יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

בקשר להוצאת זרע לבטלה

<< < (2/14) > >>

דוקא_כך:
mr.z תודה על התגובה המפורטת.  לפי דעתי האיסור נובע לא מחשש לעברה על "פרו ורבו" ועל-"לא תרצח" אלא בעיקר בעניין כללי יותר של "קדושים תהיו לי", שהרי גם כשאשה כבר בהריון, לא נאסר על בעלה להתייחד איתה, ובכך לקיים מצוות "ועונתה לא יגרע" למרות שזה יביא להשחתת זרעו.  (אני מניח שיש חסידים/חרדים שבזמן שנשותיהם כבר בהריון בע"ה משתדלים לא להשחית זרע תוך כדי שהם מקיימים "ועונתה לא יגרע", שזה מאוד קשה, אם בכלל אפשרי, ומהווה מדרגה עליונה כמעט בלתי אנושית של קדושה, ואולי גם אוילי ומיותר בעניין של "אל תהי צדיק הרבה יותר מבוראך").  כך שרוב הפעמים שבהן זוג יהודי אמוני מתייחד ניתן לסווג טכנית כהשחתת זרע מפני שלא יביאו להריון, שכן רוב הזמן אשה יהודיה אמונית בהריון (בע"ה) או שהגיעה לגיל המעבר וכבר לא יכולה להכנס להריון.  מסקנה:  הדגש שיש לשים הוא בעיקר על "קדושים תהיו לי", להימנע מהצטברות קליפות ולהימנע מהשחתת הנפש היקרה.

eran:
דווקא כך,

כתוב בספרים הקדושים שמותר לבוא על אישה אפילו בזמן ההריון, ואין זה נחשב שז"ל מפני שעתיד הקב"ה (בזמן הגאולה) לקחת את הניצוצות של הנשמות שיצאו משכבת הזרע הזאת ולעשות מהם ילדים - ואני מדבר בשיא הרצינות.
מה שאין כן שז"ל שאז כל הניצוצות של הנשמות שהיו בשכבת זרע הופכים להיות שדים. וזה מה שכתוב בפסוק: "חיל בלע ויקאנו". החיל של השטן בלע את כל הניצוצות של הנשמות ועשה מהם שדים, ולכן אנחנו מתפללים שהחיל יקיא את הנשמות שהוא בלע שנאמר: "ויקיאנו".
זה פחות או יותר על פי הסוד.

MiSs_DAnIeL:

--- ציטוט של: עז77 על ינואר 09, 2007, 19:20:29 ---"מנאפים ביד"??  ;D

את זה טרם שמעתי...  :D

--- סוף ציטוט ---

אוי ואבוי, איזה אסוציאציות מביכות  ::)

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: MiSs_DAnIeL על ינואר 09, 2007, 21:57:21 ---
--- ציטוט של: עז77 על ינואר 09, 2007, 19:20:29 ---"מנאפים ביד"??  ;D

את זה טרם שמעתי...  :D

--- סוף ציטוט ---

אוי ואבוי, איזה אסוציאציות מביכות  ::)

--- סוף ציטוט ---
עז באמת  ;D :D ;D

בייקר:
לדעתי ככה נולדו שמאלנים האישה חשבה על השטן,למשל אלוני ושריד נולדו כך.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה