HAYAMIN.ORG
יהדות ותורת ישראל => שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי => נושא נשלח על ידי: מציאותי על אוקטובר 05, 2012, 14:49:37
-
כמו שאמרתי, אני לא יודע כמעט כלום, אני אשמח להסבר למה מפרידים כלים...וכיורים.
ומה לא מספיק בסבון וסקוטש?
-
הסיבה הראשונה והפשוטה ביותר, הפרדה והרחקה.
ככל שאתה יותר מפריד ומבדיל, פחות תבוא לערבב.
הסיבה השניה היא בליעה.
בזמן השימוש רוב החומרים סופגים לתוכם מעט מן החומר. זה לא קורה סתם ככה. זה קורה כשהאוכל חם או חריף. מה שהופך את ההשפעה שלו על הכלי לחזקה יותר.
אז בישלת בשר בסיר. הסיר ספג קצת. לאחר מכן בישלת חלב בסיר, הסיר בולע קצת חלב ופולט את מה שבלע קודם. כי ההליך הוא דו כיווני. ברגע שהעסק מתחמים, החומר נספג. אז יוצא שמתערבב לך קצת בשר בחלב...
-
כדי לחדד את דבריו של אביר אוסיף שכלים מסויימים משנים את צבעם לאחר בישול ממושך (בשרי או חלבי).
-
הבנתי, תודה רבה על ההסבר... :dance: