HAYAMIN.ORG
חדשות ודיונים => דיון כללי => נושא נשלח על ידי: בייקר על מאי 10, 2007, 00:12:56
-
כמה עברנו ביחד.היה מעניין,מרתק,חויה בלתי נשכחת.גיוס ,הכרה,טירונות, גיבוש,מסע אלונקות,לוחמה בשטח בנוי,פצועים,הרוגים,נעדרים בקרב.
-
לא היה רגע דל או משעמם,כשהיה שקט באה סערה אחריו.איפה יש עוד אנשים כמו חיים?מרתק,ישיר,אומר את האמת בפנים.
לחיים מתמכרים ואי אפשר להגמל.
-
:smil011: :smil011:
-
,הכרה,טירונות, גיבוש,מסע אלונקות,לוחמה בשטח בנוי,פצועים,הרוגים,נעדרים בקרב.
אה לא ממש הבנתי כיצד זה קשור לחיים בן פסח
-
חג "חצי-שנה-היכרות-עם-חיים-בן-פסח" שׂמח לך, יקירי! :-*
מי פותח בקבוק ? :D
-
חיים מרשה לנו רק לשתות מים מינרלים,4 כוסות בפסח ובירה אחת רק עם דולפין.
ביום שחיים עולה לארץ אני אשתה שמפניה.
נחכה לו עם לחם ומלח מפתח העיר.
נזמין אותו לארוחה:עוף בלי העור,מיץ עגבניות,סלט,פירות וירקות,אננס.
בלי שוקולד,עוגות,גלידה.
עוד מישהו שאני מת לפגוש הוא דוד בן משה עם משקפי שמש ובלי שפעת.
-
חיים מרשה לנו רק לשתות מים מינרלים,4 כוסות בפסח ובירה אחת רק עם דולפין.
ביום שחיים עולה לארץ אני אשתה שמפניה.
נחכה לו עם לחם ומלח מפתח העיר.
נזמין אותו לארוחה:עוף בלי העור,מיץ עגבניות,סלט,פירות וירקות,אננס.
בלי שוקולד,עוגות,גלידה.
עוד מישהו שאני מת לפגוש הוא דוד בן משה עם משקפי שמש ובלי שפעת.
::) ::) ::) :2funny:
עשׂית לי את זה בייקר, פשוט עשׂית לי את זה.. אין כמוך! :smil07: :-*
-
בזמנו להבדיל היתה דיאטת רבין:החמור החליט שהוא אוכל רק לחם.
אבל אפשר לרשום פטנט על "דיאטת חיים בן פסח"ולהפיץ אותה.
אני אכין סטיקרים,חולצות,כרוזים,באנרים ופליירים.
"רוצה לרזות ולהיות בריא?הצטרף לימין האמיתי!"
"משעמם לך?אתה מרגיש ריקנות?לא טוב לך?רוצה שינוי בחיים חיים בן פסח טוב לך!"
"הערבים והשמאלנים מרגיזים אותך?הבג"ץ עלה לך על העצבים יש לנו את הפתרון:כנס לאתר והאזן לשידורים" :smil037:
-
מצויין ! :V:
בפורום האנגלי הם פתחו גם תת-פורום לתזונה בריאה!.. :D
-
זה בעתיד.
יש לי תוכניות ענקיות לגבי חיים אם לא ראש ממשלה אז סופר מצליח כמו קיוסאקי או רובין ס' שארמה.
אגב אני למדתי תזונה אבל אם חיים היה יודע איזה ג'אנק פוד אני אוכל היה מגנה אותי.
-
אחרי שרבין התאבד חגגו פסיטבל רבין כל חצי שנה.
-
יבוא יום וכולנו נשב על שולחן ונהיה בן המשפעים במדינה
-
אנו נשב ליד השולחן ולא עליו,אנו אנשים מנומסים.על השולחן יהיה עוף שהורידו ממנו את העור,פירות וירקות.
-
אנו נשב ליד השולחן ולא עליו,אנו אנשים מנומסים.על השולחן יהיה עוף שהורידו ממנו את העור,פירות וירקות.
כן, הרבה ירקות עליים (מִלְשוֹן "עָלֶה") ירוקים.
-
הפורום בריאות שמה דיי הזוי ,, הם טוענים שהרמת משקולות אינה בריאה ועוד כמה דברים
אולי כמו שאנחנו מבררים את האמת פה על הוליטיקה תבררו את האמת על הבריאות.
-
אנו נשב ליד השולחן ולא עליו,אנו אנשים מנומסים.על השולחן יהיה עוף שהורידו ממנו את העור,פירות וירקות.
אני דווקא אוהב את העור של העוף
-
בעור של העוף נצברת פסולת, לא כדאי לאכול אותו. העור של בעלי חיים משמש כאיבר טיהור, כמו הכליות, המעיים, ומערכת הלימפה. העור לא רק נושם וסופג לחות, אלא דרכו גם מופרשת פסולת מהגוף.
-
באמת העור של העוף ממש טעים כשהוא קצת שרוף כזה. ממש מעדן. חבל שזה לא בריא.
-
מה שטעים לא בריא ולהפך
-
טוב, תסלחו לי בואו נעשה סדר.
שיעור קטן בנושא עוף ומרק עוף.
איך מבשלים עוף?
כשמבשלים את העוף עם העור זה מוסיף טעם טוב לעוף, אבל חייבים לחלוט (מלשון חליטה) את העוף על ידי הרתחה והוצאת הזבל של העוף בכף.
צריך לעשות את זה בזהירות כי אם חולטים יותר מידי העוף עלול לאבד מהטעם שלו וחבל.
לאחר החליטה יש 2 אפשרויות
1. לשפוך את המים ולבשל את העוף במים חדשים.
2. להוציא עם כף את כל הפסולת של העוף (זה נראה כמו קצף מלוכלך שצף למעלה), ולבשל באותם מים.
אני אישית מעדיף את האפשרות השניה - כי כך לא מאבדים את הטעם של העוף. אפשרות הראשונה משולה ל"שפיכת המים עם התינוק".
עכשיו הרשו לי ללמד אתכם פרק בטיבול
כעת אפשר להוסיף לעוף, כוזברא, פטרוזילה, שורש סלרי (מוסיף המון טעם!), וחַוַיִאג'.
אין לכם חויאג'? לא נורא. תוסיפו לפי הטעם, כמון, מלח, ופלפל שחור והל. טיפה אגוז מוסקט לא יזיק. בנקודה הזו - לא להתקמצן. מרק תימני זה מרק עם הרבה חוייאג'.
עכשיו, תוסיפו כורכום.
אפשר במקום כורכום ומלח, פשוט לשים אבקת מרק.
מה עוד נחוץ למרק?
קילפו בצל שלם (אפשר שניים), וזירקו אותו כמו שהוא למרק. לא כדאי לחתוך אותו. לשים בצל שלם.
אפשר לשים חתיכות של תפוח אדמה מקולף. יש לכם עוד מקום בסיר? שימו כישוא אחד או שניים.
אוי ואיך שכחתי. הכי חשוב. שיני שום. אפשר אפילו ראש שלם.
זהו עכשיו להמשיך בבישול על אש קטנה.
אני אוהב כשיש לי זמן לבשל על אש קטנה במיוחד ובמשך כמה שעות. אז הריח של העוף ממש מתחנן לצאת החוצה מהבית. ומכסה הסיר מתרומם מעצמו...
אבל בדרך כלל שעה וחצי על אש קטנה של סיר בינוני מספיקה בהחלט.
אני אוהב להגיש עם העור וכל אחד יעשה כרצונו.
נ.ב.
בימנו מגדלי העופות נוהגים להזריק לעופות אנטיביוטיקה על מנת שיהיו מחוסנים נגד מחלות. חומר הזיריקות הללו מתרכז בעור!
ולכן אם אתם שואלים אותי אני לא אוכל עור של עופות אלו. ניתן להשיג עופות שלא קיבלו אנטיביוטיקה ועופות אלו ניתן לאכול את עורן.
-
טוב, תסלחו לי בואו נעשה סדר.
שיעור קטן בנושא עוף ומרק עוף.
איך מבשלים עוף?
כשמבשלים את העוף עם העור זה מוסיף טעם טוב לעוף, אבל חייבים לחלוט (מלשון חליטה) את העוף על ידי הרתחה והוצאת הזבל של העוף בכף.
צריך לעשות את זה בזהירות כי אם חולטים יותר מידי העוף עלול לאבד מהטעם שלו וחבל.
לאחר החליטה יש 2 אפשרויות
1. לשפוך את המים ולבשל את העוף במים חדשים.
2. להוציא עם כף את כל הפסולת של העוף (זה נראה כמו קצף מלוכלך שצף למעלה), ולבשל באותם מים.
אני אישית מעדיף את האפשרות השניה - כי כך לא מאבדים את הטעם של העוף. אפשרות הראשונה משולה ל"שפיכת המים עם התינוק".
עכשיו הרשו לי ללמד אתכם פרק בטיבול
כעת אפשר להוסיף לעוף, כוזברא, פטרוזילה, שורש סלרי (מוסיף המון טעם!), וחַוַיִאג'.
אין לכם חויאג'? לא נורא. תוסיפו לפי הטעם, כמון, מלח, ופלפל שחור והל. טיפה אגוז מוסקט לא יזיק. בנקודה הזו - לא להתקמצן. מרק תימני זה מרק עם הרבה חוייאג'.
עכשיו, תוסיפו כורכום.
אפשר במקום כורכום ומלח, פשוט לשים אבקת מרק.
מה עוד נחוץ למרק?
קילפו בצל שלם (אפשר שניים), וזירקו אותו כמו שהוא למרק. לא כדאי לחתוך אותו. לשים בצל שלם.
אפשר לשים חתיכות של תפוח אדמה מקולף. יש לכם עוד מקום בסיר? שימו כישוא אחד או שניים.
זהו עכשיו להמשיך בבישול על אש קטנה.
אני אוהב כשיש לי זמן לבשל על אש קטנה במיוחד ובמשך כמה שעות. אז הריח של העוף ממש מתחנן לצאת החוצה מהבית. ומכסה הסיר מתרומם מעצמו...
אבל בדרך כלל שעה וחצי על אש קטנה של סיר בינוני מספיקה בהחלט.
אני אוהב להגיש עם העור וכל אחד יעשה כרצונו.
נ.ב.
בימנו מגדלי העופות נוהגים להזריק לעופות אנטיביוטיקה על מנת שיהיו מחוסנים נגד מחלות. חומר הזיריקות הללו מתרכז בעור!
ולכן אם אתם שואלים אותי אני לא אוכל עור של עופות אלו. ניתן להשיג עופות שלא קיבלו אנטיביוטיקה ועופות אלו ניתן לאכול את עורן.
אאלללה פנק אותי פנק אותי..
-
אהבת מה?
תפתיע את ההורים שלך. תעשה להם מרק עוף תימני.
אצלנו ארוחת ערב שבת היא פיתות, מרק עוף תימני, חִילְבֶּה ועלי גרגיר הנחלים. תאמין לי מספיק.
אגב שכחתי מרכיב חשוב מאד: (אני אערוך עכשיו), להוסיף ראש של שום. קצת לקלף ולהוסיף פנימה. אוי כמה שזה מוסיף... אוי...
-
אני כבר רואה מי כאן הולך לקבל את הניהול של "פורום בריאות וּתזוּנה נכונה" כשקום-יקום... ;)
-
תודה על המתכון, משרס. אני הולך לנסות אותו מחר. :)