סקר

סקר: איזה דרך הייתם בוחרים כדי להפיל את דיקטטורת בג"צ?

צריך לשנות את הרכב שופטי ביה"מ העליון
3 (21.4%)
צריך להגביל את הסמכויות של בג"צ
4 (28.6%)
צריך לשנות את שיטת מינוי השופטים כדי שהם ייצגו  את השקפות כלל אזרחי ישראל
4 (28.6%)
אין דיקטטורה
0 (0%)
צריך להעביר את שיטת הבחירות לכזו שמאזנת בין הממשלה לכנסת ולא מעבר, ואחרי שמפטרים רוחבית את כל השופטים ובוחרים מחדש
1 (7.1%)
אחר
2 (14.3%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: איזה דרך הייתם בוחרים כדי להפיל את דיקטטורת בג"צ?  (נקרא 5174 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
למיטב ידיעתי, אין מדינה דמוקרטית אחת בעולם שמכירה מערכת משפט כמו אצלנו.
רק אצלנו יש בית משפט חוקתי שפוסק בנושאים פוליטיים, בו בזמן שהוא איננו נבחר ע"י נבחרי הציבור, בכל העולם כאשר יש בית משפט שפוסק בנושאים פוליטיים עליו לייצג את כלל אזרחי המדינה, דבר שלצערנו רק בישראל לא קורה. במדינת ישראל מינוי השופטים הוא בא לידי ביטוי במה שנקרא "הוועדה למינוי שופטים" שבה אמנם יושבים נבחרי ציבור אבל יש ייצוג של שלושה שופטים שללא הסכמתם, אי אפשר למנות אף שופט.
ובמילים אחרות מי ששולט בוועדה הזאת הם אותם שופטים, אז בסופו של דבר זה נקרא בפי רבים ובצדק "חבר מביא חבר".

אז השאלה היא, איזה מהאפשרויות הבאות הכי כדאי לאמץ כדי להפיל את הדיקטטורה הזאת?

אנא פרטו ונמקו את תשובתכם.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
בחרתי באפשרות השנייה (למרות שכנראה אם הכנסת תחוקק חוקים שמגבילים את בג"ץ, אותם שופטים יבטלו את החוק).
אתמול קראתי בעיתון "ידיעות אחרונות" שהוועדה למינוי שופטים התכנסה שבוע שעבר ושמונו שופטים חדשים למחוזי.
באותה כתבה נכתב שהיה ויכוח קשה בין הוד מעלתה בייניש לבין 3 מחברי הוועדה (אורי אריאל - "האיחוד הלאומי", השר גלעד ארדן, ושר המשפטים יעקב נאמן).
הויכוח פרץ משום שכל המועמדים המועדפים על הוד מעלתה לא נבחרו, וברוב קולות (3 של חברי הכנסת ועוד קול של עו"ד שנמצא בוועדה) נבחרו שופטים אחרים שהוד מעלתה העדיפה שלא ייבחרו. במילים אחרות - הוד מעלתה המלכה בייניש נחלה אכזבה ואפשר לומר "מיני תבוסה".
אם יש דבר אחד טוב בממשלת נתניהו הוא שהם רקמו מאין קומבינה עם האיחוד הלאומי שיישארו באופוזיציה ויקבלו את תמיכתו של הליכוד בהצבעת הכנסת לבחירת נציג האופוזיציה לוועדה למינוי שופטים.
אמנם את תוצאות בחירות הוועדה למינוי שופטים (עד כה שני סיבובי מינויים - לשלום ולמחוזי) נרגיש רק בעוד עשור או שתיים (אז יהיו שופטים שנבחרו השבוע למחוזי שיתקדמו לעליון), אבל גם זה משהו.
כנראה שגם אנשים מ"הליכוד" וה"איחוד הלאומי" הבינו שעל מנת לשלוט באמת במדינה עליך קודם לשלוט בבית המשפט העליון והם התחילו מהלך שאני מקווה שעוד מפלגות ימין ימשיכו אותו בעתיד.
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
בחרתי באופציה הראשונה.
אני חושב שיש להותיר את סמכויות בג"צ, אך יש לשנות את הרכב השופטים.

כמו ש- Rafoe ציין, המנגנון מאפשר בחירה ע"פ וועדה ואני מקווה שעם התחזקות הימין, בטווח הארוך השופטים יוחלפו.
תהליך ניקוי האורוות יהיה ארוך שכן לאורך כל שרשרת המינויים, מלמעלה ועד למטה - יש שמאלנים רבים.

מנותק בת ימי 1

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צריך לבטל את בג''ץ.אין דרך אחרת.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
לדעתי יש ללמוד מארה"ב, שופטים יבחרו בבחירות. שופט שישפוט כנגד רצון העם, לא יבחר שוב. שופט שישפוט לפי העם, יככב.

כמו שצריך.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אני מסכים איתך m4a1, ואני מניח שבחרת את האפשרות השלישית בסקר.
בארה"ב מינוי שופטים זה ע"י הנשיא אבל אך ורק בהסכמה של הסנאט (שנבחרו ע"י כלל אזרחי ארה"ב), לאחר שהשופט עבר אצלהם שימוע די מקיף.
למען האמת גם הייתי רוצה שיישמו את האפשרות הראשונה, ושיגוונו את הרכב השופטים ע"פ שיטת מינוי השופטים הנוכחית. אמנם חלים שינויים בזמן האחרון כפי שכבר ציינו, ואני רוצה להזכיר שגם היועץ המשפטי לממשלה כיום הוא יהודה ויינשטיין שבייניש התנגדה למינוי שלו גם כן (ומה שרע לבייניש, לרוב טוב לנו ולעם ישראל).
אבל השינויים שחלים זזים בקצב של חילזון, ולכן אני חושב שצריך לשנות לגמרי את השיטה אם אנחנו רוצים שהעניינים יזוזו מהר יותר, ובמידה ואנחנו רוצים מדינה דמוקרטית אמיתית ושהעם הוא זה שיקבע.

אגב, אני אשמח אם מי שערך לי את הסקר והוסיף את האפשרות החמישית יסביר ויפרט למה הוא התכוון כי לא ממש הבנתי, אולי תשכנע אותי.. 

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הרכב השופטים יקבע על ידי בחירות, אופייה השמאלני של הבג"ץ יחדול מלהתקיים, ואז יש לשנותו לסנהדרין, זו דעתי.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בארה"ב מינוי שופטים זה ע"י הנשיא אבל אך ורק בהסכמה של הסנאט (שנבחרו ע"י כלל אזרחי ארה"ב), לאחר שהשופט עבר אצלהם שימוע די מקיף.
למען האמת גם הייתי רוצה שיישמו את האפשרות הראשונה, ושיגוונו את הרכב השופטים ע"פ שיטת מינוי השופטים הנוכחית. אמנם חלים שינויים בזמן האחרון כפי שכבר ציינו, ואני רוצה להזכיר שגם היועץ המשפטי לממשלה כיום הוא יהודה ויינשטיין שבייניש התנגדה למינוי שלו גם כן (ומה שרע לבייניש, לרוב טוב לנו ולעם ישראל).
אבל השינויים שחלים זזים בקצב של חילזון, ולכן אני חושב שצריך לשנות לגמרי את השיטה אם אנחנו רוצים שהעניינים יזוזו מהר יותר, ובמידה ואנחנו רוצים מדינה דמוקרטית אמיתית ושהעם הוא זה שיקבע.

אגב, אני אשמח אם מי שערך לי את הסקר והוסיף את האפשרות החמישית יסביר ויפרט למה הוא התכוון כי לא ממש הבנתי, אולי תשכנע אותי.. 

צודק

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
הרכב השופטים יקבע על ידי בחירות, אופייה השמאלני של הבג"ץ יחדול מלהתקיים, ואז יש לשנותו לסנהדרין, זו דעתי.

סנהדרין זו החלטה רבנית-תורנית ולא החלטה פוליטית ולכן אין מקומינו לעסוק בזה.

חבל שדעתי לא נמצאת בסקר.

מנותק בת ימי 1

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

חבל שדעתי לא נמצאת בסקר.
ומהי דעתך?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
לדעתי יש ללמוד מארה"ב, שופטים יבחרו בבחירות. שופט שישפוט כנגד רצון העם, לא יבחר שוב. שופט שישפוט לפי העם, יככב.

כמו שצריך.

יודעים מה, שכנעתם אותי בגישה הזו.  לא ידעתי שכך זה עובד.  :old_afro:
אני מסכים לגישה הזו בתנאי שצורת הממשל משתנה לכזו שיציבה כמו בארה"ב.  כל עוד נשארים בשיטה הנוכחית, זה יהיה פשוט טירוף למנות כל שנתיים שופטים חדשים, לא יספיקו לעסוק באף תיק.

מנותק בת ימי 1

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
יודעים מה, שכנעתם אותי בגישה הזו.  לא ידעתי שכך זה עובד.  :old_afro:
אני מסכים לגישה הזו בתנאי שצורת הממשל משתנה לכזו שיציבה כמו בארה"ב.  כל עוד נשארים בשיטה הנוכחית, זה יהיה פשוט טירוף למנות כל שנתיים שופטים חדשים, לא יספיקו לעסוק באף תיק.
גם בארבע שנים הם לא יספיקו הרבה.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
צריך לשנות את הרכב בג"ץ ולשם כך את שיטת הבחירה של שופטים. הבג"ץ בהרכבו הנוכחי ובעצם מאז הפוטץ' החוקתי של אהרון ברק בכלל לא מגביל את עצמו ללשון החוק. הוא עושה חוק לעצמו. הפרשה האחרונה של ההורים בעמנואל היא הדוגמה הטרייה ביותר- האם יש חוק שאוסר על הורים להעביר את הילדים לבית ספר אחר באמצע השנה ? את בג"ץ זה לא מענייןף הוא קבע שאסור. האם זה "מידתי" לשלוח את שני ההורים לכלא עם תינוקות ולהשאיר את שאר הילדים בלי אף הורה ? על פי בג"ץ כן.

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
בס''ד
בכל מדינה דמוקרטית נורמלית, השלטון מתנהל כך; העם בוחר, ונבחרי העם מבצעים. חברי הפרלמנט הם נבחרי הציבור, תפקידם לייצג ולשרת את העם. אולם במדינת היהודים הנשלטת בידי מיעוט בטל של ערב רב בוגדני ומתועב שר''י, העם לא קובע את דרך התנהלותה של המדינה שלו. מי שקובע הכל זה השמאל הקיצוני, הפוסט-ציוני שאותו מייצגים שופטי בג''צ יש''ו שר''י.
המדינה מנוהלת בידי מיעוט, האם זוהי דמוקרטיה?!? זוהי דיקטטורה!!! והדיקטטורה הזאת אף גרועה מהדיקטטורה של אדולף היטלר, יוסף סטלין ובניטו מוסוליני יש''ו, מכיוון שבמקרים הנ''ל העמים הם שבחרו במנהיגים המתועבים הללו, אך במדינת ישראל, העם בוחר ימין! רוב העם בוחר במפלגות ימניות, למרות שהן מזוייפות, אך למרות זאת, ידיהם של חברי הכנסת ה''ימניים'' כבולות בשלשלאות בולשוויקיות שנקראות ''בג''ץ''!
עדן איסקוביץ

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
La Bastille

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

חבל שדעתי לא נמצאת בסקר.
דנו בזה פעמים רבות במסן, ולכן אם אין זה מקומינו לעסוק בזה פה, אז מין הראוי היה שלא לעסוק בזה במסן, לא?

מנותק בת ימי 1

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מה בהעיה פשוט לשרוף את בג''ץ כך שהם לא יוכלו להתכנס ובזמן הבנייה מחדש להעביר חוק מבטל לגמרי את הבג''ץ?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה בהעיה פשוט לשרוף את בג''ץ כך שהם לא יוכלו להתכנס ובזמן הבנייה מחדש להעביר חוק מבטל לגמרי את הבג''ץ?

למדת לבגרות בהסטוריה אה?

מנותק בת ימי 1

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
למדת לבגרות בהסטוריה אה?
לא.קיבלתי במתכונת 91 בלי ללמוד כלום אז אין לי מה ללמוד לבגרות.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
לא.קיבלתי במתכונת 91 בלי ללמוד כלום אז אין לי מה ללמוד לבגרות.

התכוונתי שהפתרון שלך לבג"ץ דומה מאוד לפתרון של היטלר לרייכסטאג.

מנותק בת ימי 1

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
התכוונתי שהפתרון שלך לבג"ץ דומה מאוד לפתרון של היטלר לרייכסטאג.
זה בסדר.הבג''ץ הוא דיקטטורה כמו הרייכסטאג הפרוסי.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סקר: איזה דרך הייתם בוחרים כדי להפיל את דיקט&
« להגיב #21 ב- : יוני 22, 2010, 15:34:09 »
בין אם יש דימיון ובין אם לאו, לא פתחתי את האשכול הזה כדי שתפליל אותנו ותטען שאנחנו רוצים "לשרוף את בג"צ"..
ואם אין לך שום דבר ענייני להגיד אז פשוט תשמור את דבריך לעצמך.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *

מכל המנהיגים הגדולים בעולם, אתה לומד מהיטלר?

מנותק בת ימי 1

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מכל המנהיגים הגדולים בעולם, אתה לומד מהיטלר?
אני לומד ממה שקהיה בפרוסיה.