יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
איך מניחים תהלים?
דוקא_כך:
נינו,
הדרך הטובה ביותר ללמוד להניח תפילין היא ללכת לבית כנסת הקרוב ביותר אליך ולבקש מרב או מת"ח שילמד אותך. ישר כח על יוזמתך.
נשבור להם את העצמות:
--- ציטוט של: דוקא_כך על אוקטובר 21, 2007, 20:37:40 ---נינו,
הדרך הטובה ביותר ללמוד להניח תפילין היא ללכת לבית כנסת הקרוב ביותר אליך ולבקש מרב או מת"ח שילמד אותך. ישר כח על יוזמתך.
--- סוף ציטוט ---
איזה בית כנסת דוקא-כך? יצחקו עליו שמה -- זה רק יבוא לבזות בית כנסת אסור לתת לו להתקרב לבית כנסת הוא לא בריא בראש וזה חטא לתת ללא שפוי או בעל פיגור קל להכנס לבית כנסת.
דוקא_כך:
ראשית כל, אנחנו כאן לא פסיכולוגים עם תעודות, ולכן אין לנו הסמכה לאבחן פיגור שכלי. שנית, גם אם נינו מאחר בהתפתחותו, הוא לא זדוני ומרושע כמו רוני (זה הרושם שנוצר אצלי). הוא יהודי, הוא מגלה עניין בהנחת תפילין, וזה מבורך. לצנות היא לא תכונה חיובית, אבל עדיף ליצן מאשר שונא ישראל, בוגד ומלשן עם מוח חריף כמו רוב השמאלנים המתיוונים בדורנו. נינו עדיין לא למד איך צריך לגלות כבוד לת"ח וליהודי שמבוגר ממנו, למרות שהוא כן מכבד את חיים - הוא פשוט לא יודע איך להביע את זה בצורה הראויה. הוא ילמד כאן בפורום בס"ד את זה, ועוד הרבה דברים אחרים.
עז77:
--- ציטוט של: דוקא_כך על אוקטובר 21, 2007, 21:35:05 ---ראשית כל, אנחנו כאן לא פסיכולוגים עם תעודות, ולכן אין לנו הסמכה לאבחן פיגור שכלי. שנית, גם אם נינו מאחר בהתפתחותו, הוא לא זדוני ומרושע כמו רוני (זה הרושם שנוצר אצלי). הוא יהודי, הוא מגלה עניין בהנחת תפילין, וזה מבורך. לצנות היא לא תכונה חיובית, אבל עדיף ליצן מאשר שונא ישראל, בוגד ומלשן עם מוח חריף כמו רוב השמאלנים המתיוונים בדורנו. נינו עדיין לא למד איך צריך לגלות כבוד לת"ח וליהודי שמבוגר ממנו, למרות שהוא כן מכבד את חיים - הוא פשוט לא יודע איך להביע את זה בצורה הראויה. הוא ילמד כאן בפורום בס"ד את זה, ועוד הרבה דברים אחרים.
--- סוף ציטוט ---
דוקא_כך אתה יהודי יקר עם לב טוב וביטול עצמי גמור, שהקב"ה יברך אותך וייתן לי את הענווה שנתן בך, בלי ציניות בלי לשון הרע - תענוג שיש יהודים כמוך ביננו.
oferst:
אני השתמשתי במצגת שיש פה:
http://www.tefillinet.com/In_tef_1.asp
בנוסח אשכנז, אך אני עדיין לא בטוח שאני עושה את זה 100% נכון.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה