כתב נושא: יש לי שאלה לכולם  (נקרא 5214 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
יש לי שאלה לכולם
« ב- : ינואר 12, 2008, 20:09:17 »
בס"ד

מה אתם חושבים על הדרך של החרדים?
מה אתם חושבים על ההשקפה שלהם?

במה אתם מתנגדים להם? במה אתם מסכימים איתם?

והאם מי שלא הולך בדרך של החרדים הוא לא דתי? כי החרדים מחשיבים את מי שלא הולך בדרך שלהם כדתי-מזויף..

פרטו ונמקו בבקשה..
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #1 ב- : ינואר 12, 2008, 20:12:49 »
הם די משוגעים
בשנים שניסו לקבוע מיהו יהודי
החרידים התחילו לעשות בלאגן
שרפו צמיגים ומכוניות והפגיו והיה ממש בלאגן
חוץ מזה הלבוש שלהם מוזר לגמרי
לפני 200 שנה אף אחד לא התלבש ככה
הם באמת מוזרים ומשוגעים

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #2 ב- : ינואר 12, 2008, 20:56:32 »
אושרי, בדברים שאתה לא יודע אל תגיב. גם פעם היו מתלבשים ככה, בעצם תמיד. תמיד היהודים היו מתבדלים מהחברה, תמיד היו פיאות ותמיד ציציות. דווקא בני עקביא ובני ישיבות ההסדר עם כל הכבוד הם המוזרים כי אין שם דגש על צניעות, בנות וגברים יחדיו רוקדים בשמחת תורה ופשוט בושה וחרפה אצל הזרם הזה.

החרדים למצוות, הם היהודים האמיתיים. היהודים שמאמינים בורא עולם ומקיימים מצוות כמו שמצווים אותנו לקיים בתורה ובתושב"ע.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #3 ב- : ינואר 12, 2008, 21:36:01 »
אני עם נאור - אושרי דבריך הם דברי הבל ובלע שאספת מהתשקורת החילונית!!!

נאור אני כתבתי מאמר קטן על "הרב כהנא והחרדים" לפני מספר ימים בפורום, ואני אעתיק אותו עבורך שוב:

"אני לא מבין מה הכוונה "הרב כהנא והחרדים", מבחינתי אין יותר חרדי מהרב כהנא:

בוא אני יספר לך קצת דברים על הרב כהנא הי"ד: הרבה אנשים רואים -ובטעות- את הרב כהנא הי"ד כאקטביסט ולא כמו הבן תורה שהוא היה. אני רוצה לומר לכם הרב כהנא הי"ד היה בן תורה, תלמיד חכם, וכל מעינייו היו תורה תורה ורק תורה. ואני יוכיח. הרב מרדכי אליהו בהסכמתו לספריו של הרב כהנא כותב עדות (וכולנו יודעים שהרב אליהו הוא עד כשר למהדרין) וז"ל: "הכרתיו (הכוונה אני היכרתי את הרב באופן אישי) הוא (הרב כהנא) היה שקוע רק בזה וכל מחשבותיו וזמנו השקיע בתורה ושאר דברים עשה כלאחר יד".
בקונטרס שהוציאה ישיבת הרעיון היהודי על חיי הרב בעמ' 24 הם מביאים קטע עיתון משנת ה'תשל"א וכך כותב הכתב שבא לבקר את הרב כהנא בכלא: "הרב כהנא נראה לי יותר טיכוס של ת"ח השוקד על תלמודו, מאשר לוחם קשה שרירים שסמל האגרוף הוא הקו המנחה אותו".
הרב כהנא הי"ד גדל ולמד 14 שנים בישיבה הליטאית חרדית "מיר" בניו-יורק 14 שנים ושם קיבל את סמיכתו לרב ע"י רבני הישיבה החרדים.
שנים לאחר מכן בתוכנית של "לארי קינג" (משנת 1985) ממש התהדר הרב כהנא הי"ד בפני לארי קינג והצופים על כך שהוא זכה ללמוד בישיבה החרדית העולמית המפורסמת מיר.
הרב כהנא גם השלים תואר שני במשפטים, ותואר "ביחסים בינלאומים" באותה תקופה. אבל על כך סיפר הרב כהנא שוב בתוכנית של "לארי קינג" (משנת 1985) שהוא הוציא את התואר רק על מנת כדי לקבל תפקיד במשרד החוץ של מדינת ישראל, והוסיף ואמר שהוא באמת מצטער על כך "בזבז" את זמנו באוניברסיטה בזמן שהוא יכל להשלים עוד השכלה תורנית.

גם בקלטת "הרצאה באפרת" אמר הרב כהנא שזה פשוט אסון שמגדלים בחורי ישיבה ליום שהוא חצי לימודי חול, חצי ישיבה.

גם בישיבתו של הרב כהנא הי"ד (ישיבת "אור הרעיון") היו אברכים שהיו עוסקים יומם ולילה אך ורק בתורה, והוא דאג להם למילגה. וכך הוא אמר בספר "צופה ומנהיג" : "מי שיש ביכולתו לשבת ולהגות יומם ולילה בתורה חייב לעשות זאת, ורק מי שאינו יכול - ילמד חצי יום ויעבוד חצי יום".

ואם תשים לב תראה שהרב כהנא הי"ד הקים את ישיבתו (ישיבת הרעיון היהודי) באחד השכונות הכי חרדיות בישראל (שכונת שמואל הנביא בי-ם), ולא באיזה התנחלות, וזאת בכדי שהבחורים יספגו אווירה חרדית אוטנתית.

וכמו שהרב אמר בספר "צופה ומנהיג" עמ' 333 : "אנחנו יותר קרובים לסאטמר מאשר לרפול (חילוני לאומני), כי לרפול אין עול מלכות שמים".

עיין גם בספר צופה ומנהיג עמ' 287 ששם הרב כהנא הי"ד, שם יש נאום של הרב כהנא משנת 1989 כ-5 שנים לאחר שש"ס הוקמה, וכ-16שנים לאחר פסיקתו של הרב עובדיה בנושא "שטחים תמורת שלום", בנאום הזה הוא מזכיר את הרב עובדיה בשמו המלא (הרב עובדיה יוסף) כיאה לגדול בדורינו.אם מישהו מעוניין לדעת למה הוא דיבר עליו, הרב כהנא אמר שהרבנות צריכה להיות מעל המדינה, ושמנהיגי הרבנות כמו הרב עובדיה (שהיה הרב הראשי במשך רוב שנות פעילות כך) צריכים להיות צריכים להיות מעל למדינה ולא כפופים לה!!!!!

אני רוצה להוסיף עוד דבר אחד חשוב מאוד, הרב מאיר כהנא הי"ד כותב בסיפרו "כהן ונביא" כרך ב': "הקשב והבט בזהירות מרובה על אותו אדם שהוא טוען אוהב יהודים , אם הוא מדבר בשם "היהדות" בשעה שהוא אדם שמעולם לא למד, ומשתמש במעט שלמד כדי לתקוף בו תלמדי חכמים (וזה לא משנה איזה ת"ח)- הוא אינו בשבילך". הכוונה הוא אינו שווה שתתחבר אליו, ובטח שלא תשים אותו עליך למנהיג!!!!"

והבן הלכה למעשה....

« עריכה אחרונה: ינואר 12, 2008, 21:39:26 על ידי eran »

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #4 ב- : ינואר 12, 2008, 23:13:46 »
טוב הבנתי,סליחה על הבורות...

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #5 ב- : ינואר 12, 2008, 23:21:27 »
אושרי, בדברים שאתה לא יודע אל תגיב. גם פעם היו מתלבשים ככה, בעצם תמיד. תמיד היהודים היו מתבדלים מהחברה, תמיד היו פיאות ותמיד ציציות.
ברור שתמיד היו ציציות, ממתן תורה, וגם פיאות.
לפי מה שאני הבנתי, אושרי מתכוון לחלוק והכובע שטריימל, והאמת גם אני חושב שהם צריכים להיפטר מהלבוש הזה.
לפי דעתי עליהם לדבוק בכיפה השחורה.
אני גם מבין שהחלוק הוא כנראה לשם צניעות כי אני לא מוצא לזה שום הסבר אחר...

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #6 ב- : ינואר 13, 2008, 18:18:47 »
ברור שתמיד היו ציציות, ממתן תורה, וגם פיאות.
לפי מה שאני הבנתי, אושרי מתכוון לחלוק והכובע שטריימל, והאמת גם אני חושב שהם צריכים להיפטר מהלבוש הזה.
לפי דעתי עליהם לדבוק בכיפה השחורה.
אני גם מבין שהחלוק הוא כנראה לשם צניעות כי אני לא מוצא לזה שום הסבר אחר...

לאו דווקא צניעות. בתור אחד שלובש שחור אני יכול להעיד שזה כ"כ עוזר לי לשמור על העניים שלי שאתה לא מתאר. אני רואה את הציצית ואת הלבוש ואני מטיס את העיניים למטה. תאמין לי שלכל דבר יש סיבה, ואם אתה רוצה להיפטר מהשטריימל והכובעים אז סליחה ומחילה על השאלה הבאה, אבל- מה אתה שונה מהמתיוונים?

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #7 ב- : ינואר 13, 2008, 18:30:08 »
לאו דווקא צניעות. בתור אחד שלובש שחור אני יכול להעיד שזה כ"כ עוזר לי לשמור על העניים שלי שאתה לא מתאר. אני רואה את הציצית ואת הלבוש ואני מטיס את העיניים למטה. תאמין לי שלכל דבר יש סיבה, ואם אתה רוצה להיפטר מהשטריימל והכובעים אז סליחה ומחילה על השאלה הבאה, אבל- מה אתה שונה מהמתיוונים?
נאור לא רק "השחורים" שומרים על זה,אני גם עם ציצית,כיפה וזקן ומתלבש רגיל ברור שלא מופרז מדי(צניעות),אני בדיוק מחמיר כמו "השחורים".
סה"כ הלבוש הזה הוא מנהג אבות,אין לו שום קשר ליהדות ואני שונה מהמתיוונים בהרבה ועוד הרבה שלא לובשים "שחור" שונים מהם.
עדות המזרח לא נהגו ללכת עם החליפות השחורות,אז למה הם יירשו את הלבוש השחור הזה? אותי אישית זה לא כך מענין כל הענין של הלבוש,אם זה מה שגורם לך לשמור על העיניים,אשריך!
ואני נגד כל מה שאמרו על הדיון הזה על החרדים וערן הסביר זאת יפה.
רציתי להוסיף אבל עוד ציטוט של הרב כהנא הי"ד מספרו של נתנאל עוזרי הי"ד.
עמוד 239 מהשיעור של "אתחלתא דגאולה".
הוא אומר שהחוזרים בתשובה שהיה להם חוש של לאומיות וקשר לאומה ברוך ה' שומרים שבת ומקיימים מצוות אבל מאבדים את הלאומיות.(לא ציטטתי בדיוק כמו בספר)
« עריכה אחרונה: ינואר 13, 2008, 18:45:18 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #8 ב- : ינואר 13, 2008, 19:02:19 »
מצטער נאור, אבל חבישת שטריימל איננה מצווה, והיא לא מוזכרת באף אחד מכתבי חז"ל.
מה לעשות, זה הטעם שלי, שטריימל אינו מכובד בעיני.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
יש לי שאלה לכולם
« להגיב #9 ב- : ינואר 18, 2008, 10:14:05 »
בס"ד

אני גם לא אוהב את הלבוש של החרדים.
אני לובש ג'ינסים וציצית מרשת וכיפה לבנה סרוגה.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!