סקר

סקר: מי הוא יהודי?

צריך להגדיר לפי ההלכה. מי שיש לו אמא יהודיה או שהתגייר על פי ההלכה הוא יהודי.
28 (77.8%)
אם יש למישהו דם יהודי כלשהו במשפחה, הוא יהודי.
3 (8.3%)
אם מישהו רוצה להיות יהודי וקורא לעצמו יהודי, הוא יהודי.
5 (13.9%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: מי הוא יהודי?  (נקרא 17249 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #25 ב- : פברואר 12, 2008, 03:12:52 »
ובאת אל-הכהנים הלוים ואל-השֹ‏פֶ‏ט אשר יהיה בימים ההם ודרשת והגידו לך את דבר המשפט. ועשית על-פי הדבר אשר יגידו לך מן-המקום ההוא אשר יבחר ה' ושמרת לעשות ככל אשר יורוך. על-פי התורה אשר יורוך ועל-המשפט אשר-יאמרו לך תעשה לא תסור מן-הדבר אשר-יגידו לך ימין ושמאל.

ישר כח, ערן.  רק תקפיד בבקשה להבא להיזהר לא לכתוב את שם ה'.
« עריכה אחרונה: פברואר 12, 2008, 03:14:07 על ידי דוקא_כך »
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק alonnn

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • "מי כמכה באלם יהוה מי כמכה נאדר בקדש..."
« להגיב #26 ב- : פברואר 12, 2008, 21:17:25 »
על פי מה ההלכה קבעה בדיוק שיהודי הוא אחד שאמו יהודיה?

שאלה: אתם מרשים לי להביא את חבריי מהפורום של הקראים לבוא לכאן?
« עריכה אחרונה: פברואר 12, 2008, 21:21:23 על ידי alonnn »

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #27 ב- : פברואר 12, 2008, 21:28:09 »

היוא כאן שמאלנים וערבים.
בטח שלא תהיה שום בעיה שיהיוא כאן קראים.
בלהתחשב שפעם הייתי רשום בפורום לשהם והם אנשים נחמדים.
יתכן והם זוכרים אותי הכינוי שלי שם הוא שלמה.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
« להגיב #28 ב- : פברואר 12, 2008, 22:35:36 »
לדעתי כל אחד שתומך ביהודים וקורא לעצמו יהודי והוא רוצה להיות יהודי ומתגייר בשבילי הוא יהודי מלא אני מכבד אותו יותא מכל מי שנולד יהודי!!

הדבר שהכי משמח אותי לראות זה גוי שתומך ביהודים!!
My life is here and here I wish to die,this is the place my fatherland!!!
לאסט אף אם:
http://www.last.fm/user/Ilanemous1881
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/Israelipatriot92

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #29 ב- : פברואר 13, 2008, 02:48:18 »

אתה שואל שאלה יפה ולהלן תשובה:

בספר עזרא (י, ב-ה) כתוב:"ויען שכניה בן יחיאל מבני עילם ויאמר לעזרא אנחנו מעלנו באלהינו ונשב נשים נכריות מעמי הארץ, ועתה יש מקוה [=תקווה, פתרון] לישראל על זאת. ועתה נכרת ברית לאלהינו להוציא כל נשים והנולד מהם בעצת ה' והחרדים במצות אלהינו, וכתורה יעשה... ויקם עזרא וישבע את שרי הכהנים הלוים וכל ישראל לעשות כדבר הזה, וישבֵעו".

ואומר על כך השופט זילברג:

גם היסטוריון שאינו מאמין בדברי חז"ל... יודה - שאם לא כן, בור ועם הארץ יהיה - כי ההלכה של התייחסות הילד אחרי האם קיימת בישראל לפחות החל מתקופת עזרא... (בג"צ 58/68 שליט נ' שר הפנים). השופט זילברג מסתמךשם גם על תרגום השבעים: "כל אלה נשאו נשים נכריות, והולידו בנים מהם".

עזרא הסופר גזר דווקא על גירוש הנשים הנכריות "והנולד מהם", לאור גזרתו, אדם מישראל שהוליד בן מנכרייה, בנו אינו מתייחס לו, והוא אינו ישראל, וכן נפסק גם בתלמוד (ראה משנה: קידושין ג, יב)...

אני יפנה אותך גם להרצאה מאלפת של הגרי"מ לאו שליט"א רבה של ת"א יפו בנושא "זהות יהודית":
http://www.machonmeir.org.il/hebrew/main_id.asp?id=3356

ברכה והצלחה...

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
« להגיב #30 ב- : פברואר 13, 2008, 16:15:37 »
לדעתי כל אחד שתומך ביהודים וקורא לעצמו יהודי והוא רוצה להיות יהודי ומתגייר בשבילי הוא יהודי מלא אני מכבד אותו יותא מכל מי שנולד יהודי!!

הדבר שהכי משמח אותי לראות זה גוי שתומך ביהודים!!
מי שהתגייר הוא יותר יהודי ממי שנולד יהודי.
כי מי שנולד יהודי נולד יהודי והוא לא יכול לשנות את זה.
אבל מי שמתגייר הוא בחר להיות יהודי,הייתה לו אפשרות לא להפוך ליהודי אבל הוא בחר להתגייר ולהפוך ליהודי,הוא היה יכול לבחור גם לא להתגייר אבל הוא התגייר והפך ליהודי  כך שזה כבוד גדול לפגוש גוי שהתגייר.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #31 ב- : פברואר 14, 2008, 01:25:05 »
מי שהתגייר הוא יותר יהודי ממי שנולד יהודי.
כי מי שנולד יהודי נולד יהודי והוא לא יכול לשנות את זה.
אבל מי שמתגייר הוא בחר להיות יהודי,הייתה לו אפשרות לא להפוך ליהודי אבל הוא בחר להתגייר ולהפוך ליהודי,הוא היה יכול לבחור גם לא להתגייר אבל הוא התגייר והפך ליהודי  כך שזה כבוד גדול לפגוש גוי שהתגייר.
כן, אבל כל עוד הגוי לא התגייר, הוא נחשב גוי.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק alonnn

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #32 ב- : פברואר 14, 2008, 14:04:06 »
בחיפוש קצר באינטרנט נתקלתי בכתבה הבאה :

http://news.walla.co.il/?w=//1171066

מה שמעניין זה לא המטרה של הכתבה אלא ניסיונו של האדם (שהיה אברך וראש כולל) המוזכר הכתבה עם התלמוד והמשנה. ואני מצטט :
קראתי במסכת חולין על קנה הנשימה של הפרה. היה כתוב שהוא מתפצל לשלושה חלקים, ושהוא מגיע לכבד. זכרתי משיעורי טבע בבית הספר היסודי, שקנה הנשימה מתפצל רק לשניים. זה הטריד אותי, והלכתי לשאול רבנים לגבי זה. והתשובה שקיבלתי היתה: אם חז"ל קבעו שקנה הנשימה מתפצל לשלושה חלקים, אז ככה זה.

"הטעות הקטנה הזו פתחה אצלי פתח לספקות. הרי אם התלמוד זה דברי אלוהים חיים, איך יכול להיות שיש בו טעות כזו? יש שתי אפשרויות: או שאלוהים טעה, והרי לא ייתכן שאלוהים טועה, או שלא מדובר בדברי אלוהים. ........................, ושאין שום קשר בינו לבין אלוהים".

אני חושב שה עובדה הזאת רק באה לחזק את הגישה היהודית הקראית לגבי אי אמיתות התלמוד/משנה וגמרא.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #33 ב- : פברואר 14, 2008, 16:02:01 »
איי איי כמה עצוב לראות שיש עדיין אנשים אוולים נמשכים אחר אותו אידיוט בשם ירון ידען, שאפילו השופט (החילוני!!) טל שחר כינה אותו בתור חולה נפש שסובל משגעון גדלות כנראה בעקבות ילדותו הקשה כנער שולים: עיין פס"ד הבא לגבי אותו חולה נפש:
http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=7757

עכשיו לגבי אותה "טענה" (מגוכחת אם יורשה לי לומר) שבגללה הוא עזב את הדת, אני בטוח שתוכל להפיס את דעתך במאמר הבא המיישב את כל קושיותיו של "ידען" על הגמרא שהזכרת לעיל:

http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=9602&Catogory=5&SubID=6774

כמה טוב להיות יהודי, ברוך אשר בחר בנו ונתן לנו את תורתו תורת אמת!!!

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #34 ב- : פברואר 14, 2008, 16:12:02 »
הכת הקראית בזמן השואה בתשובה חד משמעית לשאילתת הנאצים לגבי יהדותם, הם ענו בלאו רבתי, כך שתמהני הכיצד בכלל מתנהל לו כאן ויכוח עם האחד המתכנה alonnn, אני יכול להבין שאלות קשות על תורה ומצוות וכן אמונה מפי חילונים, שכן הם אחיי ושאלותיהם הינן לגיטימיות ושעליהם יש להשיב ולנהל דיון, אבל! הדיון עם כת שיצאה מן היהדות באופן טוטאלי אין לי כל שיג ושיח, בדיוק כשם שאין לי שיג ושיח עם אלו המכונים "עדי ה'" או יהודים למען יש"ו.
סבתא שלי זכרונה לברכה, יהודיה גאה ואצילית שעברה את כל מדורי שאול, גהינום ואבדון עלי אדמות בדמות: אושוויץ-בירקנאו, ברגן בלזן ודכאו, אל מול התופעה הלזו המתקראת קראית, אני רואה בעצם קיומם והתרסתם כלפינו בתור ריקוד על הקבר של סבתי ומשפחתה וכן בכלל ריקוד על גוויותיהם המעונות של מעל 6 מיליון קדושי עליון שנספו באותם ימים מרים ונוראים.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #35 ב- : פברואר 14, 2008, 16:14:37 »
בחיפוש קצר באינטרנט נתקלתי בכתבה הבאה :

אתה שקרן, alonnn.

לא נתקלת ולא נעליים, העתקת את ההודעה ככתבה וכלשונה מהפורום של הכת הקראית.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #36 ב- : פברואר 14, 2008, 16:21:39 »
הבהרה לכל חברי הפורום: כל הטענות של הכת הקראית האנטישמית קיבלו תשובה באשכול הזה.

מהיום כל משתמש שינסה להשחיל לפורום דיון מסיונרי יחסם מיידית, תמידית וללא התרעה. ראו הוזהרתם.

מנותק alonnn

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #37 ב- : פברואר 14, 2008, 19:41:02 »
האלקשי, תירגע בבקשה.
בסך הכל העתקתי תגובה מפורום לפורום. זה הכל...
חבר מהפורום של הקראים נתקל בהודעה הזו
תשובה ל"נץ וגאה בזה"
תחשוב שנייה על הדבר הבא: נניח אנשים יבואו אליך ויאמרו "לך תגיד אני לא יהודי. אם לא תאמר זאת אז נהרוג אותך". אני סבור שכן היית אומר שאתה לא יהודי.
זה שהם אמרו שהם לא יהודים לא הופך אותם ללא יהודים. הם אמרו זאת רק מפני שהם רצו להגן על חייהם.

האלקשי:
כתבת שהקראים זו כת אנטישמית.
למה אתה אומר זאת? רק תדע שהרוב המכריע של הקראים הם ימניים. אתה אומר אנטישמים כאילו הם שונאים את כל היהודים שהם לא קראים. אבל זה ממש לא נכון! הקראים מכבדים כל אדם ביהדות בין אם הוא קראי ובין אם לאו
« עריכה אחרונה: פברואר 14, 2008, 19:44:22 על ידי alonnn »

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #38 ב- : פברואר 14, 2008, 19:51:45 »
תשובה ל"נץ וגאה בזה"
תחשוב שנייה על הדבר הבא: נניח אנשים יבואו אליך ויאמרו "לך תגיד אני לא יהודי. אם לא תאמר זאת אז נהרוג אותך". אני סבור שכן היית אומר שאתה לא יהודי.
זה שהם אמרו שהם לא יהודים לא הופך אותם ללא יהודים. הם אמרו זאת רק מפני שהם רצו להגן על חייהם.

לא , זה מראה שהם היו קטני אמונה.
תקרא את סיפור החיים של האדמו"ר מקאליב.

http://www.nrg.co.il/online/archive/ART/137/117.html

מסקנה - עדיף לחיות על קידוש השם וללכת עם מסירות הנפש עד הסוף מאשר לחיות כמו כלב כמו ידידנו הקראים.
« עריכה אחרונה: פברואר 14, 2008, 20:06:08 על ידי אלירן »

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #39 ב- : פברואר 14, 2008, 20:15:23 »
האלקשי, תירגע בבקשה.
תשובה ל"נץ וגאה בזה"

האלקשי:
כתבת שהקראים זו כת אנטישמית.
למה אתה אומר זאת? רק תדע שהרוב המכריע של הקראים הם ימניים. אתה אומר אנטישמים כאילו הם שונאים את כל היהודים שהם לא קראים. אבל זה ממש לא נכון! הקראים מכבדים כל אדם ביהדות בין אם הוא קראי ובין אם לאו

זו כת אנטישמית מכיון שכת זו חברה לשונאי ישראל פעם אחר פעם לאורך ההיסטוריה, ומכיון שהיא מתעבת ומבזה את הדת היהודית כפי שהיא.
אנטישמיות זו לא בהכרח שנאה כלפי הפרט היהודי, אנטישמי הוא גם אדם כמו טומי לפיד ששונא את היהדות בכללותה.

הויכוח הזה נגמר, alonnn. לא יהיה כאן מסיון.
אם זה לא מתאים לך, הדלת פתוחה והעולם הוירטורלי פרוס לפניך.
« עריכה אחרונה: פברואר 14, 2008, 20:16:47 על ידי האלקשי »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #40 ב- : פברואר 14, 2008, 22:44:34 »
תשובה ל"נץ וגאה בזה"
שמחת זקנתי בראש חוצות,
רבים וטובים בעם היהודי לכל אורך הגלות הארורה מתו על קידוש ה' בגבורה גדולה ללא ניד עפעף וללא לחשוב ולו לרגע דל על כך שהם יכחישו את עצם העובדה שהם יהודים, הכת הקראית בידלה את עצמה מהעם היהודי עוד הרבה לפני השואה, השואה בסך הכל הייתה ההיי לייט של הפירוד המוחלט הזה.
ההלכה פוסקת שאפילו בעת סכנה ושמד שחרב מונחת על צווארך אסור לך לומר במפורש שאתה שייך למשהו אחר מלבד היהדות, מותר לך להכחיש שאתה יהודי, אבל אסור! לך להגיד שאתה משהו אחר מהיהדות, וככה בדיוק עשו בכת הקראית, כך ששוב, הכת הקראית אין לה קשר ולו הקלוש ביותר ליהדות, היא לו יותר יהדות מאשר כת הסיינטולוגיה.
ואינני חוזר בי ולו בפורמיל מהודעתי הקודמת.
עצם האמירה כאילו יש להם קשר ליהדות, זה כבר לא ריקוד על הגוויות של מעל 6 מיליון, זה השתנה בקשת מהמקפצה עליהם.
« עריכה אחרונה: פברואר 14, 2008, 22:46:14 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.