חדשות ודיונים > דיון כללי

טריוויה

<< < (5/6) > >>

עז77:

--- ציטוט של: eran על ינואר 17, 2007, 16:30:15 ---אתה כנראה ראית את זה באתר של התנועה היותר גרועה מהנאצים - "חופש" ימ"ש.
עיין בספרו של הרב זמיר כהן "המהפך" ששם הוא מוכיח בצורה מדעית טהורה ששחיטה זה הדרך הטובה ביותר בשביל הבהמה.

--- סוף ציטוט ---

יש את הדברים האלה באינטרנט?
צער בע"ח הוא נושא שמאוד קרוב לליבי, וזה חשוב.

DJ Luminus:

--- ציטוט של: eran על ינואר 17, 2007, 16:30:15 ---אתה כנראה ראית את זה באתר של התנועה היותר גרועה מהנאצים - "חופש" ימ"ש.
עיין בספרו של הרב זמיר כהן "המהפך" ששם הוא מוכיח בצורה מדעית טהורה ששחיטה זה הדרך הטובה ביותר בשביל הבהמה.

--- סוף ציטוט ---

אני לא גולש באתר שלהם. האם "חופש" היא אותה תנועה שנהגה להפיץ מדבקות לרכב עם הססמה "בראשית ברא האדם את אלוהים"? אני זוכר שחילקו לנו מדבקות כאלה כשהייתי בכיתה י', ועליהן הופיע סמל התנועה שלהם (מעין ש' עם יונה אם אני לא טועה).

את זה קראתי דוקא במאמר שהופיע בעיתון ברומניה (בשפה הרומנית כמובן) ונכתב על ידי יהודון קומוניסט שונא ישראל (Self-hating jew). אני שונא את הזבל הזה, אבל מה שהוא כתב בנושא השחיטה והסבל שנגרם לחיה בעת ביצועה נראה לי די הגיוני. ישנם עוד גורמים רבים אחרים שטוענים ששחיטה כשרה שאינה מבוצעת כראוי גורמת לחיה סבל ממושך.

mashras:
דוקא הנושא הזה יותר קרוב אלי, ואני קצת מתמצא בזה. כמי שנכח בכמה שחיטות (תימניות), אני יכול לומר לך, שאין שום סבל לבהמה.
היא מתה מיד, אבל כשנותנים זריקת מוות לבהמה זה לדעתי יותר אכזרי, כי אנחנו לא יודעים בוודאות מתי הבהמה מתה, ואיך היא מרגישה כשנותנים לה את הזריקה, אבל בשחיטה, יש הקפדה כל כך חמורה על הסכין שאם ח"ו הסכין לא תהיה מושלמת, עלול להיות פגם בחיתוך, והבהמה עלולה לסבול.
יש הקפדה גדולה מאד על הסכין. אסור למשל לבצע בסכין שחיטה שום פעולה אחרת מלבד השחיטה. וחובה לבדוק את הסכין טוב טוב עם האצבע! (ככה לפחות עושים התימנים) משני הכיוונים ובכוון האור. וחובה לבצע את השחיטה ב2 חיתוכים מהירים בלבד.

לדעתי זו פשוט בורות לבוא ולומר ששחיטה כשירה אכזרית יותר מזריקה.

DJ Luminus:
בכפרים ברומניה נותנים לבהמה כמה בומים עם אלה על הראש עד שהיא מאבדת את ההכרה וכורתים לה אותו עם גרזן. לא נשמע אכזרי מספיק?

mashras:

--- ציטוט של: DJ Luminus על ינואר 18, 2007, 00:10:24 ---בכפרים ברומניה נותנים לבהמה כמה בומים עם אלה על הראש עד שהיא מאבדת את ההכרה וכורתים לה אותו עם גרזן. לא נשמע אכזרי מספיק?

--- סוף ציטוט ---

הייתי עושה אותו דבר ליהודון הרומני שכתב את המאמר.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה