חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי

ההיסטוריה לעולם חוזרת

<< < (11/22) > >>

נץ וגאה בזה:
דוקא_כך,
מקבל אני את דבריך הנכוחים, דבר דבור על אופניו.
בויכוח עם ערן, הרגשתי צורך "לעמוד על רגליי האחוריות" כדי לגונן על ציבור שלם ועל עמדה קונקרטית וחשובה, ערן החל במהלך "נמוך מצח" ולקח את הויכוח למחוזות שלא אני רציתי להגיע אליהם.
אבל, לא יכולתי להשאר חייב, נסחפתי קצת בתגובותיי, והדיון הגיע לאן שהגיע.
אני בדרך כלל לא נגרר לרמות האלה, אין זה דרכי, אין זה אורך מחשבתי, אבל הפעם הרגשתי צורך בכך.

לגבי הכינוי שלי- נץ וגאה בזה כאן אני לא מסכים איתך, בשל העובדה שגם בתוך החברה הדתית, ישנם גישות שמאלניות בהגדרה (כגון: הקיבוץ הדתי או ראשי ישיבת "הר עציון" בגוש עציון, שמקנאים לה' לא פחות ממני) לכן ראיתי לנכון דווקא בתור יהודי שומר תורה ומצוות ודווקא בתור איש חושב להשתמש בהגדרה לא דתית במכוון, כדי להביע עמדה ולהדגיש היכן עומדות עמדותיי בנושאים העולמיים, את תפיסת עולמי הפוליטית שאבתי לאו דווקא דרך שמירת תורה ומצוות והתסכלות דתית (שלמצער איננה בהכרך אומרת ש-ימניות הולך איתה יד ביד) אלא יותר דרך לימוד הסטוריה ומקורות לאו דווקא יהודיים.
דרך לימוד הההסטוריה של האיזור, הסטוריה של האיסלם, הקשרים בין הנאציזם, האיסלם, פשעי רוסיה הסובייטית וכו' וכו'.
סיימתי את הספר The Politically Incorrect Guide to Islam (and the Crusades), שהוסיף לי עוד ידע על כמה דברים קטנים שלא ידעתי (בעיקר על מסעות הצלב, שכאמור, ההתמחות שלי מתמקדת בעיקר בהסטוריה העולמית של ה-250 שנה האחרונות).
עכשיו אני באמצע לקרוא ביוגרפיה על סטאלין מאת סיימון סיבאג מונטיפיורי- "סטאלין, חצר הצאר האדום".
ששוב, מראה לי מי באמת האויב בסיפור הזה ולהיות מופתע עד איזה רמות היו יהודים מעורבים עד ארכובותיהם ביסוד הדבר הזה שנקרא "בריה"מ" (או "אמפריה של רשע" כפי שאמר בשעתו ג'ימי קרטר- אולי הדבר הנכון היחיד שהוציא מפיו במהלך חייו).
כך שהשם "נץ וגאה בזה" הולם אותי ואת קו מחשבתי ותפיסת עולמי ואינני חוזר בי.

תודה על דבריך הנוכחים, דוקא_כך (לעת עתה...), נץ וגאה בזה

נץ וגאה בזה:
ועל זה נאמר: "אאוץ'" http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/220613#rss

eran:
דווקא כך אשריך על ההודעה מלאת אהבת ישראל, מחכימה וכמובן עם מבואות ומקורות - אשריך!

נץ - ובכן לפני האאוץ' שלך בוא נראה מה ההלכה היהודית חושבת על בתי המשפט המדינת-ישראל ועל השופטת בדימוס טובה שטרסברג-כהן, ועל דורקמן וחבר מרעיו שהחליטו להגיש תלונה בערכאות האזרחיות:

בפרשת משפטים כתוב:"ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם", וחז"ל לומדים מכך "לפניהם, ולא לפני ערכאות של גויים" , (ובאמת זה הזמן והמקום למחות ולהביע צער עמוק על הטרגדיה הנוראה שיהודים מסדירים סכסוכיהם עם יהודים אחרים בערכאות של גויים). ורש"י מביא על פסוק זה : "לפניהם. ולא לפני גוים ואפילו ידעת בדין אחד שהם דנין אותו כדיני ישראל, אל תביאהו בערכאות שלהם. שהמביא דיני ישראל לפני גוים מחלל את השם ומיקר שם האלילים להשביחם (ס"א להחשיבם) שנאמר : "כי לא כצורנו צורם ואויבינו פלילים", כשאויבינו פלילים זהו עדות לעילוי יראתם".

ונפסק בשו"ע חו"מ סי' כ"ו ס"א: "אסור לדון בפני דייני עכו"ם ובערכאות שלהם, אפילו בדין שדנים כדיני ישראל אפילו נתרצו בעלי דינים לדון בפניהם אסור, וכל הבא לידון בפניהם הרי זה רשע, וכאילו חירף וגידף והרים יד בתורת משה".

וברמ"א שם: "ויש ביד בי"ד לנדותו ולהחרימו עד שיסלק יד עכו"ם מעל חבירו, וכן מחרימין המחזיק ביד ההולך לפני עכו"ם, ואפילו אינו דן לפני עכו"ם רק שכופהו ע"י עכו"ם שיעמוד איתו לדין ישראל, ראוי למתחו על העמוד".

וברור שלבית המשפט בישראל כיום יש דין של "ערכאות אזרחיות" עם כל התובנות ההלכתיות שנובעות מכך, וכבר התחבר ספר שלם על כך בשם: "בתי-המשפט בהלכה" של הרב מונסנייר יגאל. הגאון מופת הדור החזון איש זצ "ל ( סנהדרין סימן ט"ו אות ד' ) כתב: שהדבר ברור שאין שום נפקא מינה בין הדן בפני עכו "ם , לבין הבא לדון אצל שופט יהודי הדן על פי חוקים זרים שבדו אומות העולם , ואדרבה הדבר יותר מגונה ששופטים יהודים המירו את משפטי ה' ותורתו הקדושה למשפטי ההבל של הגוים , ואפילו אם יסכימו כל בני העיר על זה , אין שום ממש בהסכמתם.
וכן פסק מרן הגר"ע יוסף שליט"א בשו"ת יחווה דעת חלק ד' סימן סה', עיין בתשובה:
"ודע כי אף על פי שהסמכות החוקית כיום מטעם הממשלה לדון היא לבתי המשפט החילוניים והשופטים שם יהודים הם, עם כל זה ברור על פי דין תורתנו הקדושה - התובע את חבירו בבתי משפט שלהם גדול עוונו מנשוא, והוא בכלל מה שפסקו הרמב"ם והשולחן ערוך, שכל הדן בערכאות [בתי משפט] שלהם הרי זה רשע וכאילו חרף וגידף והרים יד בתורת משה רבינו..."
http://www.sanhedrin.co.il/ovadia.pdf.pdf

ובכן בעצם העובדה שדרוקמן וחבר מרעיו הגישו תלונה לכבוד השופטת טובה שטרסברג-כהן, (וגם השתתפו בעתירה לבג"ץ דרך אגב) הרי הם הכירו בכוחו של בית הדין האזרחי - שיש לו דין של ערכאות ואפילו דינו יותר חמור מצד ההלכה, הרי אלו לפי ההלכה היהודית רשעים כאלו הרימו יד בתורת משה, ויש למותחם על העמוד!!!

בפברואר 1999 דיבר מרן הגר"ע יוסף על בית המשפט העליון ואמר:

אלו קוראים את עצמם בית משפט עליון? לא שווים. בבית משפט תחתון צריך לשים אותם. הם, בשבילם ברא את כל הייסורים שבעולם. כל מה שישראל סובלים, רק בשביל הרשעים האלה. ריקים ופוחזים. שיפחה כי תירש גבירתה. מה הם יודעים? ילד שלנו בן 8-7 שנה יודע ללמוד יותר טוב מהם ללמוד תורה. אלה שמו אותם בבית משפט עליון. מי בחר בהם, מי עשה אותם שופטים, אלא שר המשפטים, צר ואויב הוא אהב אותם והוא המליץ שצריכים לבוא אצל הנשיא והנשיא שם אותם שופטים. מה, עשו בחירות? מי אמר שהעם רוצה כאלה שופטים רשעים כאלה. כולם סוררים ומורים. אין להם לא דת ולא דין. כולם בועלי נידות. כולם מחללי שבת. אלה יהיו השופטים שלנו? עבדים משלו בנו".

עכשיו נץ במקום להתלהם, עם תוכל לחלוק על טענותי עם מבואות ומקורות אשמח לשמוע...

נ.ב - לצערינו הרב יהודים תמיד היוו חוד החנית במאבק נגד תורת משה - מתיוונים, ניקולס דונין ושאר מתנצרים למיניהם, יבסקציה, טומי לפיד וחבר מרעיו, ועל זה אמר הכתוב: "מהריסיך ומחריביך ממך יצאו"...

נץ וגאה בזה:
א.) עצם האסוציאציה שלך בין הרב דרוקמן (הרב דרוקמן בשבילך, ולא "דרוקמן", הוא לא חבר שלך, אז אתה ודווקא אתה שתקף פה על ימין ועל שמאל על ביזוי תלמידי חכמים, אתה פשוט כורת את הענף עליו אתה יושב, כמה חבל...)
לבין: "מתיוונים, ניקולס דונין ושאר מתנצרים למיניהם, יבסקציה, טומי לפיד וחבר מרעיו"- היא כשלעצמה אומרת לי הכל, שוב, אתה מספק לי את כל ההוכחות שהייתי צריך, תודה.

ב.) זה לא היית אתה שסמכת על היועץ המשפטי לממשלה כשדברת על הוכחות "משפטיות" לחוסר התנהלות תקינה של הרב דרוקמן ומערך הגיור עליו הוא מופקד? זה לא היה גורמים, נשמות טובות מהעסקונה הליטאית שדאגו להעביר את העניין למני מזוז? אז פתאום זה פסול כשזה בא מה"מזרוחניקים הכופרים" אבל זה כשר בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית שומרי החומות כשזה בא מחצרו של הרב אלישיב?

eran:
שוב כהרגלך אתה מדבר בשם עצמך שלי שום מבואות ומקורות אחרי שביקשתי מפורשות רק מקורות, לגוף העיניין:

א) ומרן ר' יוסף קארו פוסק בשו"ע סימן קסג' סעיף יד' כותב (בין היתר): "...ותלמיד־חכם לעניינים אלו (לכבדו), נחשב מי שהוא יגע בתורה וראוי להורות, ובני אדם מכבדים אותו מחמת תורתו, מהדרים אותו ועומדים מפניו". ע"כ.
אדם שהולך לדון בערכאות אזרחיות נחשב ע"פ ההלכה היהודית כמרים יד בתורת-משה, לא איכפת לי מאיזה מסגרת הוא חרדי/חסידי/ליטאי וכו'...
ביה"ד הוציא לאור את פסיקתו נגד מעשים של דרוקמן וחבר מרעיו ע"פ ההלכה היהודית, ולצערינו הדרך היחידה לאכוף הלכה למעשה את הדין הכשר ולמצות את הדין עם חבורת מרימי-יד בתורת משה האלה, הוא באמצעות פניה למערכה המשפט והאכיפה האזרחית, וזה אינו משנה כהוא זה את פסיקתו של ביה"ד, וזה לגמרי הפוך ממה שמנסים דרוקמן וחבריו לעשות, שזה לבוא לבית-משפט חילוני ולהגיד שלביה"ד הרבני הגדול בי-ם אין לו סמכות בנושא גיורים! אתה מבין את הפרדוקס, לבית-המשפט החילוני יש סמכות לדון בגיורים ולאשר אותם ואילו לביה"ד הרבני אין סמכות לפי שיטתו, זאת אומרת שהוא מכיר במסכות בג"ץ ופוסל את סמכות ביה"ד הרבני - והרי זה כמרים יד בתורת משה!!!

ב) אם אתה מתמצא קצת בכתבי הרב כהנא הי"ד תראה שהוא חוזר כמו מנטרה על כך שהמלחמה האמיתית שלנו היא עם המתיוונים (או המיתגוים בלשונו הקדוש יותר מאשר עם הגוים עצמם!!

כל טוב!

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה