יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

כפיה דתית ביהדות- דעת תורה של הרב בנימין כהנא זצ"ל הי"ד

<< < (2/3) > >>

eran:
יהודי נולד יהודי, חי כיהודי ומת יהודי -לא משנה מה אורח חייו או דרך מחשבתו. יהודי בחיים לא יכול לרדת למדרגת "בן נח".

liorso:

--- ציטוט של: eran על ינואר 14, 2007, 05:17:00 ---יהודי נולד יהודי, חי כיהודי ומת יהודי -לא משנה מה אורח חייו או דרך מחשבתו. יהודי בחיים לא יכול לרדת למדרגת "בן נח".

--- סוף ציטוט ---

בהחלט, אפילו אם יהודי חס וחלילה מתאסלם מתנצר ומצטרף לעוד כמה דתות גם יחד הוא בכל זאת יהודי, הנשמה שלו כזאת ואין לו מה לעשות בדבר.

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: liorso על ינואר 14, 2007, 23:05:25 ---
--- ציטוט של: eran על ינואר 14, 2007, 05:17:00 ---יהודי נולד יהודי, חי כיהודי ומת יהודי -לא משנה מה אורח חייו או דרך מחשבתו. יהודי בחיים לא יכול לרדת למדרגת "בן נח".

--- סוף ציטוט ---

בהחלט, אפילו אם יהודי חס וחלילה מתאסלם מתנצר ומצטרף לעוד כמה דתות גם יחד הוא בכל זאת יהודי, הנשמה שלו כזאת ואין לו מה לעשות בדבר.

--- סוף ציטוט ---
מסכים עם דבריך למרות שיש מקרים שקצת מזיזים אותך מהדעה הזאת לצערנו הרב..

דוקא_כך:
מה בקשר לעונש כרת? הביאו לי מקורות בבקשה.

בייקר:
למרות שקטונתי לחלוק על דברי הרב בנימין זאב כהנא.כפיה מובילה להתנגדות חזקה.מול כוח מפעילים כוח.
אדם לא בחר להיוולד לאמא יהודיה כשהוא נולד הוא יהודי לפי ההלכה גם אם אינו חפץ בכך או שחלילה המיר את דתו.
אנשים חילונים נמשכו כמגנט לרב כהנא זצ"ל בגלל שנאת הערבים שפגעו בהם קשות.
יש כאן רבדים ומישורים רבים ושניות אפילו צביעות של אותם חילונים.
למעשה החילוני אדון לעצמו ומחליט לפי שכלו ומאמץ מה שנוח לו.
בויכוחים בין כבוד הרב כהנא זצ"ל לחילונים ימנים אמר בסוף הרב "אתה לא יכול לבסס אהבה ונאמנות לארץ ישראל בלי התורה".
כמובן הרב צדק לשיטתו אבל צרפתי יכול לאהוב את צרפת לראותה כארצו ולהיות נאמן לה בלי קושאן דתי או קאנון על הארץ.
יש שלמות בתורת ישראל ובתורת הרב כהנא זצ"ל!אני אינני אדם מושלם ויש לי חסרונות!
כמו שאנשים דתיים יעדיפו למות ולא לעבור על מצוות התורה יש חילונים שילחמו על מטרה הפוכה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה