חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
ההיסטוריה לעולם חוזרת
דוקא_כך:
בס"ד
ערן, אני חושב ששכחת לענות לשאלות הבאות ששאל אותך נץ:
--- ציטוט ---מעבר לויכוח הזה אני אשאל אותך שאלה אישית- אם בא עליך מוסלמי לרוצחך נפש, מה תעשה?
אם המון מוסלמי חמוש תוקף את השכונה/ישוב/עיר בא אתה חי מה תעשה?
אם בכל הציויליזציה האיסלמית קוראים למחוק את העם היהודי מעל פני האדמה בכל מקום שהוא בשם הג'יהאד ובשם אללה, ללא כל קשר לקיומה של מדינת ישראל, מה צריך לעשות בנדון?
אם יורים טילים על מקום מגוריך מה צריך לעשות?
--- סוף ציטוט ---
כפי שאתה כבר יודע, אני לא בדיוק חסיד גדול של הרב עובדיה ותנועת ש"ס. אני זוכר טוב מאוד איך לפני כל הצבעה להצעת חוק שהעלה ח"כ הרה"ג מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד היה הרב נפגש עם נציגי המפלגות ה"דתיות" (כולל ש"ס) והיה שואל אותם, "איך תצביעו בהצבעה הבאה? האם תצביעו בעד יהדות, בעד הקב"ה, בעד קידוש השם, או שתצביעו בעד הקואליציה, הכסא והכסף?" כולנו יודעים טוב מאוד בעד מה הם הצביעו תמיד, ללא יוצא מהכלל. את הרב מאיר כהנא האשימו בגזענות, פרימיטיביות, פאשיזם, פאנאטיות, וכו', אבל אף אחד, גם לא אויביו המושבעים --- הערב רב (יכריתם הקב"ה בב"א) --- אף פעם לא העז להאשים אותו בשחיתות. הוא היה ה"דתי" היחיד במדינה שזכה לכבוד כזה, מכיוון שהיה ברור לכולם שמדובר פה במנהיג יהודי רציני ואידאליסט שאינו מתפשר ואינו משחק משחקים.
--- ציטוט ---כפי שקורה עד ימינו אנו שכאשר מלחמה פורצת הישיבות החרדיות שמהוות את עמוד השידרה הרוחני של עם ישראל מרבים בתפילות ותחינות לבורא העולם שיתן אוייבינו ניגפים תחת רגלינו.
--- סוף ציטוט ---
זאת בדיוק הבעיה. במקום לקחת חלק בלחימה, הם יושבים ומתפללים, ומחללים שם שמיים בכך שסומכין על הנס. גם בתקופה ששבט זבולון עסק בפרקמטיא ופרנס את שבט יששכר לומדי תורה, כשהיתה מלחמה שני השבטים היו יוצאים להילחם ואיך יעז תלמיד חכם כיום לבעוט במצווה שדוחה שבת ופיקוח נפש, והיא מלחמת מצווה?! ובו-זמנית לקרוא פעמיים ביום קריאת שמע וכשמגיע ל "ובכל נפשך" לכוון למסור נפש, עפ"י הדוגמה של רבי עקיבא? הרי זו צביעות.
מצד שני, ברור לכל יהודי שאינו עם הארץ מוחלט שצה"ל במתכונתו הנוכחית אינו עומד בדרישות התורניות של צבא ה' --- הוא מונהג ע"י יהודים חסרי אמונה וגאוותנים ("כחי ועוצם ידי"); ביחידות מסויימות משרתים גברים ונשים ביחד; דרוזים וערבים מקבלים דרגות קצונה ומשרתים תחתם חיילים יהודים; צה"ל מיישם מדיניות מתיוונת של מסירת שטחים, ויותר גרוע --- גירוש יהודים מאדמתם, והוא חילול השם נורא מאין כמוהו. לכן הסכמתו של ת"ח להתגייס לצה"ל ולקבל עליו מרות של מתיוונים שונאי ישראל עלולה להתפרש ע"י עמי הארץ כהסכמה לצורה שבה צה"ל מונהג, בעוד שסירוב להתגייס מתפרש ע"י רוב העם כפחדנות וצביעות, ומביא לשנאת חינם תהומית.
זו דילמה קשה. מה לעשות?! שוב, כמו תמיד, רמז לפתרון האידאלי מצוי לא בדבריו של אזוב הקיר שעליו אתה נתלה (ושבטעות קראת לו אילן) אלא בדבריו ובדוגמה האישית של ענק שבענקים, הרב מאיר כהנא. הרב שרת במילואים, קיבל נשק, ויחידתו נשלחה לרמאללה לדכא התפרעויות. מספר דקות לאחר שהגיע אל רמאללה התבררה זהותו ומיד נרגעו הרוחות, מכיוון שהם ידעו שהוא לא יהסס לירות בהם, ולא משנה מה הפקודות הרשמיות שהוא קיבל. כך כל ת"ח צריך לעשות --- להתגייס, אבל לא למלא פקודות של בשר ודם שמהוות הפרה של ציווי מלך מלכי המלכים הקב"ה.
לדוגמה: המפקד המתיוון שלך פקד עליך לא לירות בישמעאלים שמיידים אבנים ואילו אתה הרגת ופצעת עשרות ישמעאלים שקראו תגר נגד הקב"ה ועם בחירתו? אשריך! מה כבר יעשו לך? ישימו אותך בכלא, ושם תהיה לך הזדמנות לבלות הרבה זמן בת"ת ובהתבודדות ודיבור עם הקב"ה. באופן זה גם תקדש את שם ה', גם תהרוג אויבי ישראל וגם תלמד תורה, כפי שעושים כעת עמי פופר ויגאל עמיר, ועמי הארץ, שבוחנים ת"ח בקפידה ומצפים לאידאליזם וגבורה, לא יעזו לומר שאתה פחדן או צבוע. כשרוב ת"ח יעשו כך, יהפכו בתי הכלא הצבאיים לישיבות, ולא יהיה יותר צורך בתקציבים לישיבות, לא יהיה צורך שהמפלגות ה"דתיות" יחללו שם שמיים ויתפשרו עבור תקציבים. הישיבות יסגרו והממשלה המתייוונת תאלץ לבנות עוד בתי כלא צבאיים, ושם יעבדו וילמדו את ה"אסירים" הרבנים, במקום בישיבות של היום. ת"ח שידחה ע"י הצבא יתבע את צה"ל, וכשיוגשו עשרות אלפי תביעות נגד המדינה, המדינה לא תוכל לעמוד בעומס הכלכלי והמשפטי ותתיר בלית ברירה שרות בצה"ל לת"ח שבטוח יקדשו שם שמיים במסירות נפש ולא ימלאו פקודות בשר ודם שמנוגדות לפקודות הקב"ה.
אגב, כשכתבתי "אזוב הקיר", התכוונתי בהשוואה לראשונים, ולא באופן כללי, כמובן. כבודו של הרב עובדיה במקומו מונח.
eran:
היי דווקא כך:
קודם כל אתה יודע שצריך מאוד מאוד להיזהר בכבוד ת"ח, וכפי שראית לעיל מה כותב השו"ע בדבר, וממש ממש לא בטעות קראתי לו אילן, זה דרך הפוסקים לנקוט בלשון: "ומצאתי אילן גדול להיתלות עליו", ועשיתי כדרכם...
אני מפנה אותך למאמר הבא:
http://rabenu.co.il/ordavid/qa/army.shtml
ולמאמרים הבאים:
http://rabenu.co.il/ordavid/qa/war.php
http://rabenu.co.il/ordavid/qa/war.php
http://www.tzava.hostov.com/neshek.htm
אני מבקש ממך דווקא כך שתקרא את המאמרים מתוך אובייקטיביות, ולא מתוך אינדוקטרינציה כהנסטית, ואז אשמח לשמוע חוות דעתך...
כל טוב!!!
נ.ב - במלחמת לבנון השניה היה סוללה של קצינים בכירים בצה"ל שלא הסכימו לצאת למלחמה אא"כ הם ידעו בבירור שעולם התורה יהווה את עמוד השידרה הרוחני שיגן עליהם בעיתות המלחמה...
דוקא_כך:
בס"ד
--- ציטוט ---אני מבקש ממך דווקא כך שתקרא את המאמרים מתוך אובייקטיביות, ולא מתוך אינדוקטרינציה כהנסטית, ואז אשמח לשמוע חוות דעתך...
--- סוף ציטוט ---
אינדוקטרינציה כהניסטית... מונח מעניין. מה המשמעות שלו? האם לימוד הספרים "אור הרעיון" ו"פרוש המכבי" מהווה "אינדוקטרינציה כהניסטית"? בכלל, "כהניזם" ו"כהניסטים" הם תוויות שיצרו שונאי ישראל כחלק ממלחמתם ביהדות. רוב התוכן של "אור הרעיון" ו"פרוש המכבי" הוא ציטוטים מתוך המשנה, גמרא, תלמוד, תוספתא, ראשונים ואחרונים. האם לימוד מדרש תנחומא, פרושי וביאורי הרמב"ם, רמב"ן, רש"י, הגאון מוילנא, החזון איש, הספורנו, ורבינו בחיי לתורה מהווים "אינדוקטרינציה כהניסטית"? אני לא סבור כך.
ראה, כמובן שאני מסכים שאין עוד מלבדו, הכל בהשגחה עליונה, ובלי סיעתא דשמיא כבר מזמן היינו מובסים ומושמדים ע"י הישמעאלים, ולא משנה כמה צה"ל חזק כביכול. גם כאשר נראה שכביכול הצלחתו של פרט או עם שלם במשימה מסויימת מובטחת בדרך הטבע, הרי זו אשליה, ובלי סיעתא דשמיא לא נצליח, וחבל שהרבה אנשים הם קטני אמונה ואינם מבינים זאת.
הבעיה היא שמצד שני הסתמכות על הנס היא חטא וחילול השם. כשדוד החליט לצאת להילחם נגד גלית, הוא לא רק התפלל והכריז בפני גלית וכל העם שהוא מסתמך בעיקר על הקב"ה, אלא הוא גם נטל עמו את הקלע וחמשה חלוקי נחל. כמובן שההסתמכות העיקרית היא על הקב"ה! שיויתי ה' לנגדי תמיד! אבל אנו בכל זאת מחוייבים לעשות כל שביכולתנו כדי להצליח בדרך הטבע.
כיום, צה"ל משמש כלי לקידוש השם לאומי. ללא ספק, הוא כלי פגום ומסוכן שלפעמים פוצע את המשתמש בו (עם ישראל), אך זה הכלי היחידי שניתן להשתמש בו היום כדי לקיים מצוות לאומיות ולקדש שם שמיים בדרך הטבע. הדרך הנכונה היא לא להימנע משרות לחלוטין, אלא לגרום לשינוי מבפנים --- להתגייס, ואז כשאתה כבר חלק מהמערכת, להתחיל "לעשות בעיות": לסרב פקודות שמנוגדות להלכה, לסרב לבטל מצוות (שבת, ת"ת, תפלין, עמידה, שחרית וערבית), לסרב לשרת ביחידה מעורבת (בנים ובנות יחד), ולדבר כל הזמן עם חיילים אחרים, ללמד אותם, לקרב אותם בדרכי נועם --- הוכח תוכיח, תמיד תהילתו בפי.
יתרה מזאת, גם אם מתוכנן לא מבצע לא של גירוש יהודים מאדמתם אלא מבצע לגיטימי כביכול של טיהור קני צרעות של ישמעאלים ביו"ש או עזה ללא סיוע אווירי, או אפילו עם סיוע אווירי, אין שום הצדקה להשתתף בו ולסכן את חיינו לחינם --- את המטרות המבצעיות של הפעולה ניתן להשיג ללא מעורבות של חי"ר, באמצעות שימוש בכלי נשק רבי עוצמה וטכנולוגיה מתקדמת. (אילו הרב כהנא היה בין החיים והיה ראש הממשלה, לא היה צורך להשתמש בכל כלי נשק שהוא --- הישמעאלים היו בורחים בבהלה משטחי א"י.) בשום פנים ואופן אסור להסכים להיות מוקרבים ע"י אולמרט ושאר השיקוצים, על מזבח הדמוקרטיה וההתיוונות, כדי למצוא חן בעיני הגוים. שהילדים של אולמרט ושפיצר יהפכו למטרות מטווח של צלפי חיזבאללה וחמאס, לא אתם ח"ו. שאולמרט ושפיצר יעמדו על קברם של ילדיהם ויבכו את אובדנם, ולא ההורים שלכם.
שרות בצה"ל לא רק חיובי אלא חיוני! אלא שהמטרה היא לא למלא פקודות של מתיוונים, אלא לחדור לתוך המערכת ולגרום לשינוי מבפנים (ולא להמשיך במנטליות גלותית של ישיבה בחוסר מעש וציפיה למשיח), ואז כשאתם כבר בפנים, לעשות את מה שהקב"ה מצפה מכם, לקדש שם שמיים, להוות דוגמה אישית, להראות לכולם, במיוחד החפ"שים, שנאמנותכם המוחלטת, היחידה והבלעדית היא להקב"ה ומצוותיו, ולא לחוקי בשר ודם, במיוחד לא מתיוונים גאוותנים רודפי שררה.
אם בחרת לעצמך כרב את הרב עובדיה, אז אתה הולך בדרכו ואין לך זכות לסטות מן הדברים אשר הוא מורה לך --- זאת ההלכה, ואין על כך עוררין. ב"ה, אני בחרתי לי את הרב כהנא, ואני הולך בדרכו. רק קח בחשבון שהרב עובדיה יכול לטעות כפי שטעו ת"ח גדולים בעבר. יכולת זיכרון מפותחת (כפי שיש לרב עובדיה, בלי ספק) אינה מעידה בהכרח על יכולת חשיבה. בן אדם יכול לשנן כמו תוכי את כל הש"ס, וכשמגיע רגע האמת וצריך לומר לינאי המלך את ההלכה "עמוד על רגליך!" במקום זה לכבוש את פניו בקרקע.
Juda-Yoda:
--- ציטוט של: eran על יוני 21, 2008, 21:04:55 ---על כל גיבוב השטויות שלך כבר עניתי לעיל באורך ורוחב עם הרבה מקורות, הבעיה שכהרגלך אתה מעדיף להתעלם, ולראות רק את הצד המעוות שלך, תמשך אחרי דרקומן וסבא שלך, ו"השכל הישר" שלך, ועל האו"ם, בג"ץ השופטת שטרסברג וכו'...
אני מציע לך לקרוא מי זה איתמר לוין לפני שאתה,כהרגלך, מגבב שטויות:
http://www.hamartzim.co.il/lec-inside.asp?id=251
וגם בלי שום קשר לאיתמר לוין, הרב שמחה אלברג שהיה תלמידו של הרב מנחם זמבה, גרס ההפך מהסברא המקובלת שרבו אכן תמך במאבק בשני מאמרים שפירסם "בהמודיע" בשנים תשמ"ג ותשמ"ד. את עיקרם פירסמה רות ליכטנשטיין בספר "עדות" עמ' 198-199 מסקנתה היא: "איש איננו מסוגל היום להסיק מסקנות חד-משמעיות בנושא זה, ברור ומובן כי אין רבי מנחם זמבה הי"ד נזקק לתארים כמו גיבור המרד וכדו' כדי להאדיר את כבודו, אולם מעבר לזאת, בהתייחס לשאלה המאוד עניינית - מה באמת קרה שם? זאת לעולם לא נדע".
אין לי אפילו כח להתווכח עם חסר דעת כמוך, בשיא הרצינות זה כמו להתווכח עם ילד בן חמש שכאשר הוא אינו מצליח לעמוד בוויכוח הוא עובר להשתמש ב"ירידות" מילוליות, אם דברי הגר"ע יוסף ועוד עשרות פוסקים ראשונים ואחרונים (הגאון רבי יצחק די ליאון, בספר מגילת אסתר, בשו"ת הריב"ש: שגם הוא הזכיר השבועות הנ"ל, שלא יעלו בחומה נגד רצון אומות העולם. בעל "הכנסת הגדולה" והגאון מהר"א חסון והגאון רבי דוד בן נחמיאס זצ"ל - מקצינים יותר וסוברים שאין מצוות יישוב א"י אלא מדרבנן בזמנינו,והרדב"ז, והגאון רבי חיים בן עטר, ובעל שו"ת חבלים בנעימים כתבו שאף לדעת הרמב"ן בגלות החל הזה שאין להסתכן לכבוש את הארץ, ואדרבה, יש איסור בדבר שלא יעלו בחומה! והגאון רבי צדוק הכהן מלובלין, ורבי יוסף דוב הלוי סולובייצ'יק ובשו"ת בית הלוי ובשו"ת אבני נזר ובשו"ת דברי יששכר - כולם סוברים כהגאון רבי יצחק די ליאון, בספר מגילת אסתר שאין מצוות כיבוש א"י בזמן הזה), וביניהם ענק שבענקים האדמו"ר מסטמאר נחשב בעיניך "גיבוב של שטויות" - זה מסביר על ערך העלוב שלך האישיות שלך, על ביזוי הת"ח שבך (שעליה אני מוחה), ועל הגאווה המטורפת שלך!!
--- סוף ציטוט ---
שקט קרח.(פרשת השבוע לא?)
חביבי אתה מסלעף את האמת על ימין ושמאל,הוא לא ירד עלייך אבל זה פגע בך כי אתה יודע שאתה טועה(באיזה שהוא מקום),וביגלל זה הגאווה פה היא שלך,אתה מאוד סלקטיבי אתה מגיב רק על מה שאתה יכול להגיב ועל מה שלא אתה מתעלם,אפילו שזה מפריח לגמרי את כל שאר הדברים שאתה מדבר,ובדיוק ביגלל זה אתה קורא לנץ גאוותן כשנאמר "הבאר מראה אותך" אבל כמובן בנוסח שונה,בריטניה...מוסלמים אנטישמים תמיד היו תמיד יהיו...הם הראשונים להיכנע למוסלמים אבל הם היו האחרונים להיכנע לנאצים...זה הכל אינטרסים תבין,בריטניה זה העם הכי אינטרסנט שקיים לפחות בהיבט המדיני.
ואתה יודע אין לי צורך לקרוא יותר מהודעה אחת של נץ וחצי משלך,בשביל להבין שהוא אובייקטיבי ואתה לא,זה הגאווה והיהירות שלך,אתה לא מסוגל לעמוד על הטעות שלך אתה מעדיף ללכת למטה מאשר להחליף דרך ולעלות למעלה,שיהיה לך בכיף.
eran:
דווקא כך, אני קראתי את מה שכתבת, השאלה אם אתה קראת את המאמרים שהפנתי אותך אליהם במלואם?
יהודה - אני כתבתי מהתחלה, חזור ושוב שאינני מסתכל על הדברים באופן אובייקטיבית, אני מתנגד להסתכל על הדברים באופן אובייקטיבית, או כמו שנץ קורא להם "בשכל ישר", אני פונדמנטליסט - מה שההלכה, מבחינתי ומבחינת כל עם ישראל זה הדבר היחידי שקובע. ואני בטוח שמהבחינה הזאת הבאתי די והותר מקורות יהודים-תורנים ליישב את כל טענותי בהרחב...
מלבד שגם על כל שאר טענותיו של נץ החזרתי מלחמה שערה...
יהודה - מוזר שאתה משווה אותי לקורח, הרי קורח הוא זה שהלך בשיטת "השכל הישר" כמו נץ, הטיעון של קורח, המורד של פרשת השבוע, מדיף ריח עז של 'פוליטיקלי קורקט'. וכך הסביר את המדרש על מרדנותו של קורח: קורח אסף את אנשיו והם עטו לבושים עשויים מ'תכלת' (צמר כחול) שמשתמשים בו לעיטור הציצית (אותם גדילים שיהודי מצוּוה לקשור לשולי הבגד הטלית קטן בעל ארבעת הפינות וללובשו). "בגד שעשוי כולו מ'תכלת', האם מחויב בציצית?" הקשו למשה רבינו. כשהשיב בחיוב, צחקו ממנו כולם ולעגו לו. "אם פתיל אחד של 'תכלת' פוטר בגד שלם, האין זה שבגד שלם של 'תכלת' יפטור את עצמו?"
המשיך קורח בגישת "השכל הישר" שלו ושאל: בית מלא ספרים מהו שיהא פטור מן המזוזה? אמר לו משה רבינו: חייב במזוזה. א"ל: כל התורה כולה רע"ה פרשיות אינה פוטרת את הבית, פרשה אחת שבמזוזה פוטרת את הבית?! אמר לו קורח: דברים אלו לא נצטוית עליהן ומלבך אתה בודאן.
קורח ניסה להתחכם ולראות את הדברים בצורת "השכל הישר", ובצורה אובייקטיבית - ומסתבר דברים אלה הביאו אותו לכפירה וליצנות, ולבסוף האדמה פערה את פיה ובלעה אותו ואת כל ביתו וכל רכושו!!
נביא שוב את דברי הרב יוחנן דוד סלומון שליט"א שכתב במאמר:" יכולת מפחידה ומוזרה יש בו באדם להתעלם מן האמת הברורה לו. כאשר אדם רוצה משהו, מסוגל הרצון שלו לדחות ולדחוק הצידה גם מה שברור וידוע לו היטב, אם ידיעה זו מפריעה לו במילוי רצונו. יכולות זו מנוגדת לכל היגיון...".
אתה תישאר עם "השכל הישר" והאובייקטיביות - אני ישאר עם ההלכה...
כל טוב!!
נ.ב - עצם העובדה שאתה אינך מוכן לקרוא את הודעותי כדבעי (ואני בטוח במאה אחוז שלא טרחת לקוראן) - מראה שאתה הוא אדם סובייקטיבי, וממש לא אובייקטיבי, וכמאמרם ז"ל: כל הפוסל במומו פוסל...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה