כתב נושא: טיפול רוחני למחלות גישמיות  (נקרא 3588 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • בֵּית, יַעֲקֹב--לְכוּ וְנֵלְכָה, בְּאוֹר יְהוָה
    • לשחרר את יגאל עמיר !
טיפול רוחני למחלות גישמיות
« ב- : דצמבר 02, 2007, 10:56:26 »
בס"ד
שלום, ידוע כי כל בעיה גשמית שיש לו שורש רוחני שהוא פגום
אני רוצה לעסוק בנושא הבריאות, לדוגמא אדם שיש לו מחלה מסויימת יש שורש רוחני שהוא בעיתי או מצווה שצריך לבצע שהוא לא מבצע או מבצע לא מושלם
השאלה היא אם זה תופס רק במצבים של מחלות מסוכנות או שזה תופס גם בהיצטננות? מה צריך לעשות כדי להבריא מהר מהיצטננות?
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #1 ב- : דצמבר 02, 2007, 11:04:35 »
אנ י חושב שזה יותר  על מחלות כמו של עצבים,כעס,גאווה,תאוות למינהם.
וגם מחלות קשות,אבל הצטננות לא ממש נראה לי,אני אישית ממליץ לקרוא את הספרים של הברסלבים(מומלץ מאוד לקוטי מוהר"ן,ספר המידות וכו'...).הספרים ממש תיקנו לי את המידות וכל מיני תכונות אופי שהייתי סובל מהם ביום יום,וגם אני הרבה יותר בריא עכשיו מכל הבחינות.
« עריכה אחרונה: דצמבר 02, 2007, 11:12:36 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : דצמבר 02, 2007, 11:08:22 »
הצטננות?יש לי משהו שתמיד עוזר.תגיד ישתבח שמו לעד,תלמד תורה ואתה תצא מזה.אבל אחרי שתצא מזה במהירות בע"ה,אל תשכח את הקב"ה שגמלך כל טוב.
למה אני אומר את זה?כי בליל שבת,הלכתי לשון ב10 וחצי רק במטרה להתעורר לנץ.בכל אופן אמרתי קראית שעל המיטה ולאחריה אמרתי "עורה עורה..." אם אתה מכיר
והתפללתי חזק וביקשתי מהקב"ה שייתן לי כח לקום.מה שקרה זה שקמתי לנץ אבל שכחתי להכיר תודה לבורא עולם....ישתבח שמו לעד!

לכן אחרי שתבריא במהרה אל תגיד "כולם מביריאים זה דרך הטבע..."[כמו שאני חשבתי שהתעוררתי ש"מזל שהלכתי לישון מוקדם"],תגיד ישתבח שמו לעד ותכיר תודה.

זה עובד מנסיון

מנותק mr.z

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : דצמבר 16, 2007, 17:25:48 »
מה צריך לעשות כדי להבריא מהר מהצטננות?
קיצור שולחן ערוך סימן קצב

סעיף ב
דרש רבי פנחס בר חמא, כל מי שיש לו חולה בתוך ביתו, ילך אצל חכם ויבקש עליו רחמים, שנאמר חמת מלך מלאכי מות ואיש חכם יכפרנה. ונוהגים לתת צדקה לעניים בעדו, כי תשובה ותפלה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה. גם נוהגין לברך את החולים בבית הכנסת, ואם הוא מסוכן מברכין אותו אפילו בשבת ויום טוב, ולפעמים משנים את שם החולה כי גם שינוי השם קורע גזר דינו.

סעיף ג
התורה נתנה רשות לרופא שירפא שנאמר ורפא ירפא, ולכן אין לו להחולה לסמוך על הנס, אלא חייב להתנהג בדרך העולם לקרות לרופא שירפאהו, וכבר כמה חסידי עולם נתרפאו על ידי רופאים. ומי שמונע את עצמו לקרות לרופא, שתים רעות הנהו עושה, האחת דאסור לסמוך על הנס במקום שיש סכנה, ודבר זה גורם שיזכרו עונותיו בשעת חליו, ועוד דהוי יוהרא וגיאות שסומך על צדקתו שיתרפא בדרך הנס, ויש לו לקרוא להרופא היותר מומחה, ובכל זאת לבו יהא לשמים ויבקש רחמים מאת הרופא הנאמן יתברך שמו, ואך בו יבטח לבו.

אל תשכח את סעיף ג.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #4 ב- : דצמבר 17, 2007, 04:42:58 »
רוב הבעיות הגופניות נובעות מלחץ פסיכולוגי (עבודה, משפחה, ...).  אחד ההרגלים הכי בריאים שכדאי לפתח הוא היכולת להירגע.

בנוסף לטיפול רוחני, הטיפול הגופני הכי אפקטיבי ברוב המקרים הוא צום, לא לשם תענית וסיגוף אלא לשם ריפוי.  יותר נכון לכנות זאת דיאטה נוזלית, שכן מדובר בשתיית נוזלים טבעיים, כמו מים מטוהרים (לא מהברז!) או מיצים טבעיים (שסחטתם בעצמכם במסחטה, לא בבקבוקים שקונים בחנות).  מתכון אפקטיבי במיוחד הוא למהול כף דבש ומיץ סחוט מלימון טרי בכוס מים מטוהרים, ולשתות רק מים מטוהרים או משקה זה במשך היום.  ההפסקה מעיכול מאפשרת לגוף להפנות משאבים לריפוי וטיהור הגוף מרעלים ופסולת שהצטברו.  רוב עולם החי עושה זאת באופן אינסטינקטיבי, וברוב התרבויות ידוע ומיושם ה"סוד" הרפואי הזה.  בנוסף לדיאטה הנוזלית, רצוי גם לגרום לגוף להזיע הרבה, שכן זו דרך נוספת עבור הגוף לנקות את עצמו.  כך ניתן להאיץ את תהליך הטיהור והריפוי.

אנשים ש"צמים" בצורה זו למשך תקופה ארוכה (חודש, מספר שבועות) חווים שינויים מרחיקי לכת בגופם (על-פי עדויות שלהם).  לא רק שהם נרפאים, אלא יש להם יותר כח ואנרגיה, החושים שלהם מתחדדים, החשיבה שלהם מתחדדת, המפרקים מפסיקים לכאוב, המודעות הרוחנית שלהם מתרחבת.  לימוד תורה במצב כזה שונה לחלוטין מלימוד תורה על כרס מלאה מתוך עייפות גופנית ורוחנית.  הרב כהנא זצוק"ל הי"ד אכל בכמויות מזעריות (לא היה לו זמן לאכול!  הוא היה עסוק מדי בקידוש השם) וזו הסיבה שהיה לו, באופן פרדוכסלי, הכח לתפקד על 4 שעות שינה ביממה.  השוו זאת למזוייפים עם הכרסים, הזוללים והסובאים, של ימינו, שמאמתים סטראוטיפים מכוערים, מוציאים שם רע לכל היהודים האמוניים ומחללים שם שמיים.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
« להגיב #5 ב- : דצמבר 17, 2007, 14:27:17 »
שליטה בכעס יכול מאוד לעזור בכל תחומי החיים..
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?