HAYAMIN.ORG

חדשות ודיונים => מערכת החדשות => נושא נשלח על ידי: כהנא צדק! על ינואר 20, 2007, 17:05:29

כותרת: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: כהנא צדק! על ינואר 20, 2007, 17:05:29
יועץ ביטחוני אמריקני בכיר הזהיר שהתגובה האיראנית לתקיפה ישראלית תהיה חמורה ממה שמוכר עד כה – ותגלוש מחוץ לגבולות האזור. "תקיפה אמריקנית לא תהיה כירורגית, אלא מלחמה כוללת"

(http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/685/683.jpg)

"אני חושש שאם ישראל תתקוף מטרות באיראן, התגובה האיראנית תהיה חמורה מאוד, ותגלוש גם מעבר למזרח התיכון" – כך הזהיר אתמול יועץ ביטחוני בכיר לשעבר לנושאי המזרח התיכון בבית הלבן.

לדברי היועץ, ויין וייט, התוכניות של ארצו לתקיפה באיראן אינן מוגבלות לתקיפות כירורגיות, אלא מהוות למעשה מתקפה כוללת. לדבריו, הוא קובע דברים אלו על סמך חלק מתוכניות התקיפה שאותן ראה במהלך שירותו בענף המודיעין של מחלקת המדינה האמריקנית.

"מדובר במלחמה כוללת נגד איראן, שסביר להניח תערער את יציבות המזרח התיכון לשנים על גבי שנים", אמר וייט לצוות המדיניות בנושא המזרח התיכון. "לפני שנוכל לפגוע במטרות עצמן, נצטרך לפלס אליהן דרך", הסביר וייט. פירוש הדבר, לדבריו, הוא תקיפה של חיל האוויר האיראני, של צוללות ושל מערכות נשק נגד כלי שיט, שעלולות לסכן את הכוחות האמריקנים.

האיראנים: לאויבים שלנו אין מספיק כוח
אזהרתו של וייט מתיישבת בקנה אחד עם דברים שאמר השבוע הממונה האיראני על שיחות הגרעין עם הקהילה הבינלאומית, עלי לריג'אני, שהודיע כי "כוחותיה של איראן מוכנים להתמודד עם כל איום על מערכי הגרעין שלה", כפי שדיווחה סוכנות ידיעות מקומית באיראן. זאת, לאור "הערכות לפיהן בוושינגטון מתכננים תקיפה צבאית רחבה".

"כוחות הרפובליקה האיסלאמית מוכנים להתעמת עם כל איום אפשרי של האויבים", אמר לריג'אני לאחר פגישה עם מספר מדענים במרכז דתי בעיר קום, הנמצאת בצפון המדינה.

לריג'אני אף שלל את האפשרות, כי מתקני הגרעין של איראן יותקפו. "לאויבים שלנו אין מספיק כוח, הם נוקטים במלחמה פסיכולוגית, כדי לגרום לנו להיפטר מהעמדות הגרעיניות שהגענו אליהן", אמר לריג'אני.

זו הפעם השנייה השבוע שבה גורם רשמי באיראן המעורב בתכנית הגרעין פוסל את האפשרות לתקיפת מתקני הגרעין. סגן פרוייקט הגרעין האיראני, מוחמד סעידי, אמר השבוע כי האפשרות לתקיפה צבאית אינה גבוהה וכי טהראן נקטה באמצעים הדרושים להגן על עצמה מפני מצב שכזה.
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: נץ וגאה בזה על ינואר 20, 2007, 20:38:59
כל עוד אין להם נשק גרעיני אין מה להכנס ללחץ מאיומי סרק.
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: Aaron על ינואר 20, 2007, 20:49:36
כבר ראינו איך העיראקים התלהבו באותה צורה. סדאם ירה ברובה הצייד שלו וניסה להפחיד את כל העולם, אחרי זה אמריקה גמרה את הצבא העיראקי תוך לילה אחד  :D
ככה גם יהיה עם איראן (אני מקווה).
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: כהנא צדק! על ינואר 20, 2007, 20:50:49
כבר ראינו איך העיראקים התלהבו באותה צורה. סדאם ירה ברובה הצייד שלו וניסה להפחיד את כל העולם, אחרי זה אמריקה גמרה את הצבא העיראקי תוך לילה אחד  :D
ככה גם יהיה עם איראן (אני מקווה).
לצערנו המצב עם איראן שונה...
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: נץ וגאה בזה על ינואר 20, 2007, 20:51:27
צריך להפוך את ערי איראן למאכולת אש ואת כפרי סוריה לפחם.
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: DJ Luminus על ינואר 21, 2007, 03:31:41
גם אם ישראל או ארה"ב לא יתקפו את אירן, העולם ישלם, רק שאז המחיר יהיה יקר בהרבה. נכון לעכשיו, מלה"ע ה-3 היא בלתי נמנעת. האיסלאם + הקומוניסטים נגד העולם המערבי + ישראל + ארה"ב. ניתן יהיה להתחיל אותה עכשיו בהתקפת אירן ולסיים אותה תוך זמן קצר עם הרבה אבידות לאויב ופחות אבידות לנו, או לחכות שלאירן יהיה נשק גרעיני, לאבד ערים שלמות בישראל, אירופה וארה"ב, לאבד מליוני אזרחים ולהכנס למלחמה שתמשך שנים ותגבה מיליוני קרבנות נוספים. משום מה, האפשרות הראשונה נראת לי הטובה ביותר, אך לצערי ממשלת ישראל וממשלות המערב יבחרו באפשרות השניה.
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: כך או כך על ינואר 21, 2007, 03:34:53
חברים על התפטרות של הרמטכ"ל הגיבו בלבנון עם זיקוקי דינור .
אז דמיינו מה יקרה אם יפציצו אותנו פה באטום .אני אומר שכל יום שעובר ולא מפציצים אותם
באירן זה לרעתנו .
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: דוקא_כך על ינואר 21, 2007, 05:50:05
מסכים לחלוטין עם נץ, עם DJ ועם כך או כך.
כותרת: בעניין: "אם ישראל תתקוף – העולם ישלם"
תגובה על ידי: כהנא צדק! על ינואר 21, 2007, 14:33:00
צריך להפוך את ערי איראן למאכולת אש ואת כפרי סוריה לפחם.
תראה מי יושב בשלטון אנחנו כרגע רק חולמים על הדברים הללו שניראים הדבר הכי נכון...