HAYAMIN.ORG
חדשות ודיונים => דיון כללי => נושא נשלח על ידי: בייקר על יוני 09, 2007, 21:05:17
-
שנקרא שעה 6 כרגיל.הוא מספר איך בשעה השמידו את חיל האויר המצרי כולו בששת הימים.יש שם תיאורי קרבות וטיסות בחושך מעל ים סוער שורץ כרישים מול ספינות האויב כי אז חיל הים היה קטן.
צריך לזכור שצבא ההגנה לישראל חיל האויר שומר על הגבולות ולכן כן צריך להתגייס.
-
צודק, אבל זו אחיזת עיניים של מי שחושב שאפשר לשנות את צה"ל מבפנים, זו אשליה מסוכנת, מי שמגיע לחלונות הגבוהים הוא "יס-מן" כנוע או דמות לא רלוונטית.
-
אריק שרון,רפול,בריל,איתם,אלדד,בן גל לא היו כאלה.
-
אריק שרון,רפול,בריל,איתם,אלדד,בן גל לא היו כאלה.
ובכל זאת מי שקבע את ה"קוד האתי" של צה"ל הוא אסא כשר, שמו של הצבא: "צבא ההגנה לישראל" מעיד כאלף עדים על חוסר התוחלת שלו לטווח ארוך.
בסופו של דבר למרות האישים המוזכרים לעיל, לא השפיע כהוא זה על צה"ל ברמת האסטרטגיה, בטח ובטח ברמת האסטרטגיה רבתי, הם אנשים שאולי לא היו יס-מנים אבל לא היו רלוונטים לחלוטין מבחינת התפיסה המערכתית של צה"ל, ואל תנסה להביא את שרון בתור דוגמא נוגדת, בגלל שהוא היה טקטיקן מוכשר (אבל בזה זה מתמצה) וסרבן פקודות, ולא הייתי רוצה לדעת מה היה קורה אם המסע הקטן שלו היה נכשל, בניגוד להוראות שקיבל מגורודיש.
-
אתה מאמין שחייל מג"ב קרא את הקוד האתי של אסא כשר?זה חסר משמעות.
בכוונה הבאתי לדוגמא את אלוף משה בר כוכבא שקרא במלחמת יום כיפור להשליך פצצת אטום על הצבא המצרי!זה יס מן?חשיבתו לא שגרתית.
תפיסת ה101של שרון הונחלה לצנחנים.
-
אני הייתי שלוש שנים בצבא ועכשיו זאת הפעם הראשונה שאני שומע על הקוד האתי של אסא כשר.
מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה.
תודה.