יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
בקשר להוצאת זרע לבטלה
mr.z:
אסור להוציא ש"ז בשום מצב, פרט למקרים שהבאתי להלן (שימו לב במקרים האלה לא מותר אלא עדיף על חטא אחר שהוא יותר חמור וכמובן שצריך להתענות אחרי זה, ועל כך תוכלו לקרוא בציטוטים שלהלן)
ספר חסידים (מרגליות) סימן קעו
מעשה באחד ששאל מי שיצרו מתגבר עליו וירא פן יחטא לישכב עם אשת איש או עם אשתו נדה או שאר עריות האסורות לו אם יכול להוציא זרעו כדי שלא יחטא והשיב לו באותה שעה יש לו להוציא שאם א"א מוטב שיוציא ש"ז ואל יחטא באשה. אבל צריך כפרה ישב בקרח בימי החורף או יתענה ארבעים יום בימי החמה.
חלקת מחוקק סימן כג ס"ק א
(א) אסור להוציא ש"ז לבטלה - עיין בספר חסידים סי' קע"ו שכ' שאם א' מתירא שלא יכשל בא"א או באשתו נדה ח"ו טוב לו להוציא זרע לבטלה משיכשל ח"ו באיסור א"א או בנדה רק יתענה מ' יום בימי הקיץ או ישב בקרח בימי החורף:
בית שמואל אבן העזר סימן כג ס"ק א
א אסור להוצי' ש"ז - כתב ח"מ בשם ספר החסידים אם מתירא שאל יכשל בא"א או בנדה ח"ו טוב לו להוצי' זרע לבטלה רק יתענה מ' יום בימי הקיץ או ישב בקור בימי החורף לפ"ז מ"ש בזוהר וכאן דעון מוציא ש"ז חמיר מכל עבירות לאו דוק':
הערה: אם למישהוא יש בעיה אם כל הקיצורים שיכתוב כאן ואני אפרש לו אותם.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: DolphinBoy על ינואר 10, 2007, 09:08:42 ---אז לפי הדתיים שאני אבין, לגברים "נשואים" מותר לספק את עצמם?
--- סוף ציטוט ---
לעניות דעתי, הסיפוק הכי גדול של גבר צריך להיות הידיעה שהוא נותן לאשתו סיפוק. לכך נברא הגבר, שהוא הנותן, והאשה היא המקבלת. שאיפה אנוכית של גבר לקבל סיפוק בעצמו נראית לי קצת נשית.
עז77:
--- ציטוט של: דוקא_כך על ינואר 10, 2007, 18:23:21 ---
--- ציטוט של: DolphinBoy על ינואר 10, 2007, 09:08:42 ---אז לפי הדתיים שאני אבין, לגברים "נשואים" מותר לספק את עצמם?
--- סוף ציטוט ---
לעניות דעתי, הסיפוק הכי גדול של גבר צריך להיות הידיעה שהוא נותן לאשתו סיפוק. לכך נברא הגבר, שהוא הנותן, והאשה היא המקבלת. שאיפה אנוכית של גבר לקבל סיפוק בעצמו נראית לי קצת נשית.
--- סוף ציטוט ---
אני לא חושב שהסיפוק המיני הוא התגמול עפ"י ההלכה אלא המצווה של פרו ורבו,
להרבות יהודים בעולם כמה שיותר - עצם ההנאה הפיזית היא סוג של תגמול שידרבן זאת,
הכל בעולם שלנו עובד כמו שעון, הכל כל כך גדול וחכם - לכל דבר יש סיבה ודרך...
אף אדם לא יכול להמציא מנגנון כה גאוני כמו העולם שלנו והטבע שלו.
DolphinBoy:
בעיניי זה אחלה סיפוק בלי שום קשר לפרו ולרבו
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: DolphinBoy על ינואר 11, 2007, 13:20:28 ---בעיניי זה אחלה סיפוק בלי שום קשר לפרו ולרבו
--- סוף ציטוט ---
אבל המטרה פה היא לא סיפוק...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה