HAYAMIN.ORG
יהדות ותורת ישראל => שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי => נושא נשלח על ידי: מציאותי על פברואר 24, 2013, 03:49:17
-
ויש עוד דברים שאני צריך לדעת לפני שאני קונה את הספר הזה? אשמח לעצות, תודה מראש =)
-
לא עולה הרבה , אין מה משהו מסוים שצריך לדעת. אפשר להוריד אותו מהאינטרנט גם.
-
אם אתה ספרדי אז תדע שהפסיקה שם היא בעיקרה אשכנזית .
יש גרסא מעניינת שהוציאו עם פסקי הרב מרדכי אליהו זצוק"ל לספרדים (אמנם השיטה יותר מחמירה במקומות מסוימים כדי לצאת חובת כל הדעות), יש בה גם הערות על פי המשנה ברורה לאשכנזים.
-
אני חצי חצי...מה יש לספרדים?
-
בדר"כ הולכים ברמה עקרונית לפי האב לעניינים של מנהג נוסח ומסורת (למרות שמי שהתרגל להתפלל לפי נוסח של מנהג האבות בצד האם , אם קשה לו לשנות את הרגל התפילה ולהתפלל בנוסח של צד האב ,אז מקלים עליו אישית בזה,אבל את בניו הוא יצטרך לחנך לפי מנהג האב )
אחד מהאופציות זה באמת קיצור שולחן ערוך שבתוכו ישנם את הפסיקות של הרב מרדכי אליהו זצוק"ל ( מתבסס בגדול על השו"ע ,בן איש חי,כף החיים ועוד)
יש את ילקוט יוסף שהוא בגדול על פי שיטת הפסיקה של הרב עובדיה יוסף שליט"א (שלרוב הולכת אחר השולחן ערוך) וקיים קיצור ילקוט יוסף.
זה הספרי 'קיצור' העיקריים היום אצל הספרדים ( ישנם עוד ספרים,כגון מקור חיים(שיש לו גם קיצור) שהיחוד בו הוא שהוא מזכיר מנהגי עדות, ישנו ילקוט שמ"ש(על פי שיטת הרב שלום משאש זצוק"ל) ,הוד יוסף חי (ע"פ שיטת הרב יוסף משאש זצוק"ל), שמכילים קיצור פסקיהם ורלוונטיים לספרדים שרוצים לנהוג כדרכי המנהג של מרוקו תוניס ואלג'יריה ועוד )
-
אתה יכול ללכת לפי איזה מנהג שאתה רוצה (ספרדים/אשכנזים) כי אתה מבית חילוני
ולא חונכתה לדרך התורה ואין לך את הדין "אל תטוש תורת אמך".
-
אגב את קיצור ש"ע ילקוט יוסף יש כאן
http://www.ateret4u.com/online/f_01355.html
-
אחלה, תודה רבה לכם =)