חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
ההיסטוריה לעולם חוזרת
נץ וגאה בזה:
כרגיל מבלבל בשכל בלי מקורות, תסלח לי אבל "העתק-הדבק" שלי הם ציטוטים הישר משו"ע ודברי סופרים אשר מפיהם אנחנו חיים!!!
לא, אני מביא שכל ישר וחקירה לוגית של הדברים, הבאתי כמה מקורות (הם היו יותר קצרים משלך, אך הרעיון העולה מהם ברור, עיין היטב), עצם זה שלא טרחתי להביא מקורות ארוכים בהעתק/הדבק, לא הופך אותך לצודק יותר, חכם יותר או את דבריך לנכונים יותר, הבאת ציטוטים מגמתיים שנועדו לסייע לך לשיטתך, לא מתרגש מזה.
וודאי שכל אדם שמבזה ת"ח יענש, ולא איכפת לי אם זה מעיתון המודיע/יתד נאמן וכל שאר סיפרות העיתונות למינה!!!
אתה שוב מעקר את עצם הדיון מתוכנו, אני רוצה שתהיה מספיק אמיץ להשיב על השאלה הגדולה הזו, ללא שמץ צביעות והסתת הדיון מנושאו.
ושאלתי אליך היא, האם כלל זה גם חל על- הגרי"ש אלישיב, הגראי"ל שטיינמן, הגרא"מ ש"ך זצ"ל והגרז"נ גולדברג?
שוב, אתה פשוט מגחיך את עצמך בפורום הזה.
וודאי שיש לי הערכה והערצה רבה כלפי ראשי הציונות-הדתית כאשר הם עושים ע"פ ההלכה ולא נוטים ממנה, ואפילו שיש דברים שאינני מסכים עמהם בהשקפה, בכל אופן וודאי שיש לי הערכה רבה כלפיהם - ת"ח הם!!!
יישמעו אוזניך מה שפיך מדבר, עד עתה לאורך כל הודעתיך, לא ספרת בכלל את כלל הרבנים "המזרוחניקים" (היחיד שטרחת לציין בכלל היה הגאון הרב שפירא זצ"ל שצמח בישיבה חרדית-חברון, והנחה תלמיד לפנות לישיבת טלז-סטון החרדית במקום לצבא), אז עכשיו הם פתאום כן לגיטימיים?
אתה שוב מגחיך את עצמך בפורום, אני לא צריך לתקוף אותך יותר, אתה עושה לי את כל העבודה לבד...
כאשר בהי"ד הרבני מוציא לאור פסק דין שיש לו תוקף הלכתי (ולא מעניין אותי מה בית-המשפט החילוני חושב) והדרך היחידה להביא את הדבר לידי ביצוע זה שימוש במערכת האכיפה והמשפט החילוני אין זה עבירה להיפך הם הופכים לשליחי מצווה שמקיימים את רצון הבית-דין, כמו היום שאין לביה"ד הרבני כוח להכניס לכלא סרבני-גט אא"כ בית-המשפט השלום אישר זאת, אזי בית-הדין מעביר את הפסיקה לביהמ"ש שמשתמש באכיפה לבצע את פסיקתו את ביה"ד הרבני... ואותו דבר כאן - דרוקמן וחבר מרעיו גיירו גוים שלא ע"פ ההלכה היהודית, ומגיע להם עונש ע"פ ההלכה היהודית, ומכיוון שאין לביה"ד סמכות חוקית להעניש אותם הם השתמשו בכלים שעומדים לרשותם על מנת להעניש את מי שמגיע לו עונש, שוב - ע"פ ההלכה היהודית !!
אני מדבר פה על פניה למני מזוז, אז בא בבקשה ותחסוך את בלבול המוח והסתת הדיון מנושאו המקורי, מה גם שעל פי הגדרותיך שלך, במובאה זו (המודגשת באדום), הרב דרוקמן וחבריו פעלו בדיוק על פי אותם גורמים שאתה זה עתה קיבלת ככשרים (וכשלוחי מצווה- לא בכדי, על פי דבריך אתה!)
אני בסך הכל משתמש באותם כלי נשק בהם אתה תוקף אותי, אתה שוב מגחיך את עצמך בפורום, ונותן לי את כל מה שאני צריך נגדך.
מה גם שעדיין לא ענית למה פניה לבוררות ערכאות בעניין זהותו של רישא דמתיבתא דישיבת פוניבז', ששני צדדי המחלוקת נגררו לאלימות, כן כשר? ולמה עירוב בית המשפט האמריקאי בעניין היורש של האדמו"ר מסאטמער שנגררו לצדדים מכוערים, כן כשר? לערן הפתרונים.......
ולגבי הרב כהנא הי"ד - מה הקשר בין עיניין שלושת השבועות למתיוונים? זה שתי סוגיות נפרדות, אבל כהרגלך המוח שלך "קושר קשרים"...
אתה מצחיק, כשזה נוח לך, אתה משתמש ברב כהנא קרדום לחפור בו, אבל כשזה נוגד את תפיסת עולמך אזי הרב כהנא לא רלוונטי, ולא טורח לצטט אותו.
הלאה הצביעות...הנכון, המוח שלי קושר קשרים,נכון שהסוגיות הם נפרדות, אבל עצם העובדה שציטוטיך מגמתיים, ואתה לא טורח להביא את כל פריזמת הדיעות הרלוונטית ומצטט ציטוטים כשזה נוח לשיטתך מהרב כהנא בנושאים אחרים, אזי זה פשוט מגחיך אותך בפורום הזה, ושוב, נותן לי את כל שרציתי להוכיח, תודה.
ואפרופו שלושת השבועות, הנה גמרא שקצת סותרת את התזה שלך- לקוח ממסכת יומא (תלמוד בבלי) דף ט' עמ' ב':
ריש לקיש הוי סחי בירדנא, אתא רבה בר בר חנה יהב ליה ידא, אמר ליה: אלהא סנינא לכו [21], דכתיב (שיר השירים ח ט) אִם חוֹמָה הִיא נִבְנֶה עָלֶיהָ טִירַת כָּסֶף וְאִם דֶּלֶת הִיא נָצוּר עָלֶיהָ לוּחַ אָרֶז: אם עשיתם עצמכם כחומה ועליתם כולכם בימי עזרא - נמשלתם ככסף, שאין רקב שולט בו [22] אולי הכוונה שכסף שהשחיר אינו נרקב; עכשיו שעליתם כדלתות [23] נמשלתם כארז שהרקב שולט בו.
ואם לא הבנת, אשמח להסביר לך...
א) האם יש להתחשב בשלושת השבועות כאשר לעם ישראל קיים חשש פיזי של כליה, כפי שההיסטוריה הוכיחה את עצמה לאורך הדורות: אינקווזיציות, פרעות, פוגרומים, שואות וכו'?
בפעם האחרונה שבדקתי, החשש הפיזי של כליה לעם ישראל קיים עתה ללא כל קשר למדינת ישראל, בכלל! ואם אתה לא מבין את זה, אשמח להסביר לך את מלוא המשמעות של המונח- ג'יהאד, ללא כל קשר לשלושת השבועות, מה גם שאתה שוכח דבר מאוד מאוד יסודי, ואם אתה מתעקש לחפור לעומק של שלושת השבועות, אזי אהלן וסהלן, הבא נתעמק...
הנה ציטוט קטן: ה"אור שמח": "סר פחד השבועות, וקמה מצות ישוב ארץ ישראל"- תתמודד.
ועוד אחד- ה"אבני נזר": "שלש השבועות מעולם לא יצרו שום איסור"- תתמודד.
ועוד דבר "קטן", אתה שוכח דבר אחד מרכזי, עם ישראל הושבע שני שבועות בלבד, השבועה השלישית הושבעו אומות העולם, שלא ישעבדו את ישראל יותר מדי! ועוד יותר מזה, עצם קיום שני השבועות של ישראל, תלוי בקיום השבועה של אומות העולם, והא בהא תליה, ברגע שהגויים מפירים את שלהם, ממילא אין שום חיוב שבועה על ישראל, ואם השואה כשלעצמה היא לא שיעבוד יותר מדי, אינני יודע מה כן.
ב)האם יש להתחשב בשלושת השבועות כאשר לעם ישראל קיים חשש של כליה רוחנית והתבוללות, כפי שאנו רואים בארה"ב נישואי תערובת, והתבוללת רח"ל?
- זו שאלה כשלעצמה שרבים רבים משומרי החומות והחברה החרדית כשלעצמה, לא טורחים כלל לענות עליה, או בוחרים להתעלם ממנה, לידיעתך.
אז שוב הגמרא עומדת אבל לפעמים יש "שעת-הדחק" , או חשיבות של עיניין אחד יותר מהשני: "פיקוח נפש דוחה הכל"...
פיקוח נפש לא דוחה מלחמת מצווה, פיקוח נפש לא דוחה "עזרת ישראל מיד צר", או שמא אני שוב צריך להסביר לך מלוא המשמעות של ג'יהאד ולמה אין לזה קשר כלשהו עם "מדינת ישראל".
ולגבי המתיוונים - ובכן זה הנביא שאמר "מהריסיך ומחריביך ממך יצאו", כך שאם אתה רוצה לחלוק על הנביא, זבש"ך...
אני לא חולק על הנביא, מה גם שאתה עצמך משתמש בפסוק לפי פרשנותך, מה גם שטוב לדעת שהרב דרוקמן הוא מתיוון, הוא לבטח ישמח לשמוע
תכף גם תקרא "מי לה' אליי" ותערוף את ראשו מול פסלו של זאוס.
נ.ב - לגבי הציטוט שלך מיומנו של ד"ר יוזף גבלס (שר"י), ובכן כותב פיטר פדפילד בספרו "הימלר" עמ' 13: "... גבלס היה שקרן מקצועי. הוא שיקר למען היטלר ולמען ההיסטוריה. מי שמקבל את הכתוב ביומנו בנושאים רגישים כמשהו שאינו אלא תעמולה מחושבת, במיוחד אותן פסקאות הנוגעות בקנוניות ובהטעיות שנקטה המפלגה כדי לעלות לשילטון, ואח"כ להחזיק בו ביד קשה, אינו אלא טועה"!!!!
אתה מביא ראיה מדברי גבלס, כאילו משמע שאתה מקבל את דבריו ומשתמש בהם עוד כנגדי - תשאר להאמין בדבריו של גבלס ולהאשים בהם יהודים אחרים, כאשר במקרה הטוב תהיה בגדר - "אינו אלא טועה"!!
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
אני חייב לציין שכאן אתה כבר שובר כל שיא גינס אפשרי בחוסר הבנת הנקרא, סילוף דברים ועיקור הדיון מהקשרו.
להפך, אם אתה מעיין היטב במובאה שאתה עצמך הבאת מספרו פיטר פדפילד, אתה פשוט הולך בדרכיו של גבלס, לכן אמרתי שאתה תלמיד מצוין שלו,
הרשה לי להשתמש בדבריו של פיטר פדפילד, שאתה עצמך מצטט רק בהבדל אחד קטן, בכל מקום שכתוב גבלס, אני אכתוב: "ערן" ובמקום שכתוב "היטלר" אני אכתוב- "פנטיזם חרדי"- להלן התוצאות: " ערן שקרן מקצועי. הוא שיקר למען הפנטיזם החרדי ולמען ההיסטוריה. מי שמקבל את הכתוב בהודעותיו בנושאים רגישים כמשהו שאינו אלא תעמולה מחושבת, במיוחד אותן פסקאות הנוגעות להבדלים בהשקפה בין החרדים למזרוחניקים ובהתעלמות מופגנת בנוגע למחלוקת בין החרדים האשכנזים לספרדים ובין הליטאים לחסידים ובין הליטאים ובין עצמם, ואח"כ להחזיק בו ביד קשה, אינו אלא טועה"!!!!
עשית לי את כל העבודה, הבאת לי את כל התחמושת שהייתי צריך, תודה לך ערן ושבת שלום.
morde208:
ישר כח!!!
eran:
כהרגלך נץ בלי שום מקורות רק הצגת מקורות בלי שום הסבר (כנראה אינך מבין אותם בעצמך), והוצאת דברים מהקשרם... מזכיר את האתרים של הכופרים (ירון ידען, וחופש למינהם) - שעושים בדיוק את אותו דבר, וכאשר הם אינם יכולים להתמודד ברמה אינטלקטואלית הם פשוט מבזים ומחרפים, אז אני מבין - שירון ידען הוא המורה הרוחני שלך!!!
תשמע אין דבר כזה ביהדות "שכל ישר" יש הלכה, ומה שאומרת ההלכה היא קובעת, "לא נראה לי, כן נראה לי" תשמור למורה שלך בבר-מינן, ההלכה קובעת שמי שניגש לדון בערכאות דינו כמרים-יד בתורת משה! וזה אינו עושה אותי צודק, אינני צריך להיות צודק, ההלכה צודקת, "אמת צדקו יחדיו"...
אתה מזכיר את הקראים בטענת "השכל -ישר" שלך, איך יכול להיות "שעין תחת עין" זה מתן תשלומים? הרי זה לא מה שהשכל הישר אומר(בסברא עקומה שלהם כמובן)...
כל רב בעולם - אם יצאה הוראה/פסיקה מטעם ביה"ד הרבני והוא הולך לבטל אותה בערכאות הוא כמרים-יד בתורת משה, כל רב!!
אבל משום מה אינני זוכר הרבנים הללו (הגרז"נ גולדברג ושאר ענקי עולם) הלכו לכבוד השופטת שטרסבורג והעתירו לבג"ץ בטענה שלביה"ד הרבני אין סמכות לדון בגיורים, אתה מבין את הפרדוקס של דרוקמן וחבר מרעיו, הם טוענים שביה"ד הרבני אין לו סמכות לדון בגיורים אבל בג"ץ מסומך להכשיר את הגיורים של הרשעים הללו - עפ"ל!!
ושוב הפניה למני מזוז היית על מנת להוציא לאור את פסק-הדין של הרבנות, הייתה בהחלט הגיונית ומקובלת מבחינה הלכתית בדיוק כמו שביהמ"ש מוציא לאור את פסקי ביה"ד בנושא סרבני-גט הוא מוציא את פסיקתו בנושא "הגיורים" של דרוקמן...
וההבדל בנושא האדמו"רים מסטמאר שליט"א שאתה כלכך אוהב להוציא דיבתך עליהם ולהראות אותם בפנים לא נקיות (עפ"ל) זה עיניין אחר, בהלכה יש עיניין של "דינא דמלכותא דינא" (מה שאין בהקשר לביהמ"ש של מדינת ישראל, עיין הגאון מופת הדור החזון איש זצ "ל סנהדרין סימן ט"ו אות ד'), יכול להיות שיהיה מותר ליישב סיכסוכים ממוניים (כל עוד הם אינם סותרים את דיני התורה) גם בערכאות, כגון קיניין סיטומתא, עיין ברמב"ם יד החזקה - הלכות זכייה ומתנה פרק א' ט"ו: "שכל דיני המלך בממון - על פיהן דנין"... לכן עצם העובדה שהאדמורי"ם מסטמאר קדושי עליון הלכו ליישב סיכסוכים ממוניים ע"פ דיני המלכות אינה סותרת את ההלכה, אבל דרוקמן טוען שלביה"ד הרבני אין סמכות לדון בגיורים אבל לבג"ץ כן יש - ועל כן יש למותחם על העמוד (כלשון הרמ"א)...
נץ - קודם כל אתה עצמך בוודאי מסכים עם הרב כהנא ש"המתגוים" בעיה גדולה לעם ישראל וכפי שהוא בעצמו מאריך בספרו "על האמונה ועל הגאולה", וכפי שהמציאות מוכיחה... אני בוודאי מסכים איתו!
לגבי שלושת השבועות - ובכן תנתח לי את המקורות הבאים עד מים, ותסביר לי אותם אחת לאחת ומשם נמשיך את הדיון:
בספר תחומין בכרך י' עמ' 34 שם ישנו מאמר של הגר"ע יוסף ושם בסעיף ז' הוא מתייחס גם לענין ג' השבועות וז"ל (ההדגשות שלי): "מצות יישוב א"י בזה"ז והאיסור שלא להתגרות באוה"ע- עתה נבוא לברר עצם הנידון במצות ישוב ארץ ישראל בזמננו, לאור דברי הרמב"ן בהשגותיו לספר המצוות (מצוה ד), שכתב להשיג על הרמב"ם, שלא מנה מצות עשה שנצטוינו לרשת את הארץ, שנאמר "וירשתם אותה וישבתם בה", והיינו שלא נעזבה ביד זולתנו או לשממה, וחז"ל קראוה מלחמת מצוה (סוטה מד), ע"כ. נמצא שהמלחמה למען כיבוש ארץ ישראל, ולמען תשאר בחזקתנו ולא נעזבה לזולתנו, היא מלחמת מצוה. ואם כן לכאורה אין מקום לחוש בזה לפיקוח נפש. וכמו שמצינו למנחת חינוך (מצוה תכה), שהעיר על מה שכתב בספר החינוך שם, שמצוה להרוג שבעה עממים ולהשמידם, שנאמר "לא תחיה כל נשמה, כי החרם תחרימם וכו'", ומי שבא לידו אחד משבעת עממים, והיה יכול להורגו "מבלי שיסתכן בדבר", ועבר ולא הרגו, ביטל מצוות עשה של "כי החרם תחרימם", מלבד שעבר על לא תעשה שנאמר "לא תחיה כל נשמה". וכתב על זה המנחת חינוך: וצ"ע, נהי דכל המצוות נדחים מפני הסכנה, מכל מקום מצוה זו, דהתורה ציותה ללחום עמהם, וידוע דהתורה לא תסמוך דיניה על הנס, כמבואר ברמב"ן, ובדרך העולם נהרגים משני הצדדים בעת מלחמה. אם כן חזינן דהתורה גזרה ללחום עמהם אף דהוא סכנה. א"כ דחויה סכנה במקום הזה, ומצוה להרוג אותו, אף שיסתכן. וצ"ע. וכן כתב עוד המנחת חינוך במצוה תרד. והסכים לדבריו בשו"ת לבושי מרדכי (מהדורא בתרא סי' קכו), ע"ש. ואם כן הוא הדין כאן, שלדעת הרמב"ן מצות כיבוש הארץ והחזקתה מתקיימת על ידי מלחמה, אין לחוש בזה לסכנת נפשות הנגרמת על ידי המלחמה. אולם הנה הגאון רבי יצחק די ליאון, בספר מגילת אסתר שם, כתב ליישב דעת הרמב"ם, שהשמיט מצוה זו, לפי שסובר שאין מצות כיבוש ארץ ישראל נוהגת אלא בימי יהושע ודוד, ובכל זמן שלא גלו מעל אדמתם. אבל לאחר שגלו ישראל מעל אדמתם, אין מצוה זו נוהגת לדורות, אלא עד עת בוא המשיח לישראל. כי אדרבה אמרו חז"ל בסוף כתובות (קיא,א) "השבעתי אתכם בנות ירושלים אם תעירו ואם תעוררו" שלא יעלו בחומה (פירש רש"י, שלא יעלו ביחד ביד חזקה), ושלא ימרדו באומות העולם, ושלא ידחקו את הקץ. וזו לשון הרשב"ש בתשובה (סי' ב): והנה אין ספק שהדירה בארץ ישראל מצווה גדולה היא בכל עת ובכל זמן. ואדוני זקני -43- הרמב"ן מנאה מכלל מצוות עשה, שנאמר "וירשתם אותה וישבתם בה". וכן היא דעת אדוני אבי הרשב"ץ בספר זוהר הרקיע. אמנם מצוה זו אינה מצוה כוללת לכל ישראל בגלות החל הזה. אבל היא נמנעת בכלל, כמו שאמרו חז"ל (כתובות קיא,א) שהיא מכלל שבועות שהשביע הקב"ה את ישראל שלא ידחקו את הקץ ושלא יעלו בחומה. צא וראה מה אירע לבני אפרים, שמיהרו את הקץ לפני פקוד ה' את עמו ביציאת מצרים. ועיין עוד בשו"ת הריב"ש (סי' קא), שגם הוא הזכיר השבועות הנ"ל, שלא יעלו בחומה נגד רצון אומות העולם ע"ש. גם הכנסת הגדולה (יו"ד רלט,לג) כתב: הנשבע שלא לדור בארץ ישראל נראה לי, שהשבועה חלה עליו. ואין זה בכלל הנשבע לבטל מצוה של תורה, שאין שבועתו חלה, כיון שאין מצות יישוב ארץ ישראל מפורשת בתורה, ואינה אלא מצוה מדרבנן. וכן מצאתי להגאון מהר"א חסון בתשובה כתיבת יד שכתב כן. וכן מצאתי עוד להגאון רבי דוד בן נחמיאס בתשובת כתיבת יד, והסכים דלא הויא אלא מצוה דרבנן. והוכיח כן ממה שלא מנאה הרמב"ם במנין המצוות. לפיכך כל ספק שיסתפקו בה אזלינן בה לקולא. אמנם ראיתי להמבי"ט בתשובה, שכתב שאין שבועה חלה עליו. והיה הדבר תמוה בעיני, עד שמצאתי להרמב"ן בהשגותיו לספר המצוות שמנאה במנין המצוות, ושלא כדעת הרמב"ם. ונראה שעליו סמך המבי"ט בתשובתו הנ"ל. ומכל מקום תימה בעיני, שעזב סברת הרמב"ם ונתלה בדעת הרמב"ן, ומה גם שלא הזכיר דעת הרמב"ם כלל ועיקר. ובתשובת הרדב"ז (ח"ב סי' קטו) מתבאר, ששבועה חלה עליו, וכדעת הרמב"ם. והנה הרמב"ן עצמו בפרשת מסעי, על הפסוק "וירשתם אותה וישבתם בה", אחר שכתב שהיא מצות עשה מן התורה, סיים, שרש"י פירש שאין המקרא הזה אלא הבטחה בלבד. ומכל מקום סיים, שנראה לו עיקר, שהפסוק בא למצות עשה של כיבוש הארץ ויישובה, ע"ש. והגאון רבי חיים בן עטר, בספר אור החיים שם, כתב, שפשוטו של מקרא כפירוש רש"י, ושלא כפירוש הרמב"ן, ע"ש. ואם כן לא נפלאת ולא רחוקה היא שיטתו של הרמב"ם, שנראה שסובר כפירוש רש"י. ועל כל פנים כבר הבאנו דברי הרשב"ש, שאף זקנו הרמב"ן מודה בגלות החל הזה שאין להסתכן לכבוש את הארץ, ואדרבה, יש איסור בדבר שלא יעלו בחומה. וכן כתב בשו"ת חבלים בנעימים (סוף ח"ה סי' מה), שגם לדעת הרמב"ן הרי השביע הקב"ה את ישראל שלא יסכנו את נפשם לעלות בחומה. ומשום דהוה אמינא, שמכיון שמצות יישוב ארץ ישראל מצוה גדולה היא ושקולה ככל המצוות, יבואו למסור נפשם עליה, קא משמע לן על ידי השבועה הנ"ל שיזהרו שלא יסכנו נפשם, ע"ש. וכן כתב הגאון רבי צדוק הכהן מלובלין בספר דברי סופרים אות יד, שנראה לו עיקר כדעת המגילת אסתר, שאין כיום מצות עשה ביישוב ארץ ישראל, אלא רק בזמן בית המקדש, ע"ש. וכן הגאון רבי יוסף דוב הלוי סולובייצ'יק בשו"ת בית הלוי (ח"ב סוף סי' נ) מסכים הולך לדברי המגילת אסתר הנ"ל, ע"ש. ועיין עוד בשו"ת אבני נזר (יו"ד סי' תנד אות נב והלאה), ובשו"ת דברי יששכר (סי' קמט). ולפי זה נמצינו למדים, שגם להרמב"ן אין שום מצוה בזמננו לצאת למלחמה ולהיכנס בסכנת נפשות כדי להגן על החזקת השטחים הכבושים על ידינו בניגוד לדעת אומות העולם.ומה גם שאין לנו מלך וסנהדרין ואורים ותומים הנדרשים לכך, כמו שכתב הרמב"ן עצמו בספר המצוות (בהשגות במל"ת יז), שמצוה מוטלת על המלך והסנהדרין, כשמוציאים למלחמת הרשות או -44- למלחמת מצוה, לשאול באורים ותומים, ועל פיהם יתנהגו. וכמו שנאמר "ולפני אלעזר הכהן יעמוד ושאל לו במשפט האורים לפני ה'". וכמבואר בברכות (ג,ב) שכאשר היה דוד מצוה אותם, לכו ופשטו בגדוד, היו שואלים באורים ותומים וכו'. והיא באמת מצוה לדורות, ולא עצה בלבד, כדמוכח בסנהדרין (טז,א) דאמרינן, "ודילמא לסנהדרין הוא דקאמר להו רחמנא דלישיילו באורים ותומים", ונשאר כן במסקנא. וכן הסכים במגילת אסתר שם, שמצוה לדורות היא, ויש לנו להביאה במנין המצוות, ע"ש. ואם כן, כשבידינו להחזיר שטחים, ולמנוע סכנת מלחמה של האויבים, חייבים לעשות כן משום פיקוח נפש (ועיין להגאון הנצי"ב בספר מרומי שדה עירובין מה,א ודו"ק). ועוד יש מקום לומר, שאפילו אם תמצא לומר שלדעת הרמב"ן כיבוש ארץ ישראל והחזקתה נוהגת אף בזמן-הזה, ומצות עשה מן התורה היא, מכל מקום בכיבוש שלנו, שאין לנו שליטה מלאה על כל הנעשה בשטחים, לא נחשב לכיבוש גמור שציותה עליו התורה. וכמו שכתב כיוצא בזה הגאון מקוטנא בשו"ת ישועות מלכו (יו"ד סי' סו), שעיקר המצוה אליבא דהרמב"ן אינה אלא כשהירושה והישיבה היא כאדם העושה בתוך שלו. וזוהי המצוה בכיבוש ארץ ישראל, שתהיה תחת חזקתנו וירושתנו, ולא על ביאה ריקנית של עתה, ע"ש. והרי בכיבוש שלנו היום אין בידינו לגרש את הערבים תושבי השטחים ביהודה שומרון ועזה, והם יושבים ישיבת קבע בחצריהם ובטירותם. ואפילו את האומות העובדות עבודה זרה אין בידינו להזיזם זיז כל שהוא ממקומם, בניגוד למה שציותה התורה "לא ישבו בארצך פן יחטיאו אותך לי". ואפילו הכנסיות של עבודה זרה שלהם על עמדם יעמודו, ומוגנות על ידי השלטונות, ואין פוצה פה. וכל זה מיראת אומות העולם. וברור שאין זה בכלל מצות כיבוש, שעליו ציותה התורה לפי דברי הרמב"ן. ולכן אין עלינו להסתכן על החזקת שטחים אלה. ובפרט יש לציין, שבזמן האחרון הדרכים ביהודה ושומרון ועזה הן בחזקת סכנה, ואין לנו עליהם אלא שלטון צבאי בלבד, בלא שום אפשרות אפילו לעבור בתוכם בביטחה, וכל שכן להתיישב בתוכם. ובודאי שזה אינו בכלל מצות הכיבוש, כאדם העושה בתוך שלו, שעליו דיבר הרמב"ן. והאם יעלה על הדעת שחייבים להפעיל את הצבא שלנו לגרש בכח הנשק וביד חזקה את כל הגוים השוכנים בקרבנו בירושלים, חברון, שכם ועזה וסביבותיהם אל מחוץ לגבולות ארצנו, ולשכן במקומם מבני עמנו, כדי לקיים מצות וירשתם אותה וישבתם בה? וראה בכתבי הרמב"ן (מהדורת הרב חיים דוב שעוועל, עמוד תקטו, בפירושו לשיר השירים) שכתב: לעתיד לבוא יבואו הנפוצות המפוזרים בין העמים, ושמו להם ראש אחד, הוא משיח בן דוד, אשר היה עמהם בגלות,. 7 וברשיון מלכי האומות ובעזרתם ילכו לארץ ישראל, כדכתיב "והביאו את כל אחיכם מכל הגויים". והמלכות ההיא תהיה נמשכת, ואינה פוסקת לעולם. וזהו שנאמר: "ושב ה' אלהיך את שבותך ורחמך, ושב וקבצך מכל העמים אשר הפיצך ה' אלהיך שמה. הרי שגם הרמב"ן מסכים, שאפילו משיח בן דוד בתחלת התגלותו יבוא אך ורק ברשיון האומות, בלי לעלות בחומה, ובלי להתגרות באומות. ולא אכחד כי המהר"ח ויטל בהקדמת עץ חיים כתב, שזמן השבועה שלא לעורר הגאולה עד שתחפץ, הוא עד אלף שנה, וכמ"ש בספר הזוהר פרשת וירא וכו'. וע"ע למרן החיד"א בשם הגדולים (ח"א סי' ריט ערך רבנו אלעזר בעל הרוקח). אולם מ"מ מסתימות דברי הש"ס נראה, שהשבועה שלא ידחקו את הקץ ושלא למרוד באומות העולם, היא לעולם, עד ביאת המשיח. וכן מוכח להדיא מתרגום יונתן בן עוזיאל על הפסוק השבעתי אתכם וכו'. וכן מוכח מדברי הרמב"ם באגרת תימן, ומדברי הרשב"ש בתשובה הנ"ל, וכן מדברי הריב"ש. וע"ע ביפה תאר על המדרש רבה ויקרא (פרשה יט סימן ו). וראה עוד למהר"א גאלאנטי בספר זכות אבות, פ"ק דאבות על המשנה ואל תתודע לרשות. וראיתי שכבר האריך מאד בזה בספר ויואל משה על דברי המהרח"ו והחיד"א הנ"ל (מעמוד פה והלאה), ומשם בארה, ואכמ"ל. ודו"ק כי קצרתי". ע"כ.
עם כל הכבוד לרב כהנא (יש לי הערצה כלפיו) - הוא ואף אחד אחר לא יכול למחוק ולהתעלם מכל הני פוסקים! בטח שלא השטיויות שאתה פולט ללא מקורות, "שכל - ישר, שכל - ישר"...
גבי הפסוק - כרגיל מבלבל בשכל בלי מקורות, אומנם אמת הוא הפירוש שכתב "דווקא כך" לפסוק, אך עיין במצודות דוד במקום (ישעיה מט יז) "מהרסיך - המהרסים והמחריבים אותך יצאו ממך ר"ל הרשעים שבקרבך הם סבבו ההריסה והחורבן ולא מאתי יצאה הרעה"!
והדברים הם "כפתור ופרח"!!!
לגבי דברי פיטר פדפיל - ובכן הוא אומר שמי שמכיר ביומן של גבלס כראיה אינו אלא טועה, ואתה ניסת להביא אותו בתור ראיה כלפי - זה אומר שאתה מאמין בדבריו, וגם טועה. אני לעומת זאת מצטט מילה במילה מדברי המקורות - אינך (ואסור לך) להאמין לי, לך תפתח את המקורות!!!
שבוע טוב!!!
eran:
והנה ראה ראיתי מאמר על "כבוד השופטת טובה שטרסברג- כהן" - שבעצם היא גנבת מקצועית ובעצמה מרמה את החוק, עו"ד שמחה ניר, במכתב מיום 30.6.2005 לשרת המשפטים דאז, ציפי לבני, ולנשיא ביהמ"ש העליון דאז, אהרן ברק, כותב: "הגב´ שטרסברג-כהן פוגעת באמון הציבור במערכת המשפט: מאשימים אותה בכך שהיא לא קוראת, לוכסן לא מבינה, אפילו ברמה הטקסטואלית, להבדיל מהרמה המשפטית, את המסמכים שהיא מדברת עליהם (וממילא אולי אפילו מסלפת אותם ביודעין)".
שלא נדבר על כך הכלבה היתה שותפה - בין היתר - לפסקי הדין שניתנו בעניין חקירות השב"כ (בג"ץ 5100/94, 4054/95 הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל ואח´ נ´ ממשלת ישראל ואח´, פ"ד נג(4) 817); תפילת נשים אורתודוכסיות על יד הכותל המערבי (בג"ץ 3358/95 הופמן נ´ מנכ"ל משרד ראש הממשלה, פ"ד נד(2) 345); ורישום גיור רפורמי בסעיפי דת ולאום במרשם האוכלוסין (בג"ץ 1031/93 פסרו (גודשטיין) ואח´ נ´ שר הפנים ואח´, פ"ד מט(4) 661.
רק שתבין למי דרוקמן וחבר מרעיו עתרו את עתירתם לאשה שנלחמת נגד דת ישראל, ולעיני זה לא פלא שהם יעתרו לאשה כזאת שהרי הם בעצמם מרימים יד בתורת משה, ומרבים גוים בישראל!!!
עיין במאמר הבא במלואו:
http://www.tsofar.com/zofar/see_article.asp?id=8759
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: eran על יוני 12, 2008, 21:28:29 ---דווקא כך אשריך על ההודעה מלאת אהבת ישראל, מחכימה וכמובן עם מבואות ומקורות - אשריך!
נץ - ובכן לפני האאוץ' שלך בוא נראה מה ההלכה היהודית חושבת על בתי המשפט המדינת-ישראל ועל השופטת בדימוס טובה שטרסברג-כהן, ועל דורקמן וחבר מרעיו שהחליטו להגיש תלונה בערכאות האזרחיות:
בפרשת משפטים כתוב:"ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם", וחז"ל לומדים מכך "לפניהם, ולא לפני ערכאות של גויים" , (ובאמת זה הזמן והמקום למחות ולהביע צער עמוק על הטרגדיה הנוראה שיהודים מסדירים סכסוכיהם עם יהודים אחרים בערכאות של גויים). ורש"י מביא על פסוק זה : "לפניהם. ולא לפני גוים ואפילו ידעת בדין אחד שהם דנין אותו כדיני ישראל, אל תביאהו בערכאות שלהם. שהמביא דיני ישראל לפני גוים מחלל את השם ומיקר שם האלילים להשביחם (ס"א להחשיבם) שנאמר : "כי לא כצורנו צורם ואויבינו פלילים", כשאויבינו פלילים זהו עדות לעילוי יראתם".
ונפסק בשו"ע חו"מ סי' כ"ו ס"א: "אסור לדון בפני דייני עכו"ם ובערכאות שלהם, אפילו בדין שדנים כדיני ישראל אפילו נתרצו בעלי דינים לדון בפניהם אסור, וכל הבא לידון בפניהם הרי זה רשע, וכאילו חירף וגידף והרים יד בתורת משה".
וברמ"א שם: "ויש ביד בי"ד לנדותו ולהחרימו עד שיסלק יד עכו"ם מעל חבירו, וכן מחרימין המחזיק ביד ההולך לפני עכו"ם, ואפילו אינו דן לפני עכו"ם רק שכופהו ע"י עכו"ם שיעמוד איתו לדין ישראל, ראוי למתחו על העמוד".
וברור שלבית המשפט בישראל כיום יש דין של "ערכאות אזרחיות" עם כל התובנות ההלכתיות שנובעות מכך, וכבר התחבר ספר שלם על כך בשם: "בתי-המשפט בהלכה" של הרב מונסנייר יגאל. הגאון מופת הדור החזון איש זצ "ל ( סנהדרין סימן ט"ו אות ד' ) כתב: שהדבר ברור שאין שום נפקא מינה בין הדן בפני עכו "ם , לבין הבא לדון אצל שופט יהודי הדן על פי חוקים זרים שבדו אומות העולם , ואדרבה הדבר יותר מגונה ששופטים יהודים המירו את משפטי ה' ותורתו הקדושה למשפטי ההבל של הגוים , ואפילו אם יסכימו כל בני העיר על זה , אין שום ממש בהסכמתם.
וכן פסק מרן הגר"ע יוסף שליט"א בשו"ת יחווה דעת חלק ד' סימן סה', עיין בתשובה:
"ודע כי אף על פי שהסמכות החוקית כיום מטעם הממשלה לדון היא לבתי המשפט החילוניים והשופטים שם יהודים הם, עם כל זה ברור על פי דין תורתנו הקדושה - התובע את חבירו בבתי משפט שלהם גדול עוונו מנשוא, והוא בכלל מה שפסקו הרמב"ם והשולחן ערוך, שכל הדן בערכאות [בתי משפט] שלהם הרי זה רשע וכאילו חרף וגידף והרים יד בתורת משה רבינו..."
http://www.sanhedrin.co.il/ovadia.pdf.pdf
ובכן בעצם העובדה שדרוקמן וחבר מרעיו הגישו תלונה לכבוד השופטת טובה שטרסברג-כהן, (וגם השתתפו בעתירה לבג"ץ דרך אגב) הרי הם הכירו בכוחו של בית הדין האזרחי - שיש לו דין של ערכאות ואפילו דינו יותר חמור מצד ההלכה, הרי אלו לפי ההלכה היהודית רשעים כאלו הרימו יד בתורת משה, ויש למותחם על העמוד!!!
בפברואר 1999 דיבר מרן הגר"ע יוסף על בית המשפט העליון ואמר:
אלו קוראים את עצמם בית משפט עליון? לא שווים. בבית משפט תחתון צריך לשים אותם. הם, בשבילם ברא את כל הייסורים שבעולם. כל מה שישראל סובלים, רק בשביל הרשעים האלה. ריקים ופוחזים. שיפחה כי תירש גבירתה. מה הם יודעים? ילד שלנו בן 8-7 שנה יודע ללמוד יותר טוב מהם ללמוד תורה. אלה שמו אותם בבית משפט עליון. מי בחר בהם, מי עשה אותם שופטים, אלא שר המשפטים, צר ואויב הוא אהב אותם והוא המליץ שצריכים לבוא אצל הנשיא והנשיא שם אותם שופטים. מה, עשו בחירות? מי אמר שהעם רוצה כאלה שופטים רשעים כאלה. כולם סוררים ומורים. אין להם לא דת ולא דין. כולם בועלי נידות. כולם מחללי שבת. אלה יהיו השופטים שלנו? עבדים משלו בנו".
עכשיו נץ במקום להתלהם, עם תוכל לחלוק על טענותי עם מבואות ומקורות אשמח לשמוע...
נ.ב - לצערינו הרב יהודים תמיד היוו חוד החנית במאבק נגד תורת משה - מתיוונים, ניקולס דונין ושאר מתנצרים למיניהם, יבסקציה, טומי לפיד וחבר מרעיו, ועל זה אמר הכתוב: "מהריסיך ומחריביך ממך יצאו"...
--- סוף ציטוט ---
ערן – כל הכבוד !!!
אני מצדיע לך על דבריך. ישר כוח!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה