HAYAMIN.ORG

חדשות ודיונים => מערכת החדשות => נושא נשלח על ידי: אלמ על יוני 29, 2010, 11:39:41

כותרת: החישוב המצמרר של ב'כל מחיר'
תגובה על ידי: אלמ על יוני 29, 2010, 11:39:41
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/206198

תנועת הימין 'מטות ערים' יוצאת בקמפיין אינטרנטי תקיף נגד התביעה המופנית לשרי הממשלה לשלם כל מחיר תמורת שחרורו של גלעד שליט, כפי שעולה לכאורה מצעדת תומכי משפחת שליט.

בכותרת הקמפיין שלהם מציבים אנשי 'מטות ערים' את החישוב הקר והמצמרר שערך העיתון 'גרוזלם פוסט' ולפיו תשלם ישראל מחיר של 318 קורבנות בנפש אם ישוחררו המחבלים אותם דורש ארגון החמאס תמורת שליט.

אנשי 'מטות ערים' מציגים רשימת נתונים המביאים למסקנה זו, נתונים המובילים למסקנה הקשה שבכותרת הקמפיין. על פי רשימה זו:

א. המחבלים, שאותם ישראל מתבקשת לשחרר בעיסקת המוות עם החמאס, רצחו בעבר 600 ישראלים.

ב. מתוך המחבלים שישוחררו, 55% הם מחבלים מטעם הרשות הפלשתינית, אלה חוזרים לרצוח בהסתברות של 45%.

ג. יתר המחבלים שישוחררו, כלומר 45% מהם, הם מחבלים מטעם החמאס, אלה חוזרים לרצוח בהסתברות של 63%.

ב'מטות ערים' טוענים כי "המספרים הנ"ל ידועים לכל שרי הממשלה ולכל העיתונאים. למשל, בעיסקת 2004 עם החיזבאללה, קבלנו גופות של 3 מחיילינו, אך מחיר הדמים היה 27 ישראלים שנהרגו על ידי המחבלים ששחררנו. כלומר 9 ישראלים קיפחו את חייהם, עבור כל גופה שקיבלנו בעיסקת המוות של 2004".

אם כן, לטענת אנשי הארגון מספר ההרוגים הצפוי כתוצאה מעיסקת שחרור המחבלים הנוכחית הוא 318 הרוגים חלילה. "אסור לממשלת ישראל להסכים לעיסקת שחרור מחבלים שמחירה הצפוי הוא 318 נרצחים", אומרים בארגון ומשבחים את שר האוצר ד"ר יובל שטייניץ "על דבריו האמיצים הרומזים לנתונים הנ"ל".