מה שאתה אומר על חיים נכון וזה קרה באמריקה לפני מעל 20 שנה במסגרת המאבק לשחרור יהודי בריה"מ והוא נשפט על העברות האלה. הקריאה לסרבנות היא לא בלתי חוקית. אני חושב שפקודה לגרש יהודים באלימות מתוך בתיהם הפרטיים והחוקיים ומבתי הכנסת שלהם היא בלתי חוקית בעליל ולכן יש לסרב לה. סירוב פקודה זו לא עבירה פלילית אלה מקסימום עבירה על החוק הצבאי במקרה של חייל. במקרה של שוטר זו לא עבירה פלילית אלא אולי עבירה על תקנות המשטרה שעלולה לגרור ענישה משמעתית ופיטורין.
כל ההתנגדות שאנחנו מציעים לגירוש בין אם מדובר באזרחים או בחיילים היא במסגרת של מחאה אזרחית נגד עוולה ורמיסת זכויות אזרח בידי השלטון וזה דבר מקובל במדינה דמוקרטית.
אולי קריאה לסרבנות היא לא בלתי חוקית, אך הסרבנות עצמה כן ולכן כשאתה קורא לסרבנות אתה מעודד אי ציות לחוק. לא משנה עד כמה חוק או פקודה נראים בעיניך כבלתי מוסריים או לא הוגנים סירוב לציית להם הוא עבריינות, גם אני הייתי מסרב לגרש אדם מביתו ובכך הייתי עובר על החוק, אך סירוב לפקודה או תקנה מהווה הפרה של החוק (אם לא היה מדובר בהפרה של חוק, סירוב פקודה לא היה גורר עונש). אפשר לפעול לשינוי או ביטול של חוק או פקודה אם הם נראים כבלתי הוגנים או בלתי מוסריים ולהיחשב כשומר חוק, אך לא נתן לא לציית אליהם ולהיחשב כשומר חוק.
השתמטות מגיוס חובה היא אכן עברה על החוק.
מה לגבי מפרי חוק שמקבלים אהדה פה? אתם תומכים במפרי חוק, כלומר אתם מסכימים שבמקרים מסוימים החוק לא ראוי להישמר.