חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
ההיסטוריה לעולם חוזרת
Juda-Yoda:
--- ציטוט של: eran על יוני 26, 2008, 19:40:35 ---דווקא כך, אני קראתי את מה שכתבת, השאלה אם אתה קראת את המאמרים שהפנתי אותך אליהם במלואם?
יהודה - אני כתבתי מהתחלה, חזור ושוב שאינני מסתכל על הדברים באופן אובייקטיבית, אני מתנגד להסתכל על הדברים באופן אובייקטיבית, או כמו שנץ קורא להם "בשכל ישר", אני פונדמנטליסט - מה שההלכה, מבחינתי ומבחינת כל עם ישראל זה הדבר היחידי שקובע. ואני בטוח שמהבחינה הזאת הבאתי די והותר מקורות יהודים-תורנים ליישב את כל טענותי בהרחב...
מלבד שגם על כל שאר טענותיו של נץ החזרתי מלחמה שערה...
יהודה - מוזר שאתה משווה אותי לקורח, הרי קורח הוא זה שהלך בשיטת "השכל הישר" כמו נץ, הטיעון של קורח, המורד של פרשת השבוע, מדיף ריח עז של 'פוליטיקלי קורקט'. וכך הסביר את המדרש על מרדנותו של קורח: קורח אסף את אנשיו והם עטו לבושים עשויים מ'תכלת' (צמר כחול) שמשתמשים בו לעיטור הציצית (אותם גדילים שיהודי מצוּוה לקשור לשולי הבגד הטלית קטן בעל ארבעת הפינות וללובשו). "בגד שעשוי כולו מ'תכלת', האם מחויב בציצית?" הקשו למשה רבינו. כשהשיב בחיוב, צחקו ממנו כולם ולעגו לו. "אם פתיל אחד של 'תכלת' פוטר בגד שלם, האין זה שבגד שלם של 'תכלת' יפטור את עצמו?"
המשיך קורח בגישת "השכל הישר" שלו ושאל: בית מלא ספרים מהו שיהא פטור מן המזוזה? אמר לו משה רבינו: חייב במזוזה. א"ל: כל התורה כולה רע"ה פרשיות אינה פוטרת את הבית, פרשה אחת שבמזוזה פוטרת את הבית?! אמר לו קורח: דברים אלו לא נצטוית עליהן ומלבך אתה בודאן.
קורח ניסה להתחכם ולראות את הדברים בצורת "השכל הישר", ובצורה אובייקטיבית - ומסתבר דברים אלה הביאו אותו לכפירה וליצנות, ולבסוף האדמה פערה את פיה ובלעה אותו ואת כל ביתו וכל רכושו!!
נביא שוב את דברי הרב יוחנן דוד סלומון שליט"א שכתב במאמר:" יכולת מפחידה ומוזרה יש בו באדם להתעלם מן האמת הברורה לו. כאשר אדם רוצה משהו, מסוגל הרצון שלו לדחות ולדחוק הצידה גם מה שברור וידוע לו היטב, אם ידיעה זו מפריעה לו במילוי רצונו. יכולות זו מנוגדת לכל היגיון...".
אתה תישאר עם "השכל הישר" והאובייקטיביות - אני ישאר עם ההלכה...
כל טוב!!
נ.ב - עצם העובדה שאתה אינך מוכן לקרוא את הודעותי כדבעי (ואני בטוח במאה אחוז שלא טרחת לקוראן) - מראה שאתה הוא אדם סובייקטיבי, וממש לא אובייקטיבי, וכמאמרם ז"ל: כל הפוסל במומו פוסל...
--- סוף ציטוט ---
העניין של קורח זה שהוא צבוע,סלקטיבי,יהיר,מתנשא "שכל הישר" שהוא ממש לא שכל ישר זה התוצאה הסופית,הוא לקח את מה שהוא רוצה מהתורה ואתה מה שלא נירא לו יצא נגדה חוצץ.
למה?
א.צבוע - הוא מחשיב את עצמו כחסיד גדול בתורה שבטח חשב בליבו שהוא הולך לתקן את המעוות או לפחות ככה בטח הציג עצמו אבל בעצם הוא חטא וקילקל
ב. סלקטיבי - הוא לוקח מה שהוא רוצה מהתורה ומה שלא ניראה לו הוא יוצא חוצץ נגדו ושואל "בשביל מה?"
ג.יהיר - מי אתה שתצא חוצץ נגד התורה? היהירות היא מקור בעיותיו של קורח.
ד.מתנשא - אין יהירות ללא התנשאות,הוא חשב שהוא יותר טוב ממשה וניסה להשפילו.
איפה אתה צבוע?
א.אתה אומר שאובייקטיביות זה דבר רע,ואז אומר שאני לא אוביקטיבי כמשו רע.
ב.איפה הסלקטיביות? כשנח לך אתה מפרש אוביקטיביות כשלילי וכשנח לך אתה מפרש את זה כחיובי.
ג.איפה ההתנשאות? אתה מסביר לי את פרשת קרח כאילו איני מכיר אותה,אבל אם כך למה שאני אקרא לך קרח?
ד.יהירות אני לא יכול להגיד מההודעה הזאת שאתה יהיר.
עכשיו אומרים שבכל אחד יש קרח במודע או לא במודע,זה טוב מאוד שאתה הולך ע"פ ההלכה שירבו כמוך,אבל זה לא קשור.
חב"ד אומרים שהיצר הרע יכול גם להתלבש בצורה של "עבודת השם" ואפילו בצורה של "חסד"!! דוגמא למנוע ממך להתפלל כדי ללמוד תורה.
אני לא בא נגדך אני בא נגד הדברים הרעים שאני קולט בך,אז אין צורך להתעצבן,ואם פגעתי אז אני מצטער.
וד"א לא אני ואני לא חושב שנץ מנסים להיות אובייקטיבים כי זה בלתי אפשרי,אבל לפעמים צריך להסתכל על נקודה מסוימת בשכל הישר שהיא התורה,אבל הבעיה שהתורה אוביקטיבית ואנחנו לא,לכן נוצרות לך הרבה דרכים להסתכל על דברים דרך התורה,לכן לפעמים אנשים חושבים שהם לא מסתכלים בדרך התורה אלא שהאמת היא שיכול להיות שכן ויכול להיות שלא כמו שצריך,או איזושהי אי הבנה וכו'.
לסיכום קרח לא ניסה להיות אוביקטיבי כי התורה היא אוביקטיבית,קרח היה סובייקטיבי כי האדם סובייקטיבי.
נ.ב לא קראתי את ההודעתך כי זה וויכוח ארוך מידי ולא היה לי כח להיכנס לנבחי הוויכוח רק רצתי לדעת פחות או יותר את העמדות ומאחר שהעמדה של נץ יותר ניראת לי קראתי הודעה אחת שלו
eran:
לפעמים לאדם יש סברא מסוימת, או דרך הסתכלות מסוימת על החיים, ובמקום לעשות עצירה ולראות האם דבריו נכונים ע"פ התורה או שאינם נכונים הוא פשוט מחפש מקורות ביהדות לאשר את סברתו הקלוקלת מעיקרה, ולדבר זה קוראים חכמים בלשון: נבל ברשות התורה...
קורח דרש שיווין בין כולם. הוא התלונן שמשה ואהרון קיבלו את הכול ואילו הם לא קיבלו כלום. קורח לא הבין את ההיררכיה האלוקית שבדבר. ולמה?
זאת כיוון שהוא הגיע ממקום של כבוד ושררה. הכבוד והשררה מעבירין את האדם מדעתו הנורמאלית. קורח, קינאה אכלה אותו. כיוון שהיה אדם עשיר (מכאן האמרא "עשיר כקורח"), וחשב לעצמו שאדם במעמדו צריך לקבל "ג'וב" טוב, אז החל לקנא ולבוא בתלונות של "השכל הישר", וגם משך אחריו 250 ראשי סנהדראות, שהרי דברים "ישרים" הוא אומר, בעלי "שכל ישר, וראיה אובייקטיבית", וניתוח "הגיוני" של התורה (ח"ו כמובן), ולבסוף חילחלה המחלוקת בתוך עם ישראל וגרמה להרג רב...
אותו דבר עם נץ - יש לו קטע של "שכל ישר", וניתוח הדברים בצורה "הגיונית", וחוץ מזה שהוא חושב שזה גם תחרות, כמו שהוא אמר לי באחת מהודעותיו האחרונות שהיו ממש אוויליות ולא רציתי להגיב עליהם: "הודעתך האחרונה כמוה כהודעה בתבוסה"... בסוף השבתי על טענותיו הריקות אחת לאחת, אבל באמת חבל על זמני אין לי כוח לוויכוחים ברמות ילדותית, במיוחד כאשר הוא מביא לי ראיות מסבא שלו, מהשופטת החילונית שטרסברג-כהן, מהיומן של גבלס וכו'...
מוזר לי שאתה פוסל את דברי מבלי לקרוא אותם כלל ועיקר, הרי אתה הוא האדם "האובייקטיבי", ובכן תהיה אובייקטיבי תקרא את הדברים שלי, ואם תמצא בכל דברי רק פעם אחת שטענותי אינן מגובות ממקורות כאלה ואחרים אני יהיה מוכן לחזור בי או להביא לך ראיות מספקות...
והוא רחום יכפר עוון...
Juda-Yoda:
--- ציטוט של: eran על יוני 27, 2008, 02:16:26 ---לפעמים לאדם יש סברא מסוימת, או דרך הסתכלות מסוימת על החיים, ובמקום לעשות עצירה ולראות האם דבריו נכונים ע"פ התורה או שאינם נכונים הוא פשוט מחפש מקורות ביהדות לאשר את סברתו הקלוקלת מעיקרה, ולדבר זה קוראים חכמים בלשון: נבל ברשות התורה...
קורח דרש שיווין בין כולם. הוא התלונן שמשה ואהרון קיבלו את הכול ואילו הם לא קיבלו כלום. קורח לא הבין את ההיררכיה האלוקית שבדבר. ולמה?
זאת כיוון שהוא הגיע ממקום של כבוד ושררה. הכבוד והשררה מעבירין את האדם מדעתו הנורמאלית. קורח, קינאה אכלה אותו. כיוון שהיה אדם עשיר (מכאן האמרא "עשיר כקורח"), וחשב לעצמו שאדם במעמדו צריך לקבל "ג'וב" טוב, אז החל לקנא ולבוא בתלונות של "השכל הישר", וגם משך אחריו 250 ראשי סנהדראות, שהרי דברים "ישרים" הוא אומר, בעלי "שכל ישר, וראיה אובייקטיבית", וניתוח "הגיוני" של התורה (ח"ו כמובן), ולבסוף חילחלה המחלוקת בתוך עם ישראל וגרמה להרג רב...
אותו דבר עם נץ - יש לו קטע של "שכל ישר", וניתוח הדברים בצורה "הגיונית", וחוץ מזה שהוא חושב שזה גם תחרות, כמו שהוא אמר לי באחת מהודעותיו האחרונות שהיו ממש אוויליות ולא רציתי להגיב עליהם: "הודעתך האחרונה כמוה כהודעה בתבוסה"... בסוף השבתי על טענותיו הריקות אחת לאחת, אבל באמת חבל על זמני אין לי כוח לוויכוחים ברמות ילדותית, במיוחד כאשר הוא מביא לי ראיות מסבא שלו, מהשופטת החילונית שטרסברג-כהן, מהיומן של גבלס וכו'...
מוזר לי שאתה פוסל את דברי מבלי לקרוא אותם כלל ועיקר, הרי אתה הוא האדם "האובייקטיבי", ובכן תהיה אובייקטיבי תקרא את הדברים שלי, ואם תמצא בכל דברי רק פעם אחת שטענותי אינן מגובות ממקורות כאלה ואחרים אני יהיה מוכן לחזור בי או להביא לך ראיות מספקות...
והוא רחום יכפר עוון...
--- סוף ציטוט ---
אני לא אובייקטיבי זה מה שאני מנסה להגיד לך.
כה בקרח הייתה גם קנאה... צודק,שכחתי את פרט זה,אז המקור הוא בעצם קנאה ולא יהירות,אבל גם שאר התכונות היו מצויות אצלו.
אה עכשיו הבנתי את העמדה שלך לגמרי,ויש משו בדבריך,הסיבה היחידה שהמשיח התעקב זה שכבשנו את מדינת ישראל ללא אישור מהקב"ה.
אבל אנחנו כבר בתוך הבוץ וה' העניש אותנו על זה בטרור וגולה בארץ,ככה שאנחנו עדיין בגולה גם בארץ וארץ ישראל אינה ארץ ישראל,ככה שהדבר היחידי שנותר לנו לעשות זה לחזור בתושבה ומשם אנחנו כבר בדרך המלך,ונעשה כיבוש רוחני יותר לארץ ישראל והמשיח יבוא במהרה(אמן אמן אמן אמן אמן)ותיהי לנו ארץ זבת חלב ודבש ורק אז אני יקרא לארץ זו ארץ ישראל,עם ענבים בגודל 20 איש,כרגע יש רק פונטציאל שהולך לאט לאט ומתממש.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: Juda-Yoda על יוני 27, 2008, 16:26:54 ---אה עכשיו הבנתי את העמדה שלך לגמרי,ויש משו בדבריך,הסיבה היחידה שהמשיח התעקב זה שכבשנו את מדינת ישראל ללא אישור מהקב"ה.
אבל אנחנו כבר בתוך הבוץ וה' העניש אותנו על זה בטרור וגולה בארץ,ככה שאנחנו עדיין בגולה גם בארץ וארץ ישראל אינה ארץ ישראל,ככה שהדבר היחידי שנותר לנו לעשות זה לחזור בתושבה ומשם אנחנו כבר בדרך המלך,ונעשה כיבוש רוחני יותר לארץ ישראל והמשיח יבוא במהרה(אמן אמן אמן אמן אמן)ותיהי לנו ארץ זבת חלב ודבש ורק אז אני יקרא לארץ זו ארץ ישראל,עם ענבים בגודל 20 איש,כרגע יש רק פונטציאל שהולך לאט לאט ומתממש.
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
לא למענכם אני עשה בית ישראל כי אם־לשם־קדשי אשר חללתם בגוים אשר־באתם שם (יחזקאל לו:כב).
הגאולה כבר החלה, כפי שניבא הנביא יחזקאל ע"ה, ולא מפני שמגיע לנו. הכל בידי שמיים, ומדינת ישראל קמה כיד ה'. מכיוון שכולנו --- פרטים, קבוצות ועמים שלמים -- בסה"כ כלים ביד ה' ותו לא, הקב"ה השתמש להקמת המדינה ביהודים קטני או חסרי אמונה. הציפיה ל"אישור" מהקב"ה לא רלוונטית מכיוון שכל עוד אין בית מקדש, אין נבואה בישראל, ולכן אין קשר ישיר לקב"ה ודרך לקבל "אישור" לעליה בחומה וחידוש הממלכתיות. שלושת השבועות אינן מופיעות בתורה אלא בהלכה, והן מחייבות לא רק את ישראל אלא גם את הגוים, ואם הגוים מפרים את חלקם ב"הסכם" (אכזריות יתרה), אזי גם עם ישראל לא מחוייבים לקיים את חלקם וחופשיים לעלות בחומה ולהתחיל לקיים את מצוות ישוב הארץ.
אילו היהודים ה"דתיים"/חרדים/חסידים בגלות היו עולים בחומה לא"י, בזכות מספריהם הרבים יכול היה הציבור ה"דתי" לכבוש את השלטון באופן דמוקרטי ולהפוך את מדינת ישראל למדינה יהודית, מדינת הלכה. אבל הם מעדיפים להישאר בגלות ולחלל שם שמיים בתואנות שונות, ומחכים שהכל (מדינה יהודית כשרה, בית מקדש, גאולה, נבואה, משיח) ינתן להם על מגש של כסף.
לפני מספר ימים חזרתי מחופשה בת שבוע בעיירה קטנה שנקראת Monticello בחלק הצפוני של מדינת ניו-יורק (upstate NY), שנקרא Catskill mountains --- מקום מאוד יפה וירוק, ואין שם כמעט כושים ומכסיקנים. בקיץ באים הרבה חרדים וחסידים, בעיקר חסידי סאטמר, לנפוש שם עם משפחותיהם. לאנשים שמחפשים "אקשן" אין הרבה מה לעשות שם, יש רק חנות Walmart גדולה שמהווה את ה"אטקרציה" היחידה --- אנשים באים לשם סתם לבלות ולעשות קניות. במוצאי שבת החנות "מפוצצת" בחסידים לבושים בלבוש המצחיק שלהם, וקשה לתאר את חילול השם שמתרחש שם. אני, אחיין שלי ועוד מספר בני משפחה נסענו לאותה חנות ענקית לעשות קניות ערב אחד, ובדרך השמעתי לאחיין שלי קלטת של הרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד. מאוחר יותר, בחנות, עברה לידי וליד אחיין שלי אשה לבנה עם שתי בנותיה, ואמרה לבכורה,
Don't let these f-cking people push you around. They don't belong here
כנראה שה"דוסים" שכחו שזאת הגלות, ושהם בסה"כ אורחים, ולא התנהגו באדיבות כלפי בתה של אותה אשה...
מאוחר יותר לקחנו את הבן שלי והאחיין הצעיר יותר לחדר משחקי מחשב (בכל חנות Walmart יש כזה חדר), כדי שלא יתרוצצו וילכו לאיבוד בחנות, ובחדר הזה הבחנתי בשלושה בני-עשרה יהודים, עם כיפות וציציות, יושבים ומשחקים משחקי מחשב אינפנטיליים. בשלב מסויים קם אחד מהם, פנה אלי וביקש ממני מטבע רבע דולר בשביל חבר שלו. התעלמתי מהחוצפה הכללית של לבוא למישהו שאתה בכלל לא מכיר ולבקש כסף עבור משחק מחשב, ואמרתי לו באנגלית, "אתה לא חושב שלשחק משחקי מחשב מהווה ביטול תורה וחילול השם?". הוא הסתכל עלי במבט ריקני ושאל אותי (באנגלית), "מאיפה אתה?". עניתי, "מישראל". הוא אמר, "מאיפה בישראל?". עניתי, ואז הוא אמר, "אז אתה יודע עברית." אמרתי, "כן, התמזל מזלי, אני יודע עברית ואני לומד תורה." הוא ענה, "אני לא יודע עברית". שאלתי אותו, "אז איך אתה לומד תורה?". הוא לא טרח אפילו לענות, הוא פשוט הסתובב וחזר לחברים ולמשחקי המחשב. לאחר מספר דקות הם קמו ועזבו את המקום. בדרך החוצה הוא אמר "שלום" ואני כמובן עניתי. לפחות הוא ידע מלה אחת בעברית...
לפני מספר חודשים, אחותי ובעלה (שגרים בניו-יורק) נסעו במכונית והבחינו בחסיד באזור די נידח והחליטו לתת לו טרמפ. מיד הוא זיהה שהשירים שהם מקשיבים להם הם שירים ישראליים, התפתחה שיחה, והתגלה להם שלא רק שהעברית שלו על הפנים, אלא גם האנגלית שלו עילגת, למרות שהוא נולד וחי כל ימיו בארה"ב, בניו-יורק.
תארו לכם מה חושבים תושבי ניו-יורק הלא-יהודים שבאים במגע יומיומי עם החרדים/חסידים האלו... ואני כבר לא מדבר על המקרים הרבים של גילוי עריות בקרב משפחות חרדיות שנחקרים על-ידי משטרת ניו-יורק (שעושה שימוש במתורגמנים ישראלים דוברי עברית עם אזרחות אמריקאית שעובדים עבור ה-FBI בתרגום מסמכים, שיחות טלפון ומכתבים) ונשפטים על-ידי שופטים אמריקאים גויים, ועל החרדים שפוקדים בתי-בושת ואינם טורחים אפילו להסתיר את העובדה שהם יהודים "דתיים"... האם הם באמת מאמינים בטפשותם ש"תלמוד תורה כנגד כולם"? לא יאומן.
חס ושלום אם כל עם ישראל יהפוך לכאלה "חסידים".
eran:
היי דווקא כך,
אני מבין שהיה לך מפגשים לא נעימים עם כל מיני "חרדים" בארה"ב, אתה צריך להבין - אין הם מייצגים יהדות, וודאי שאשה שמנבלת את פיה אינה עושה את רצון בוראה, ממילא אתה לא יכול להביא לי ראיה מאנשים שעושים נגד רצון התורה ולהגיד שהדתיים לא בסדר, זה כמו שאני ימצא חילוני שהוא אנס ויגיד הנה תראה את החילונים האלה כולם אנסים -זה לא דרך לאמת דברים. אתה יכול להגיד שלמדת תורה, אבל להרגיש את המתיקות האמיתית של תורה, לראות ישיבות בא"י מלאות בבחורי חמד שעוסקים בתורה יומם ולילה מתוך קדושה וטהורה, אשריהם ואשרי חלקם: "מיום שחרב ביהמ"ק אין לו להקב"ה בעולמו אלא 4 אמות של הלכה".
כל טוב!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה