חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי

ההיסטוריה לעולם חוזרת

<< < (3/22) > >>

eran:
נץ איזה גיבוב של דברי הבלים ושטויות, ומקורם בלימוד לא נכון של חכמות חיצוניות, לעולם לא יכולה ולא תהיה מבחינה מציאותית שום סתירה בין דברי חכמינו הקדושים לבין עובדות היסטוריות מדעיות וכו' וכו', חכמינו אומרים מופרשות:
"כשהיה רעב בימי דוד בקש עליהם רחמים מלפני הקדוש ברוך הוא, ואמר: רבון כל העולמים! נהוג את צאנך כיוסף, שזן את העולם בשני רעבון, כיון שחזק הרעב בארץ.
נתקבצו המצרים ובאו אצל יוסף, אמרו לו: תנה לנו לחם!
אמר להם: אלהי אינו זן את הערלים, לכו ומולו את עצמיכם, ואתן לכם.
הלכו אצל פרעה והיו צועקים ובוכים לפניו, שנאמר: ותרעב כל ארץ מצרים. ואמר: לכו אל יוסף, אשר יאמר לכם תעשו!
אמרו לו: הלכנו אצלו, מדבר אלינו דברים רקים, ואומר: מולו את עצמכם!
אמר להם: שוטים! לא כך אמרתי לכם, מתחלה עבדוהו וקנו לעצמכם תבואה, וכי לא היה קורא לכם כל אותן השנים, שני השבע, וצוה לכם: היו יודעים שרעב בא, אתם פשעתם בנפשותיכם!
מפני מה לא הנחתם בבתיכם תבואה של שנים ושלוש וארבע שנים?!
אמרו לו: כל תבואה שהיה בבתינו הרקיבה.
אמר להם: לא נשתייר לכם קמח מאתמול?!
אמרו לו: אף פת שהיה בסל הרקיב.
אמר להם: לכו אל יוסף, אשר יאמר לכם תעשו!
אמר להם: אם גוזר על התבואה ונרקבת, שמא יגזור עלינו ויהרגנו?!
אמר להם: לכו אל יוסף, אם יאמר לכם חתכו מבשרכם, שמעו לו! שנאמר: אשר יאמר לכם תעשו". עד כאן תוקף דברי חכמינו הקדושים.

מדברי חז"ל משמע בפשטות שמדובר בעם המצרי שלא נהג למול (והרי למה שינהג, מה הסברא בזה לולא ציווי אלוקי?), ויתרה מזאת הוא אפילו התנגד וחיפש אצל פרעה להתחמק מציווי יוסף, ורק אחרי שהמלך אמר להם בפירוש להקשיב לו אזי לא נותרה להם ברירה.
ומה שאמר כותב המאמר מה חידוש שיוסף הראה לאחים שהוא מהול הרי אחרי שיוסף ציווה לכולם היה ברית מילה?
אפשר לתרץ בפשטות שאחי יוסף לא ידעו שיוסף ציווה על העם למול, אני מתקשה להאמין שאחי יוסף הלכו להסתכל האם העם המצרי מהול או לא...
זאת התורה: היא יכולה להיות סם החיים או סם המוות, מי שלומד אותה כראוי היא סם החיים, ומי שלא סם המוות...
נ.ב: אם עולה איזה סתירה בין הארכיאולוגיה לבין התורה (ולא עולה, אבל אני סתם מציין), אזי לארכיאולוגיה יש בעיה, כיוון שהתורה ניתנה לנו ע"י בורא העולם שמכיר את עולמו הרבה יותר טוב מהארכיאולוגים שהם רק בשר ודם, וכידוע טעויות אנוש קורות גם לרוב לצערינו...
ברכה והצלחה...

נץ וגאה בזה:
ערן, בוקר טוב,
ראה, קודם המאמר כפי שכתבתי מפורשות איננו שלי, ומעבר לזה אם אתה קורא טוב את המאמר וגם בין שורותיו, אתה מבין שאין שום סתירה בין זה ובין התורה, להפך, זה רק מסביר באופן טוב יותר את המציאות שעברו אבותינו במצרים ושהייתה דומה ביותר מדי אופנים למה שעברו אבותינו לפני 65 שנה באירופה.
אני חושב שאין דבר טוב מזה שיש קורלציה בין הדברים להבנה של ההסטוריה של עמך, כך שאינני מבין על מה אתה מתרעם.
זה לא ביקורת המקרא של יוליוס ולהאוזן, זה לא חיפוש סתירות "לוגיות" במדרשים, זה העלאת הצעה שבסך הכל מסבירה את המציאות ההיא, ועומדת בקנה אחד עם הנאמר בתורה.

eran:
נץ אחי, אני יודע היטב שלא אתה כתבת את המאמר, וזה דבר נפלא לעשות שילוב אמיתי בין דברי התורה הקדושה לבין מימצאים כאלו ואחרים של המדע והארכיאולוגיה, הפיזיקה וכו'...

המאמר של איתן נראה לי כבזבוז זמן לחלוטין, ומי שיש לו השקפה תורנית נכונה ובנויה היטב מרגיש שהמאמר שלו יותר מבלבל ומכניס עיוותים שכאמור מקורם בלימוד ספרות חיצונית בצורה לא נכונה, ומי שיש לו את הרגישות הלשונית-תורנית ברמה גבוהה מרגיש זאת מיד...

שלא תבין לא נכון, כמו שכתבתי שילוב של ידיעות כלליות עם חכמת התורה הוא דבר נפלא, אבל כאשר הדבר נעשה עם השקפה תורנית ודיקדוק לשוני-תורני ברמה גבוהה שכאמור לוקה בחסר המאמר של איתן למביני דבר...

אני יפנה את כל קוראי הפורום שלנו לכמה ספרים נפלאים שמשלבים השקפה תורנית נכונה עם ידע כללי:

אסטרומוניה - פרופ' ניסים וידאל בספריו "צבא השמיים", הגר"ש בניזרי בספרו "השמיים מספרים"..

פיזקיה, בריאה ואריכאולוגיה - ד"ר משה טרופ בספרו "מוצא החיים", הרב עדי כהן בספרו "אנחנו לא לבד"...

תורה ומדע: הרב זמיר כהן בספרו "המהפך", הרב מרדכי נויגרשל בפירושו לספר הכוזרי...

אחרי שתסיימו את כל אלה, יתבסס אצלכם שילוב נפלא של ידיעות כלליות והשקפה תורנית נכונה שתעזור לכם לעלות מעלה מעלה במעלות התורה והיראה...

נ.ב - מה שכותב איתן במאמרו על כך שמצאו ראיות לכך שבמצרים היו נוהגים לקיים ברית מילה, ראיתי שבעלי השקפה תורנית נכונה כותבים שמכאן ראיה שיוסף הנהיג ברית מילה במצרים ודברי חז"ל אמת הם, שהרי מה ההגיון שמצרים ימולו את עצמם ללוא הציווי האלוקי? ועוד משמע מדברי חכמים שהם התנגדו למול את עצמם אחרי ציווי יוסף וחיפשו אמתלא אצל פרעה לפטור את עצמם מהמילה... אזי עצם מציאת ממצאים ארכיאולוגים המאשרים שמצרים היו מקיימים ברית מילה נותן תוקף משנה לדברי חז"ל שיוסף הנהיג ברית מילה במצרים!

נ.נ.ב - עדיין לא הבנתי מה הקשר בין המאמר לבין גרמניה הנאצית?

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: eran על מאי 21, 2008, 13:30:23 ---נץ אחי, אני יודע היטב שלא אתה כתבת את המאמר, וזה דבר נפלא לעשות שילוב אמיתי בין דברי התורה הקדושה לבין מימצאים כאלו ואחרים של המדע והארכיאולוגיה, הפיזיקה וכו'...
המאמר של איתן נראה לי כבזבוז זמן לחלוטין, ומי שיש לו השקפה תורנית נכונה ובנויה היטב מרגיש שהמאמר שלו יותר מבלבל ומכניס עיוותים שכאמור מקורם בלימוד ספרות חיצונית בצורה לא נכונה, ומי שיש לו את הרגישות הלשונית-תורנית ברמה גבוהה מרגיש זאת מיד...
שלא תבין לא נכון, כמו שכתבתי שילוב של ידיעות כלליות עם חכמת התורה הוא דבר נפלא, אבל כאשר הדבר נעשה עם השקפה תורנית ודיקדוק לשוני-תורני ברמה גבוהה שכאמור לוקה בחסר המאמר של איתן למביני דבר...
אני יפנה את כל קוראי הפורום שלנו לכמה ספרים נפלאים שמשלבים השקפה תורנית נכונה עם ידע כללי:
אסטרומוניה - פרופ' ניסים וידאל בספריו "צבא השמיים", הגר"ש בניזרי בספרו "השמיים מספרים"..
פיזקיה, בריאה ואריכאולוגיה - ד"ר משה טרופ בספרו "מוצא החיים", הרב עדי כהן בספרו "אנחנו לא לבד"...
תורה ומדע: הרב זמיר כהן בספרו "המהפך", הרב מרדכי נויגרשל בפירושו לספר הכוזרי...
אחרי שתסיימו את כל אלה, יתבסס אצלכם שילוב נפלא של ידיעות כלליות והשקפה תורנית נכונה שתעזור לכם לעלות מעלה מעלה במעלות התורה והיראה...
נ.ב - מה שכותב איתן במאמרו על כך שמצאו ראיות לכך שבמצרים היו נוהגים לקיים ברית מילה, ראיתי שבעלי השקפה תורנית נכונה כותבים שמכאן ראיה שיוסף הנהיג ברית מילה במצרים ודברי חז"ל אמת הם, שהרי מה ההגיון שמצרים ימולו את עצמם ללוא הציווי האלוקי? ועוד משמע מדברי חכמים שהם התנגדו למול את עצמם אחרי ציווי יוסף וחיפשו אמתלא אצל פרעה לפטור את עצמם מהמילה... אזי עצם מציאת ממצאים ארכיאולוגים המאשרים שמצרים היו מקיימים ברית מילה נותן תוקף משנה לדברי חז"ל שיוסף הנהיג ברית מילה במצרים!
נ.נ.ב - עדיין לא הבנתי מה הקשר בין המאמר לבין גרמניה הנאצית?

--- סוף ציטוט ---
הבה נתחיל במאמר כשלעצמו ונתייחס גם ל-נ.נ.ב שלך על הדרך-
המאמר עצמו לא מבלבל, אלא מכניס עוד נסיון להבנה פשוטה למדי, של המצב מ-יוסף ועד השיעבוד עצמו.
עניין ברית המילה לא נעשה על ידי המצרים האתניים (כפי שכותב המאמר מראה מפורשות) אלא אומץ על ידי האליטה המצרית שמוצאה הוא שמי שפלשו לשם מאסיה ולא מבני חם שזהו זהותם האתנית של המצרים הילידים.
בהחלט גם עולה מהמאמר שהאליטה האסייתית השלטת בממלכה התחתונה בזמן יוסף כשהוא נהיה לשליט מצרים התחתונה תחת הפרעון האסייתי, אכן שינה תפיסות שם ותרם תרומה משמעותית בעיקר באשר לאורחות חייהם ומצבם הכלכלי מעמדי של אותם "חיקסוסים" או פולשים בלשונם של המצרים, כהמעמד השליט במצרים.
מכיוון שיוסף ואחיו וכן יעקב אביהם היו שמיים ושהגיעו מאסיה ממילא קל היה החיבור עם האליטה ועם הפרעון השמי אל מול המון העם מבני חם.
לאחר מות יוסף כשמלך הממלכה העליונה (הדרומית) כובש את הממלכה בה יוסף היה השליט, הוא מאחד את שני הממלכות ומרומם את בני חם הילידים (מתוקף היותו בן חם בעצמו) הוא מדבר על הלאומיות! המצרית ומוצא אתני-גזעי! ומשעבד במקביל את כל המעמד השמי שמלך שם לפני הכיבוש (שכן לית מאן דפליג שלא רק עם ישראל היו עבדים במצרים, אלא גם עוד עממים אחרים) ומגדיר אותם כתת אדם שאפשר לשעבד, אין להם יותר זכויות פוליטיות, אפשר להרוג מכל הבא ליד.
המלך החמי מדבר על זה שהם בוגדים ועלולים בכל רגע לתקוע סכין בגב האומה המצרית ("והיה כי תקראינה מלחמה ונוסף גם הוא על שונאינו ועלה מן הארץ")
ואין צורך בכלל להתחיל לעשות את ההשוואות לגרמניה הנאצית כי עם הצגת הדברים הם מובנים מאליהם.
חוץ מזה צריך להזכיר שמצרים היו חוד החנית הטכנולוגית התפתחותית בכל העולם העתיק (כן גרמניה מאמצע המאה-19 ועד תום מלחמת העולם השניה).
מחנות הריכוז והעבודה שהם כשלעצמם ברי השוואה (למעט הגז והקרימטוריומים).
אין כאן שום בילבול, לכל היותר מדובר רק בבילבול שלך, ואי הבנה פשוטה את הנאמר.

eran:
תודה שהארת את עיני, באמת ראיתי את המאמר בצורה יותר ברורה לאחר שביארת לי את הדברים, אבל עדיין יש לי הסתייגות מוסיימת מהמאמר, לדעתי הוא חסר את אותה רגישות דיקדוקית לשונית-תורנית שאדם בעל השקפה תורנית אמיתית מרגיש אותה מיד...

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה