HAYAMIN.ORG

חדשות ודיונים => מערכת החדשות => נושא נשלח על ידי: אֵיתָן על ספטמבר 02, 2007, 18:38:22

כותרת: רמון: הבטחנו לארה"ב לפנות מאחזים
תגובה על ידי: אֵיתָן על ספטמבר 02, 2007, 18:38:22
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/166312

רמון: הבטחנו לארה"ב לפנות מאחזים
השר רמון אומר כי ישראל הבטיחה לארה"ב לפנות את המאחזים הבלתי חוקיים שנבנו לאחר מרץ 2001. "כשמפרים אמונים לארה"ב יש לכך השלכות".
אורנית עצר


המשנה לראש הממשלה, השר חיים רמון אומר בנושא פינוי המאחזים הבלתי חוקיים כי ממשלת ישראל התחייבה בנושא לארה"ב , "אנו הבטחנו לארה"ב שנפנה את המאחזים בלתי חוקיים שנבנו לאחר מרץ 2001", אמר רמון בריאיון בערוץ 2.

במהלך דיון שנערך הבוקר בוועדת השרים לענייני מאחזים בלתי מורשים אמר השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן כי הוועדה היא שתכריע מי מבין המאחזים דינו להתפנות, וכי מרגע שהוקמה, הסמכות על החלטה לפינוי מאחזים נמצאת בסמכותה. מנגד, טענה שרת החוץ, ציפי לבני, כי לוועדה יש מנדט בנושא נהלי בנייה עתידיים, אולם אין לה כל סמכות בנושא פינוי.

רמון מדגיש כי מה שאמרה לבני , על כך שאין קשר בין עבודת הועדה לבין ההחלטה המדינית לפנות את המאחזים הוא נכון. "הממשלה וראש הממשלה הם אלו שצריכים לקבוע את מועד פינוי המאחזים שעליהם אין מחלוקת שהם מאחזים לא חוקיים", אמר.

"מאז התקבלה ההחלטה שיש להוריד את המאחזים הללו ושאסור לעבות אותם מתברר כי יש מאחזים שאף גדלו", מציין רמון ומוסיף, "אנו נמצאים במציאות מאוד קשה בה יש התחייבות לארצות הברית, כשמפרים אמונים לארה"ב יש לכך תוצאות הנוגעות לביטחון ישראל".

על המגעים לשחרור גלעד שליט אומר רמון כי אחת הבעיות בסוגיית החיילים החטופים היא אי היכולת של הגורמים המדיניים לפרט את המגעים המורכבים שנציג ראש הממשלה, עופר דקל, מנהל מול החוטפים. "אני יכול לומר שאנו בקשר עם המצרים ושאין יום בו לא שוקדים על דרכים נוספות כדי להביא את שליט הביתה, המסלול מול המצרים חי קיים ופועל".

לדבריו, ראש הממשלה קיבל החלטה להחליף 450 אסירים פלסטינים שרובם ככולם מחבלים כדי להחזיר את שליט, "זו לא החלטה פשוטה וגורמים במערכת הביטחון לא אוהבים אותה. יש רוצחים שאנו מסרבים לשחרר אך אני משוכנע שניתן יהיה להתקדם ולהחזיר את שליט למשפחתו", אומר רמון.
כותרת: רמון: הבטחנו לארה"ב לפנות מאחזים
תגובה על ידי: אֵיתָן על ספטמבר 02, 2007, 18:40:12
הבטיחו ליהודים את ארץ ישראל. נותנים לסוטה מין להיות משנה לראש הממשלה, איזה ממסד מושחת. אהה נזכרתי, אולמארט לא שוכח "חברים".
כותרת: רמון: הבטחנו לארה"ב לפנות מאחזים
תגובה על ידי: Aaron על ספטמבר 02, 2007, 19:16:26
רמון ידוע בבוגדנות העצומה שלו. הוא בנוסף סוטה מין מושחת. זבל שצריך לשבת בצינוק כל חייו.
כותרת: אתה לא מפחד למסור את ארץ ישראל
תגובה על ידי: IRON_MAN על ספטמבר 02, 2007, 22:18:55
לאויבי ישראל.
שים לב מה קרה לבגין
מה קרה לשרון.
מה קרה לרבין.
כותרת: שלום עכשיו תעתור לבג"ץ בדרישה לפינוי 6 מאחזים
תגובה על ידי: IRON_MAN על ספטמבר 02, 2007, 23:09:12
תנועת שלום עכשיו תעתור לבג"ץ בדרישה לפנות שישה מאחזים שהוצאו להם בעבר צווי תיחום. המאחזים שיכללו בעתירה הם רמת גלעד, גבעת אסף, מעל רחבעם, מצפה לכיש, גבעת הרואה ומצפה יצהר.

 

מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, אמר כי "עושה רושם שרק בג"ץ מסוגל להביא לתוצאות ממשיות בשטח. השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, מצטייר כסוס הטרויאני בממשלת אולמרט. המדיניות בשטח תואמת את השקפותיו והצהרותיו".