב גאון וצדיק גדול, ומצד שני מרמזים שהעובדה שרצחו אותו היא הוכחה לכך שהוא טעה, ובו-בזמן מאמינים שיסורים באים על צדיקים לא בגלל עוונות (שהרי הם נקיים מעוון) אלא כדי לכפר על עוונות הדור. אז תחליטו, ש"סניקים, הרב כהנא היה צדיק או לא? שאלה נוספת: אם היה כל-כך נפלא במרוקו/תוניס/אלג'יריה/לוב/עירק/מצרים, אז למה רוב היהודים המזרחיים החילוניים תמכו ברב כהנא? המזרחיים ה"דתיים" הם ש"סניקים כברירת מחדל, אבל החילוניים תמכו ברב כהנא. איך אתה מסביר את זה?
eran:
דווקא כך,
אני שם לב שהתגובות שלך מתבטאות בהרבה טינה ואנטיגוניזם כלפי הציבור החרדי (וכשאני אומר חרדי אינני מתכוון "לחרדים" שנתקלת בהם בארה"ב), יש לך בעיה עם הלבוש שלהם, עם ההנהגות שלהם, עם דרך החיים שלהם - ואני באופן אישית יודע טוב מאוד מהיכן זה בא, אל תשכח שגם אני הייתי חילוני בעברי. אתה צריך להבין שעולם התורה מונהג ע"י ענקי עולם שכל ימיהם שקדו ב-4 אמות של הלכה, וכל מעייניהם וכל חפצם זה להגדיל תורה ולהאדיר. ומי אתה שתשפוט לדוגמא את האדמו"ר מצאנז-קלויזנבורג שהיה אחד מענקי הדור האחרון, היה ניצול אשוויץ, איבד את אישתו ו-11 ילדיו בשואה, ואחרי כן עלה לא"י התחתן, הביא ילדים והקים את החסידות מחדש, הוא בנה בתי-ספר, ישיבות מוסדות חינוך לבנים ובנות, ואפילו את בית-החולים המפורסם בנתניה "לניאדו", וזה רק סיפור אחד, מאחורי כל צדיק מסתתר הנהגות ופועלות שהוא עשה עבור העם היהודי. הידעת שהגר"ע יוסף שליט"א התיר לבד ובעצמו את כל העגונות של מלחמת יוה"כ (למעלה מ-1000 עגונות), עדים מספרים שלא לא ישן בלילות ועבד ללא הפסקה כדי להביא מזור לאותם עגונות ולהתיר אותם מכבליהם.
דווקא כך, עם כל הצער שיש מבחינה רגשית סביב מותו של הר' מאיר כהנא ואח"כ גם מות בנו ורעיתו בדמי ימיהם צריך לדעת באופן ברור שהשקפותיו התורניות של הרב מאיר כהנא הי"ד לא התקבלו בציבור החרדי, ובמידה רבה גם לא בציבור הדתי לאומי, אני זכיתי ללמוד את רוב ספריו של הרב כהנא הי"ד ויש שם הרבה דברים שלא מסתדרים על הלך הרוח של הציבור החרדי, ובכלל אדם שקרא את ספריו (למעט "הרעיון היהודי") מבחין שהרבה מדעותיו נמשכו אחר התקופה של מרדנות במוסכמות "והפנתרים השחורים" (אם תקרא את ספרו "הליגה להגנה יהודית" תראה שהליגה מבוססת ממש על רעיון הפנתרים, והרצון של הרב ליצור "חיה יהודית"), ומוצאים בדעותיו הרבה הדים לאפיקורס שונא היהדות ולדימיר ז'בוטינסקי (שהר' כהנא מכנהו בתואר: "ענק החשיבה"), והנסיון של הר' כהנא להוסיף לדעות אלה נופך תורני ע"י התבוננות במציאות דרך מסך עבה של דמיונות הרואים את מציאותנו כאילו היתה בימי דוד המלך בכלל לא מתאים לציבור שומר התורה והמצוות, שעליו נאמר: "היידים ידי עשו והקול קול יעקב".
דברים אלה הם הסתכלות השקפתית- תיאולוגית של הציבור החרדי כלפי הרב כהנא, אני באופן אישית מנסה להתעלם מהדברים האלה ולקחת את הדברים הטובים מאוד ממורושתו של הרב כהנא הי"ד, ואני משתדל כל שנה לעלות לקבר ביום הפטירה של הרב...
תראה אני יודע בוודאות שהמצב הרוחני של היהודים בארצות-ערב היה הרבה יותר טוב והיו שומעים בקול רבותיהם, ולידעתך הרב כהנא הביע עניין רב בגורלם של ילדי עדות המזרח שטען כי חולנו במכוון, והציע לקבוע בתענית אסתר יום זיכרון במתכונת יום הזכרון לשואה ולגבורה שייוחד ל"שואה הרוחנית" של נוער העולים מהמזרח!!!
לפחות בארצות-ערב היה כבוד לחכמי ישראל, לתורה וללומדיה, פה בארץ מתקיים בעקבות החילון הכוון של הציונות החילונית "יראי חטא ימאסו", לפחות אפשר לתנחם שזה סימן לגאולה.
דוקא_כך:
בס"ד
--- ציטוט ---ומוצאים בדעותיו הרבה הדים לאפיקורס שונא היהדות ולדימיר ז'בוטינסקי (שהר' כהנא מכנהו בתואר: "ענק החשיבה")
--- סוף ציטוט ---
כזה דבר הרב יכול היה לומר רק בפני עמי הארץ ותנוקות שנשבו, שחושבים בבורותם שז'בוטינסקי ומנחם בגין זה שיא היהדות... אני זוכר במספר הרצאות (מוקלטות) ובספרים/מאמרים, הרב הזכיר חלק מהדברים המכוערים שז'בוטינסקי אמר שכיום מעדיפים להסתיר. הוא תאר את ז'בוטינסקי כגדול המנהיגים הציונים החילוניים באירופה, וזה אכן מדוייק.
--- ציטוט ---והנסיון של הר' כהנא להוסיף לדעות אלה נופך תורני ע"י התבוננות במציאות דרך מסך עבה של דמיונות הרואים את מציאותנו כאילו היתה בימי דוד המלך בכלל לא מתאים לציבור שומר התורה והמצוות, שעליו נאמר: "היידים ידי עשו והקול קול יעקב".
--- סוף ציטוט ---
אחת הסיסמאות של הרב (ושל חיים) היתה שלפני שאנחנו יכולים להפוך לעם מובחר, קודם כל צריך להפוך לעם נורמלי ולרפא את החולי הנפשי שלקינו בו בגלות בת 2000 שנה. אתה רוצה להיות אוכל חינם פראזיט, לשבת כל היום להתפלל, ושאחרים יעשו את העבודה בשבילך, יקיזו מדמם בשביל להגן עליך? לא נורמלי לשאוף להפוך את מדינת ישראל למדינה של "דוסים" וישיבות. זה חילול השם. ואל תגיד שגם בקרב ה"דוסים" אין שנאת חינם, בין חרדים אשכנזים לבין חרדים מזרחיים. בשיעורי תורה הרבנים תמיד מפגינים "אהבת ישראל" ע"י שימוש במלים כמו "אחינו המזרחיים" או "אחינו האשכנזים" אבל אם הבת המזרחית התאהבה באברך אשכנזי, אז אוי ואבוי לבחור. אנחנו הרי יודעים את הסיפור המכוער על ה"רב" שלמה עמאר והבת שלו. ואגב, למה לא מתאימה לך המציאות של ימיו של דוד המלך? למה אתה רוצה להעתיק את הגטאות והשפלות של הגלות לא"י? זאת מחלה נפשית גלותית, להמשיך לרצות להיות מושפל, בזוי ומפסידן גם בארץ שלך. הרב כהנא רצה לקחת הטוב שבכל ציבור --- את יראת ה' של הציבור האמוני, ואת דרך הארץ (מדע, כלכלה, צבא, וכו') של הציבור החילוני השפוי --- למזג אותם ולהקים לתחיה את המציאות של דוד המלך. הגישה שלך היא אחד המניעים העיקריים לכך שהציבור החילוני שונא חרדים, וכתוצאה מכך, לצערנו ולדאבוננו, יהדות, מכיוון שהם מקבלים את הרושם שיהדות מנוגדת לראציונליות ושפיות.
--- ציטוט ---תראה אני יודע בוודאות שהמצב הרוחני של היהודים בארצות-ערב היה הרבה יותר טוב והיו שומעים בקול רבותיהם
--- סוף ציטוט ---
זה ידוע ולא ניתן לערעור, אבל לא על זה דיברתי --- על המצב הרוחני --- אלא דיברתי על המצב הגשמי, והעניין של חילול השם כאשר יהודי מושפל ע"י ישמעאלי מלוכלך. כאשר הרב הזכיר בכל הזדמנות את השואה הרוחנית שנעשתה ליהדות המזרח ע"י מפא"י, מפ"ם והשומר הצעיר, הוא לא התכוון שהיה עדיף אילו יהודי ארצות ערב היו נשארים בגלות הישמעאלית, ובטח ובטח שהוא לא התכוון לרמוז שהישמעאלים התייחסו יפה אל היהודים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה