יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

בטלה מביאה לידי שיעמום

<< < (3/3)

דוקא_כך:

--- ציטוט של: הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי על אוקטובר 19, 2007, 01:29:34 ---תגיד את זה לדוסים.
אני גר בירושלים ומכיר אותם.
כולם היום הם מסתובבים,הולכים לקניון,נוסעים במוניות,דוחפים,מקללים,וגסי רוח.
תסלח לי אם אני ישמע קצת כמו טומי לפיד עכשיו,אבל כשאני רואה אותם,הדת יוצאת לי מכל חור אפשרי.

--- סוף ציטוט ---
אתה לא היחיד שחושב כך, לצערנו.  חז"ל הדגישו חשיבות כל ת"ח לשמש דוגמא ולא להיכשל, מכיוון שאכן עיני כולם בוחנות ת"ח בקפידה, ות"ח אמורים להיות אור לעם ישראל, בדיוק כמו שעם ישראל אמור להיות אור לגוים.

לא לחינם הרב כהנא זצוק"ל הי"ד נהג לומר "אנחנו צריכים להחזיר את הדתיים בתשובה".

הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי:
תראה,הרבה פעמים כשהייתי קטן יצא לי לחשוב על זה:"יהדות זה לשבת כל היום בבית מדרש,לחיות חיים מצוינים מביטוח לאומי,ולקלל את החילונים?"
בוא ואתן לך דוגמה.
ביום כיפור הלכתי בחזרה מבית הכנסת,כשהכיפה שלי בכיס.
נתקלתי בחבורת ילדיםחרדים שצעקו בואו נתקי את החילנוים,ורצו להרביץ לשני ילדים שרכבו על אופניים.
הבט,אין לי שום דבר נגד יהדות,ואני שוקל ברצינות רבה להידות דתי לאומי כמו דודי.
אבל עם הדוסים יש לי בעיה ספציפית.

נאור:
לאחר המקרה הזה מובן למה אתה חושב ככה , אבל תבין - יש את ה"דוסים" , התלמידי ישיבות שלומדים כל היום תורה .
אבל ... יש גם המון חרדים שהם לא "דוסים" לפי ההגדרה שלך - שזה אומר שהם עובדים , ומשלמים מיסים וחיים על חשבונם
ורק על חשבונם . אני מצר על המקרה שקרה לך , אבל דע לך שזאת לא האמת ואני לומד בכולל ש100% מהאנשים שם עובדים , בעלי בתים ,
עם רכבים פרטיים ברוך ה' וכו' וכו' בלי עין רעה .

סבבתיק:
אם אדם לומד תורה רק כדי להתבטל מעבודה = הלימוד תורה שלו לא שווה כלום
אדם שמתמסר ללימוד תורה באמת זה רק אדם שאוהב את התורה ורוצה ללמוד אותה
ואגב,אלה שזורקים אבנים על מכוניות שנוסעות בשבת.. 2 דברים הם עוברים:
פיקוח נפש - אתה זורק מכונית זה יכול לגרום לנהג לסטות מהכביש להפצע ח"ו לההרג ואתה אשם בהריגתו.
מוקצה - אסור לך להרים אבנים בשבת.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה