שונות > פורום משוב
בקשר לביטויים בפורום
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: עז77 על ינואר 21, 2007, 01:19:29 ---
--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 20, 2007, 23:59:50 ---דרך אגב עז הכי חשוב לא תיקנת במקום "מתנחלים" מתיישבים "מתנחל" מתיישב "מתנחלת" מתיישבת.
--- סוף ציטוט ---
אני גם חשבתי כמוך פעם, עד שאמרו לי שמתנחל זו לא מילה גסה
ושרק הבולשביקים ימ"ש הרגילו אותנו לקשר אסוציאציות שליליות עם המילים התנחלות ומתנחל,
כאילו שמתנחל זה אחד שנדחף למקום שלא שייך לו, שזה עיוות בולשביקי מכוער למשמעות האמיתית
שבאה מהמילה נחלה, התנחלות זו הקמת נחלה, כמו המשפט שאומר "למנוחה ולנחלה",
ככה שאין פגם מה במתנחלים או בהתנחלות, זה פשוט החלאות שמסביבנו ששיבשו אנשים כמוני וכמוך,
בתפיסת המילים היפות האלה כמילים שליליות ופוגעות, רק מראה לך עד כמה עמוק מושרשת השנאה העצמית בישראל...
--- סוף ציטוט ---
בכל זאת המילה "מתנחל" מהשורש דפוקה כבר זה כמו שאני אומר לך "היי מה אתה מתנחל לי בבית" יותר מתאים מתיישבים.
שלגון:
--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 22, 2007, 10:39:45 ---בכל זאת המילה "מתנחל" מהשורש דפוקה כבר זה כמו שאני אומר לך "היי מה אתה מתנחל לי בבית" יותר מתאים מתיישבים.
--- סוף ציטוט ---
אני מסכים עם כהנא צדק בנקודה הזאת: אפילו אם המשמעות הקדומה של השורש "להתנחל" הייתה תמימה, מה שרלוונטי זה המשמעות שהיא מקבלת היום. ולכן אני בדרך כלל משתדל לומר מתיישבים.
לא צריכה להיות שום הפרדה בין מתיישבים ברמת-גן לבין מתיישבים ביהודה. אין שום סיבה שישוב במרכז יקרא "ישוב" בעוד שכשמדובר ביהודה ושומרון, מבדילים אותם ומשתמשים פתאום בשורש אחר (התנחלות\מתנחל). עצם ההפרדה הזאת היא לא פחות חמורה מהמשמעות המילונית של כל מילה בה משתמשים.
ובכל זאת, למרות מה שאמרתי כאן, אני אציין שאני דוגל בקפיטליזם ניהולי. אני לא אוהב את הרעיון שכופים על משתמשי הפורום את המילים בהם מותר להם להשתמש. לדעתי זאת צריכה להיות המלצה חמה למשתתפים, אבל לא בשיטת כפיה. (כך גם הדיעה שלי לגבי שרשורים שננעלים. לדעתי יש לנעול דיונים רק במקרים חריגים ביותר בהם הדיון מנוצל להכפשות הדדיות)
עז77:
--- ציטוט של: שלגון על ינואר 22, 2007, 14:13:02 ---
--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 22, 2007, 10:39:45 ---בכל זאת המילה "מתנחל" מהשורש דפוקה כבר זה כמו שאני אומר לך "היי מה אתה מתנחל לי בבית" יותר מתאים מתיישבים.
--- סוף ציטוט ---
אני מסכים עם כהנא צדק בנקודה הזאת: אפילו אם המשמעות הקדומה של השורש "להתנחל" הייתה תמימה, מה שרלוונטי זה המשמעות שהיא מקבלת היום. ולכן אני בדרך כלל משתדל לומר מתיישבים.
לא צריכה להיות שום הפרדה בין מתיישבים ברמת-גן לבין מתיישבים ביהודה. אין שום סיבה שישוב במרכז יקרא "ישוב" בעוד שכשמדובר ביהודה ושומרון, מבדילים אותם ומשתמשים פתאום בשורש אחר (התנחלות\מתנחל). עצם ההפרדה הזאת היא לא פחות חמורה מהמשמעות המילונית של כל מילה בה משתמשים.
ובכל זאת, למרות מה שאמרתי כאן, אני אציין שאני דוגל בקפיטליזם ניהולי. אני לא אוהב את הרעיון שכופים על משתמשי הפורום את המילים בהם מותר להם להשתמש. לדעתי זאת צריכה להיות המלצה חמה למשתתפים, אבל לא בשיטת כפיה. (כך גם הדיעה שלי לגבי שרשורים שננעלים. לדעתי יש לנעול דיונים רק במקרים חריגים ביותר בהם הדיון מנוצל להכפשות הדדיות)
--- סוף ציטוט ---
אני לא מסכים עם שניכם, בעצם כך אתם מקבלים בהסכמה את מה שדחפו לכם למח בניגוד לרצונכם,
אני לא מסכים עם זה, אני כל הזמן אומר מתנחלים בטון שליו וגאה, אני מקווה שנתנחל לכל חלקה טובה בארץ ישראל ונקים נחלה ב"ה,
בעוד 20 שנה יגידו לכם שיהודי זה שלילי, ושעדיף להקרא ישראלי - מה תעשו אז? תתביישו להיקרא יהודי?
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: עז77 על ינואר 22, 2007, 14:31:17 ---
--- ציטוט של: שלגון על ינואר 22, 2007, 14:13:02 ---
--- סוף ציטוט ---
--- סוף ציטוט ---
אני לא מסכים עם שניכם, בעצם כך אתם מקבלים בהסכמה את מה שדחפו לכם למח בניגוד לרצונכם,
אני לא מסכים עם זה, אני כל הזמן אומר מתנחלים בטון שליו וגאה, אני מקווה שנתנחל לכל חלקה טובה בארץ ישראל ונקים נחלה ב"ה,
בעוד 20 שנה יגידו לכם שיהודי זה שלילי, ושעדיף להקרא ישראלי - מה תעשו אז? תתביישו להיקרא יהודי?
--- סוף ציטוט ---
ההפך הגמור בושה לקרוא להם מתנחלים הם לא מתנחלים על שום מקום הם מתיישבים!
יש הבדל גדול בין להתנחל לבין להתיישב.
שלגון:
עז, לא התיחסת לעניין ההפרדה בהודעה שלי.
למה לקרא לאחד שגר באיזו חווה בנגב "מתיישב" ולאחד בקרית ארבע, אותו להבדיל ולהשתמש בשורש "מתנחל"? אם שניהם גרים בחלקים מארץ ישראל, אז למה שתהיה הפרדה בכלל? את הבעיה העיקרית אני רואה בעצם ההפרדה הזו כי היא משרתת את אידיאולוגית השמאלנים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה