יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
עוד כמה שאלות לנאור
סבבתיק:
חזק וברוך נאור! מי ייתן ותזכה עוד רבים.
עז77:
--- ציטוט של: נאור על אוקטובר 06, 2007, 19:29:21 ---הלוואי שהקב"ה ייתן לי את הכח לענות עוד מליוני תשובות מושקעות כאלה בפרט שיש בהם ניצוץ של חזרה בתשובה . שמח שהחכמת , תאמין לי שאני מחכים מדבריי שלי ,
להבדיל אלף אלפי הבדלות זה כמו שחייה מעלה גרא . אלה דברים שכבר בלעתי אבל אני הוצאתי אותם החוצה כדי לדוש בהם שוב וללעוס אותם יותר לעומק לכן בסופו של דבר
אני צריך לומר לכם תודה שנתנתם לי את הזכות!
--- סוף ציטוט ---
אתה יכול לתרום המון לפורום שולחן ערוך, באיזה שלב אתה כעת?
ליעד:
שברתה אותי איזה עוצמות יש לך....
חזק ואמץ!
נאור:
--- ציטוט של: עֹז77 על אוקטובר 06, 2007, 20:38:22 ---אתה יכול לתרום המון לפורום שולחן ערוך, באיזה שלב אתה כעת?
--- סוף ציטוט ---
אני רק בהתחלה . חוזר בתשובה ברוך ה' .
וליעד , כשבן-אדם סוף סוף מבין שהוא חי בשקר - מבין , וזה סוף סוף נכנס לו לראש אי אפשר להשתלט על זה , זה יוצא מעצמו . הידיים כותבות והלב מכתיב , בכזה מצב
אני עכשיו . אומנם הידיים עושות את הפעילות הפיזית אבל הלב אחראי לכל מה שנרשם פה . אשריכם על התגובות , זה מחזק . באתי לחזק ויצאתי מחוזק ברוך ה' O0
נאור:
"1.איך אפשר להשיג את מידת הגבורה(כמו של איתמר בן-גביר חחחח )?"
יש שיר מפורסם שאני בטוח שאתה מכיר : "אל תירא ישראל , אל תירא כי גור אריה הלוא אתה" - אומר במפורש , אל תרא כי גור של האריה , המלך של הטבע אתה .
אז קל וחומר כשאתה הבן של בורא עולם שאחראי כאן על הכל - אנחנו בניו , בנו הוא רצה ולנו הוא הביא תורתו . אז אם אנחנו בנים של מלך העולם , ממי אנחנו צריכים לפחד ?
רק ממנו ולא מאף-אחד אחר! הקב"ה ישמור אותך תמיד אם תלך בחוקותיו ובתורתו , אם תגיד לעצמך תמיד שהקב"ה הוא מצוי ומשגיח! - אז אין לך מה לפחד כלל
כי הקב"ה ישמור את נפשך . "גם אם אלך בגיא-צלמות לא ארע כי אתה עמדי שבטך ומשענתך המה ינחמוני" - דוד המלך כותב בפורש , גם אם אלך במקומות הכי שפלים , הכי
מפחידים , בגיא-צלמות - לא ארע רע! למה ? כי אתה עמדי !!! אבינו שבשמים שומר עלינו מכל רע , ישמור אותנו תמיד כי בנו הוא רצה ואותנו הוא אוהב .
אבא שומר על ילדיו ? אבא בודק בכל שניה ושניה מה הילדים עושים כדי שלא יעונה להם כלום ? אבא תמיד ישמור על ילדיו ! הקב"ה הוא אבינו מלכנו ומושיענו , הוא ישמור עלינו
תמיד אחי . אין לך ממה לפחד בעולם הזה , אפילו לא כשאתה על ערש דווי , אפילו כשאתה על סף המוות - למה אתה צריך לפחד ? הקב"ה איתנו תמיד לא יעזוב אותנו בחיים !
דוד המלך כתב בתהילים "שיר למעלות אשא עיניי אל ההרים מאין יבוא עזרי" - דוד שואל הגעתי למצב שאני לא רואה ממנו את הדרך הבטוחה , אני לא יודע מה לעשות , אני עובד
עצות , אני חושש לגורלי . ואז לאן אשא עיניי ? למעלה ! ואז אומר דוד המלך בכבודו ובעצמו "עזרי מעם ה' עושה שמים וארץ אל ייתן למות רגלך אל ינום שומרך" - הקב"ה הוא
יעזור לנו . העזרה שלנו היא ממנו ! הוא לא ייתן לרגלינו ליפול , הוא יחזיק אותנו בכל הזמן שאנחנו נלך בדרכו ! דוד רושם בפורש : "אל ינום שומרך" - השומר שלך לא ישן
לעולם , הוא תמיד יעמוד על המשמר והששגיח עלייך מלמעלה!!!
אתה עדיין מפחד ממשהו אחרי זה ? כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר לא לפחד כלל . ממה נפחד ? מבן אדם ? מחיה ? נפחד רק מהקב"ה ! נאהב ונרא ממנו כי הוא ה' אלוקינו
ואין עוד מלבדו!
מזכיר לי סיפור שסיפר לי הרב . יום אחד יצא יהודי טהור אל דרך ארוכה וקשה והתפלל לקב"ה שיצעד איתו ולא יעזבהו . התחיל ללכת ואכן הוא רואה מלאך ה' צועד לידו ואפילו
משאיר עקבות . זאת אומרת שתי עקבות , גם של היהודי הטהור וגם של המלאך לצידו . אחרי כמה זמן כבר התעייף היהודי ולא שם לב מה קורה איתו ונפל ונרדם ואז כשקם
הסתכל על דרך שעשה עד עכשיו וראה שממקום מסויים נעלמו העקבות של המלאך ורק עקבותיו נשארו . זעק לקב"ה אמר לו למה עזבתי אלוקי , למה נתת לי לצעוד לבדי ?!
אמר לו הקב"ה אתה לא צעדת לבדך , אני פשוט נשאתי אותך על כתפיי כל הזמן!!! הקב"ה ישמור עלינו תמיד . שים מבטחך בשם ולא יאונה לך כל רע . לך בדרכיו ותטעם חיים
טוב מהם .
עוד סיפור יפה שסיפר הגאון מוילנה פעם . הוא מספר שהייתה ילדה קטנה שאמה שלחה אותה לעיר השכנה כדי למסור לדודתה כמה דברים . בדרך ירדה החשכה והילדה
המשיכה לצעוד לבד ביער החשוך וכל הדרך היא מרגישה שמישהו עוקב אחריה . כל הזמן מישהו מתבונן בה מהצד . הילדה פחדה עד מאוד והתפללה לקב"ה ואמרה :
"משמאלי מיכאל , מימיני גבריאל מאחוריי אוראל ומעליי שכינת אל " וככה בשם כל הדרך היא אומרת את המשפט עד שלבסוף הגיעה לבית דודתה !
כמה ימים אח"כ שומעים בעיר שתפסו אנס שהיה מכה ביערות , היה מתחבא ואונס . השוטר ששמע על הילדה הקטנה שהלכה ביער שאל אותה אם מישהו עשה לה משהו
והיא אמרה שלא אבל כל הדרך מישהו עקב אחריה והיא בטוחה בזה . הלך השוטר לאנס ושאל אותו אם הוא עקב אחריה - אמר לו "כן" . התפלא השוטר ושאל בתדהמה מדועה
הוא לא אס אותה כי זה די מוזר שהוא סתם עקב אחריה . ענה האנס : "רציתי לאנוס , אבל היו מסביבה שלושה שומרים ואור בוהק מעליה - לא יכלתי להתקרב!!!" .
אז בנינו עכשיו .................. יש לך ממה לפחד ?!?! רק מהקב"ה !!!
יתגדל ויתקדש שמך לעולם מבורך על נשמה ונשימה ועל החיים במתנה!!!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה