שונות > מה שבראש

אני מעוניין בהיסטוריה של יהודי איטליה והרומניוטים

(1/2) > >>

היסטוריון:
לצערי כמעט לא יצא לי לפגוש יהודים כאלה והסיבה לכך היא:

1. מרבית הרומניוטים (אלו יהודים שגרו ביוון ובאיזור אלפיים שנה ויש להם מנהגים מיוחדים, ז"א אינם ספרדים וגם לא אשכנזים) נרצחו בשואה (כן, לא רק אשכנזים נרצחו).

2. רמת ההתבוללות בין יהודי איטליה היה די גבוהה (זאת ע"פ מרצה איטלקי נוצרי שביקר באוניברסטה שלי ודיבר על הנושא של "יהודי איטליה והשואה").

בכל אופן, מאוד אשמח לשוחח ולהכיר יהודים כאלה אם נמצאים פה וכו'

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: היסטוריון על אוקטובר 31, 2007, 22:29:15 ---לצערי כמעט לא יצא לי לפגוש יהודים כאלה והסיבה לכך היא:

1. מרבית הרומניוטים (אלו יהודים שגרו ביוון ובאיזור אלפיים שנה ויש להם מנהגים מיוחדים, ז"א אינם ספרדים וגם לא אשכנזים) נרצחו בשואה (כן, לא רק אשכנזים נרצחו).

2. רמת ההתבוללות בין יהודי איטליה היה די גבוהה (זאת ע"פ מרצה איטלקי נוצרי שביקר באוניברסטה שלי ודיבר על הנושא של "יהודי איטליה והשואה").

--- סוף ציטוט ---
תבדוק בויקיפדיה באנגלית אם יש משהו.

dfgv:

--- ציטוט של: היסטוריון על אוקטובר 31, 2007, 22:29:15 ---לצערי כמעט לא יצא לי לפגוש יהודים כאלה והסיבה לכך היא:

--- סוף ציטוט ---
סבא שלי עלה לארץ מאיטליה בשנת 1950
היהודים באיטליה סבלו מאנטישמיות מצד השלטון הפאשיסטי שהיה בן ברית של הנאצים ימח שמם
את סבא שלי העיפו מביה"ס כי הוא היה יהודי והוא השלים את הבגרות בלימודים פרטיים
לא אישרו לו להתגייס לצבא או ללמוד באוניברסיטה ולכן הוא הלך ללמוד בשוויץ ויכול להיות שככה הוא ניצל כי אחרי שהפאשיסטים נפלו הנאצים פלשו לאיטליה
שאר המשפחה התחבאה בהרים בבית של חבר נוצרי שהסתיר אותם

אֵיתָן:

--- ציטוט של: עופר פרדו על נובמבר 04, 2007, 12:59:20 ---סבא שלי עלה לארץ מאיטליה בשנת 1950
היהודים באיטליה סבלו מאנטישמיות מצד השלטון הפאשיסטי שהיה בן ברית של הנאצים ימח שמם
את סבא שלי העיפו מביה"ס כי הוא היה יהודי והוא השלים את הבגרות בלימודים פרטיים
לא אישרו לו להתגייס לצבא או ללמוד באוניברסיטה ולכן הוא הלך ללמוד בשוויץ ויכול להיות שככה הוא ניצל כי אחרי שהפאשיסטים נפלו הנאצים פלשו לאיטליה
שאר המשפחה התחבאה בהרים בבית של חבר נוצרי שהסתיר אותם

--- סוף ציטוט ---
ברוך הבא עופר.

dfgv:
תודה

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה