חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
ההיסטוריה לעולם חוזרת
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על יוני 13, 2008, 00:02:32 ---שוב כהרגלך אתה מדבר בשם עצמך שלי שום מבואות ומקורות אחרי שביקשתי מפורשות רק מקורות, לגוף העיניין:
א) ומרן ר' יוסף קארו פוסק בשו"ע סימן קסג' סעיף יד' כותב (בין היתר): "...ותלמיד־חכם לעניינים אלו (לכבדו), נחשב מי שהוא יגע בתורה וראוי להורות, ובני אדם מכבדים אותו מחמת תורתו, מהדרים אותו ועומדים מפניו". ע"כ.
אדם שהולך לדון בערכאות אזרחיות נחשב ע"פ ההלכה היהודית כמרים יד בתורת-משה, לא איכפת לי מאיזה מסגרת הוא חרדי/חסידי/ליטאי וכו'...
ביה"ד הוציא לאור את פסיקתו נגד מעשים של דרוקמן וחבר מרעיו ע"פ ההלכה היהודית, ולצערינו הדרך היחידה לאכוף הלכה למעשה את הדין הכשר ולמצות את הדין עם חבורת מרימי-יד בתורת משה האלה, הוא באמצעות פניה למערכה המשפט והאכיפה האזרחית, וזה אינו משנה כהוא זה את פסיקתו של ביה"ד, וזה לגמרי הפוך ממה שמנסים דרוקמן וחבריו לעשות, שזה לבוא לבית-משפט חילוני ולהגיד שלביה"ד הרבני הגדול בי-ם אין לו סמכות בנושא גיורים! אתה מבין את הפרדוקס, לבית-המשפט החילוני יש סמכות לדון בגיורים ולאשר אותם ואילו לביה"ד הרבני אין סמכות לפי שיטתו, זאת אומרת שהוא מכיר במסכות בג"ץ ופוסל את סמכות ביה"ד הרבני - והרי זה כמרים יד בתורת משה!!!
ב) אם אתה מתמצא קצת בכתבי הרב כהנא הי"ד תראה שהוא חוזר כמו מנטרה על כך שהמלחמה האמיתית שלנו היא עם המתיוונים (או המיתגוים בלשונו הקדוש יותר מאשר עם הגוים עצמם!!
כל טוב!
--- סוף ציטוט ---
א.) אני לא צריך להביא מקורות כשאתה עצמך מספק לי את כל התחמושת שאני צריך.
ציטוטים מגמתיים על ידי העתק/הדבק, לא עושים על אף אחד רושם, אז פשוט תחסוך לי את זה.
זה לא מעיד על בינה או חכמה יתירה, בייחוד כשזה חוזר על עצמו, אותם ציטוטים החוזרים על עצמם, הבנו כבר לפני 80 הודעות שלך את שרצית לומר, תודה.
כשגדולי הליטאים לא הסכימו לשבת ליד הרב עובדיה יוסף, כשהם יצאו נגדו בעיתון "יתד נאמן" וה"מודיע" בשפה שאיננה משתמעת לשני פנים, אז פתאום זה לא ביזוי תלמידי חכמים, למה? בגלל שזה נעשה בהכשר הבד"ץ העדה החרדית, כך בדיוק אתה נוהג כלפי רבנים גדולים שכל "אשמתם" הוא זה שכיפה סרוגה לראשם המחזיקים "רחמנא ליצלן" באג'נדה "מזרוחניקית" בעליל (אוי לאזניים שכך שומעות...)
פניה למני מזוז שיפתור עינייני גיור זה לא ערכאות, כי זה נעשה על ידי שומעי ליקחו של הגרי"ש אלישיב, וכשה"מזרוחניקים" מגיבים באותם כלי נשק, אזי זה ערכאות ויוצאים נגדם בכל כלי נשק וורבאלי אפשרי, שאלתי אליך היא- עד כמה נמוך אתה מוכן לרדת?
ב.) ואם אתה בקיא גדול בכתבי הרב כהנא, לא היית מעלה על דעתך לכתוב זאת, כי שוב, אתה מגמתי להחריד, ולוקח את שבא לך כדי לקדם את האג'נדה שלך,
כשזה מגיע למלחמה במתיוונים אזי הרב כהנא כשר, אבל כשזה מגיע לעניין שלושת השבועות, אזי פתאום הרב כהנא פסול? עד מתי תמשיך עם הצביעות הזו ערן?
eran:
כרגיל מבלבל בשכל בלי מקורות, תסלח לי אבל "העתק-הדבק" שלי הם ציטוטים הישר משו"ע ודברי סופרים אשר מפיהם אנחנו חיים!!!
וודאי שכל אדם שמבזה ת"ח יענש, ולא איכפת לי אם זה מעיתון המודיע/יתד נאמן וכל שאר סיפרות העיתונות למינה!!!
וודאי שיש לי הערכה והערצה רבה כלפי ראשי הציונות-הדתית כאשר הם עושים ע"פ ההלכה ולא נוטים ממנה, ואפילו שיש דברים שאינני מסכים עמהם בהשקפה, בכל אופן וודאי שיש לי הערכה רבה כלפיהם - ת"ח הם!!!
כאשר בהי"ד הרבני מוציא לאור פסק דין שיש לו תוקף הלכתי (ולא מעניין אותי מה בית-המשפט החילוני חושב) והדרך היחידה להביא את הדבר לידי ביצוע זה שימוש במערכת האכיפה והמשפט החילוני אין זה עבירה להיפך הם הופכים לשליחי מצווה שמקיימים את רצון הבית-דין, כמו היום שאין לביה"ד הרבני כוח להכניס לכלא סרבני-גט אא"כ בית-המשפט השלום אישר זאת, אזי בית-הדין מעביר את הפסיקה לביהמ"ש שמשתמש באכיפה לבצע את פסיקתו את ביה"ד הרבני... ואותו דבר כאן - דרוקמן וחבר מרעיו גיירו גוים שלא ע"פ ההלכה היהודית, ומגיע להם עונש ע"פ ההלכה היהודית, ומכיוון שאין לביה"ד סמכות חוקית להעניש אותם הם השתמשו בכלים שעומדים לרשותם על מנת להעניש את מי שמגיע לו עונש, שוב - ע"פ ההלכה היהודית !!
ולגבי הרב כהנא הי"ד - מה הקשר בין עיניין שלושת השבועות למתיוונים? זה שתי סוגיות נפרדות, אבל כהרגלך המוח שלך "קושר קשרים"...
ובכן בניגוד אליך אינני מתכוון להשמיט חלק מהגמרא ולהתעלם מכל הני פוסקים, הגמרא על מקומה עומדת!! אז איך בכל זאת אני יושב בא"י ובכל זאת מטיף עלייה לא"י? ובכן זה שאלות של האם בא אחד ודוחה את השני:
א) האם יש להתחשב בשלושת השבועות כאשר לעם ישראל קיים חשש פיזי של כליה, כפי שההיסטוריה הוכיחה את עצמה לאורך הדורות: אינקווזיציות, פרעות, פוגרומים, שואות וכו'?
ב)האם יש להתחשב בשלושת השבועות כאשר לעם ישראל קיים חשש של כליה רוחנית והתבוללות, כפי שאנו רואים בארה"ב נישואי תערובת, והתבוללת רח"ל?
אז שוב הגמרא עומדת אבל לפעמים יש "שעת-הדחק" , או חשיבות של עיניין אחד יותר מהשני: "פיקוח נפש דוחה הכל"...
ולגבי המתיוונים - ובכן זה הנביא שאמר "מהריסיך ומחריביך ממך יצאו", כך שאם אתה רוצה לחלוק על הנביא, זבש"ך...
נ.ב - לגבי הציטוט שלך מיומנו של ד"ר יוזף גבלס (שר"י), ובכן כותב פיטר פדפילד בספרו "הימלר" עמ' 13: "... גבלס היה שקרן מקצועי. הוא שיקר למען היטלר ולמען ההיסטוריה. מי שמקבל את הכתוב ביומנו בנושאים רגישים כמשהו שאינו אלא תעמולה מחושבת, במיוחד אותן פסקאות הנוגעות בקנוניות ובהטעיות שנקטה המפלגה כדי לעלות לשילטון, ואח"כ להחזיק בו ביד קשה, אינו אלא טועה"!!!!
אתה מביא ראיה מדברי גבלס, כאילו משמע שאתה מקבל את דבריו ומשתמש בהם עוד כנגדי - תשאר להאמין בדבריו של גבלס ולהאשים בהם יהודים אחרים, כאשר במקרה הטוב תהיה בגדר - "אינו אלא טועה"!!
דוקא_כך:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יוני 12, 2008, 12:10:55 ---דוקא_כך,
מקבל אני את דבריך הנכוחים, דבר דבור על אופניו.
בויכוח עם ערן, הרגשתי צורך "לעמוד על רגליי האחוריות" כדי לגונן על ציבור שלם ועל עמדה קונקרטית וחשובה, ערן החל במהלך "נמוך מצח" ולקח את הויכוח למחוזות שלא אני רציתי להגיע אליהם.
אבל, לא יכולתי להשאר חייב, נסחפתי קצת בתגובותיי, והדיון הגיע לאן שהגיע.
אני בדרך כלל לא נגרר לרמות האלה, אין זה דרכי, אין זה אורך מחשבתי, אבל הפעם הרגשתי צורך בכך.
לגבי הכינוי שלי- נץ וגאה בזה כאן אני לא מסכים איתך, בשל העובדה שגם בתוך החברה הדתית, ישנם גישות שמאלניות בהגדרה (כגון: הקיבוץ הדתי או ראשי ישיבת "הר עציון" בגוש עציון, שמקנאים לה' לא פחות ממני) לכן ראיתי לנכון דווקא בתור יהודי שומר תורה ומצוות ודווקא בתור איש חושב להשתמש בהגדרה לא דתית במכוון, כדי להביע עמדה ולהדגיש היכן עומדות עמדותיי בנושאים העולמיים, את תפיסת עולמי הפוליטית שאבתי לאו דווקא דרך שמירת תורה ומצוות והתסכלות דתית (שלמצער איננה בהכרך אומרת ש-ימניות הולך איתה יד ביד) אלא יותר דרך לימוד הסטוריה ומקורות לאו דווקא יהודיים.
דרך לימוד הההסטוריה של האיזור, הסטוריה של האיסלם, הקשרים בין הנאציזם, האיסלם, פשעי רוסיה הסובייטית וכו' וכו'.
סיימתי את הספר The Politically Incorrect Guide to Islam (and the Crusades), שהוסיף לי עוד ידע על כמה דברים קטנים שלא ידעתי (בעיקר על מסעות הצלב, שכאמור, ההתמחות שלי מתמקדת בעיקר בהסטוריה העולמית של ה-250 שנה האחרונות).
עכשיו אני באמצע לקרוא ביוגרפיה על סטאלין מאת סיימון סיבאג מונטיפיורי- "סטאלין, חצר הצאר האדום".
ששוב, מראה לי מי באמת האויב בסיפור הזה ולהיות מופתע עד איזה רמות היו יהודים מעורבים עד ארכובותיהם ביסוד הדבר הזה שנקרא "בריה"מ" (או "אמפריה של רשע" כפי שאמר בשעתו ג'ימי קרטר- אולי הדבר הנכון היחיד שהוציא מפיו במהלך חייו).
כך שהשם "נץ וגאה בזה" הולם אותי ואת קו מחשבתי ותפיסת עולמי ואינני חוזר בי.
תודה על דבריך הנוכחים, דוקא_כך (לעת עתה...), נץ וגאה בזה
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
אפרופו סטאלין יש"ו ומערכת ה"חינוך" הסובייטית, נזכרתי בסיפור אישי: סבי ז"ל בזמנו למד בחדר, וכשסטאלין עלה לשלטון סבי הסתיר את "דתיותו" וגילה זאת לאבי רק כשמלאו לו 16, שהרי ילדים צעירים נוטים לפטפט ואינם יודעים לשמור סוד. ביום שבו סטאלין יש"ו התפגר, סבי בא הביתה ואמר (ברוסית), "ברוך השם שסוף סוף הנבלה הזה התפגר." אחיו הצעיר של אבי, שהיה פחות בוגר מאבי מבחינה רוחנית, ויותר שטוף-מוח ע"י מערכת ה"חינוך" הסובייטית, התנפל על סבי בכוונה להכותו...
תודה על ההסבר לגבי נץ וגאה בזה --- לגיטימי בהחלט. אני גם אשאר עם דוקא_כך... :)
דוקא_כך:
--- ציטוט של: eran על יוני 12, 2008, 21:28:29 ---דווקא כך אשריך על ההודעה מלאת אהבת ישראל, מחכימה וכמובן עם מבואות ומקורות - אשריך!
נץ - ובכן לפני האאוץ' שלך בוא נראה מה ההלכה היהודית חושבת על בתי המשפט המדינת-ישראל ועל השופטת בדימוס טובה שטרסברג-כהן, ועל דורקמן וחבר מרעיו שהחליטו להגיש תלונה בערכאות האזרחיות:
בפרשת משפטים כתוב:"ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם", וחז"ל לומדים מכך "לפניהם, ולא לפני ערכאות של גויים" , (ובאמת זה הזמן והמקום למחות ולהביע צער עמוק על הטרגדיה הנוראה שיהודים מסדירים סכסוכיהם עם יהודים אחרים בערכאות של גויים). ורש"י מביא על פסוק זה : "לפניהם. ולא לפני גוים ואפילו ידעת בדין אחד שהם דנין אותו כדיני ישראל, אל תביאהו בערכאות שלהם. שהמביא דיני ישראל לפני גוים מחלל את השם ומיקר שם האלילים להשביחם (ס"א להחשיבם) שנאמר : "כי לא כצורנו צורם ואויבינו פלילים", כשאויבינו פלילים זהו עדות לעילוי יראתם".
ונפסק בשו"ע חו"מ סי' כ"ו ס"א: "אסור לדון בפני דייני עכו"ם ובערכאות שלהם, אפילו בדין שדנים כדיני ישראל אפילו נתרצו בעלי דינים לדון בפניהם אסור, וכל הבא לידון בפניהם הרי זה רשע, וכאילו חירף וגידף והרים יד בתורת משה".
וברמ"א שם: "ויש ביד בי"ד לנדותו ולהחרימו עד שיסלק יד עכו"ם מעל חבירו, וכן מחרימין המחזיק ביד ההולך לפני עכו"ם, ואפילו אינו דן לפני עכו"ם רק שכופהו ע"י עכו"ם שיעמוד איתו לדין ישראל, ראוי למתחו על העמוד".
וברור שלבית המשפט בישראל כיום יש דין של "ערכאות אזרחיות" עם כל התובנות ההלכתיות שנובעות מכך, וכבר התחבר ספר שלם על כך בשם: "בתי-המשפט בהלכה" של הרב מונסנייר יגאל. הגאון מופת הדור החזון איש זצ "ל ( סנהדרין סימן ט"ו אות ד' ) כתב: שהדבר ברור שאין שום נפקא מינה בין הדן בפני עכו "ם , לבין הבא לדון אצל שופט יהודי הדן על פי חוקים זרים שבדו אומות העולם , ואדרבה הדבר יותר מגונה ששופטים יהודים המירו את משפטי ה' ותורתו הקדושה למשפטי ההבל של הגוים , ואפילו אם יסכימו כל בני העיר על זה , אין שום ממש בהסכמתם.
וכן פסק מרן הגר"ע יוסף שליט"א בשו"ת יחווה דעת חלק ד' סימן סה', עיין בתשובה:
"ודע כי אף על פי שהסמכות החוקית כיום מטעם הממשלה לדון היא לבתי המשפט החילוניים והשופטים שם יהודים הם, עם כל זה ברור על פי דין תורתנו הקדושה - התובע את חבירו בבתי משפט שלהם גדול עוונו מנשוא, והוא בכלל מה שפסקו הרמב"ם והשולחן ערוך, שכל הדן בערכאות [בתי משפט] שלהם הרי זה רשע וכאילו חרף וגידף והרים יד בתורת משה רבינו..."
http://www.sanhedrin.co.il/ovadia.pdf.pdf
ובכן בעצם העובדה שדרוקמן וחבר מרעיו הגישו תלונה לכבוד השופטת טובה שטרסברג-כהן, (וגם השתתפו בעתירה לבג"ץ דרך אגב) הרי הם הכירו בכוחו של בית הדין האזרחי - שיש לו דין של ערכאות ואפילו דינו יותר חמור מצד ההלכה, הרי אלו לפי ההלכה היהודית רשעים כאלו הרימו יד בתורת משה, ויש למותחם על העמוד!!!
בפברואר 1999 דיבר מרן הגר"ע יוסף על בית המשפט העליון ואמר:
אלו קוראים את עצמם בית משפט עליון? לא שווים. בבית משפט תחתון צריך לשים אותם. הם, בשבילם ברא את כל הייסורים שבעולם. כל מה שישראל סובלים, רק בשביל הרשעים האלה. ריקים ופוחזים. שיפחה כי תירש גבירתה. מה הם יודעים? ילד שלנו בן 8-7 שנה יודע ללמוד יותר טוב מהם ללמוד תורה. אלה שמו אותם בבית משפט עליון. מי בחר בהם, מי עשה אותם שופטים, אלא שר המשפטים, צר ואויב הוא אהב אותם והוא המליץ שצריכים לבוא אצל הנשיא והנשיא שם אותם שופטים. מה, עשו בחירות? מי אמר שהעם רוצה כאלה שופטים רשעים כאלה. כולם סוררים ומורים. אין להם לא דת ולא דין. כולם בועלי נידות. כולם מחללי שבת. אלה יהיו השופטים שלנו? עבדים משלו בנו".
עכשיו נץ במקום להתלהם, עם תוכל לחלוק על טענותי עם מבואות ומקורות אשמח לשמוע...
נ.ב - לצערינו הרב יהודים תמיד היוו חוד החנית במאבק נגד תורת משה - מתיוונים, ניקולס דונין ושאר מתנצרים למיניהם, יבסקציה, טומי לפיד וחבר מרעיו, ועל זה אמר הכתוב: "מהריסיך ומחריביך ממך יצאו"...
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
חזק וברוך!
דוקא_כך:
--- ציטוט ---ולגבי המתיוונים - ובכן זה הנביא שאמר "מהריסיך ומחריביך ממך יצאו", כך שאם אתה רוצה לחלוק על הנביא, זבש"ך...
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
חשבתי שהמשמעות העיקרית של הפסוק -- המשמעות בהקשר לגאולה בסיעתא דשמיא שאליה הנביא התכוון -- היא שבאחרית הימים הקב"ה יוציא מתוך עם ישראל את כל שונאי ישראל (במהרה בימינו אמן!!!).
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה