שונות > מה שבראש
גם לדתיים לא קל
אֹהד:
וכהניזם לא שווה "יהדות", כהניזם היא דרך מסוימת של היהדות ודרך מסוימת לפרשה .
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: אֹהד על ספטמבר 26, 2007, 16:22:00 ---אתאיזם אמנם לא יכול להיות אחד עם כהניזם מן הבחינה הדתית, אך מהבחינה המדינית-פוליטית, המצב בהחלט שונה .
עם הזמן האתאיזם בארץ גודל, אמנם לא במהירות אדירה, אבל גודל כפי שהוא גודל בכל העולם, וכך גם החילוניות, החילוניים לא ירצו מדינה דתית, ולכן לא נוכל לאמר שהחילוניים נמצאים איתנו באותה המשבצת הפוליטית, בהחלט לא .
--- סוף ציטוט ---
ההיפך, העולם היום מחפשׂ תשובה וּמבולבל, וּבַסוף אנוּ מקווים שכשיגיע המשיח – הסתר-הפּנים ייעלם ושם ה' בעולם יהא גלוי ונפוץ. אבל בכל מִקרה: אין "מהבחינה הדתית" אני לא כהניסט, "מהבחינה הפוליטית-מדינית" אני כן כהניסט. זה לא עובד. כשם שאין "מן הבחינה הדתית" אני מאמין שאין אלוקים, אבל מן הבחינות האחרות אני מאמין שיש אלוקים. או שיש, או שאין.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: אֹהד על ספטמבר 26, 2007, 16:25:35 ---וכהניזם לא שווה "יהדות", כהניזם היא דרך מסוימת של היהדות ודרך מסוימת לפרשה .
--- סוף ציטוט ---
יְסוד-יסודותיו של ה"כהניזם" הוא היהדוּת (האורתודוקסית). בלי יהדוּת (אורתודוכסית) אין כהניזם.
אֹהד:
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על ספטמבר 27, 2007, 18:31:34 --- ההיפך, העולם היום מחפשׂ תשובה וּמבולבל, וּבַסוף אנוּ מקווים שכשיגיע המשיח – הסתר-הפּנים ייעלם ושם ה' בעולם יהא גלוי ונפוץ. אבל בכל מִקרה: אין "מהבחינה הדתית" אני לא כהניסט, "מהבחינה הפוליטית-מדינית" אני כן כהניסט. זה לא עובד. כשם שאין "מן הבחינה הדתית" אני מאמין שאין אלוקים, אבל מן הבחינות האחרות אני מאמין שיש אלוקים. או שיש, או שאין.
--- סוף ציטוט ---
למה אין מבחינה מדינית כהניזם ? אני מתכוון לעמדה של הכהניזם בנושאים מדיניים ובנושאי המלחמה שיש כאן, אני לא אומר שזה "כהניזם", אלא האספקט שמחזיקה בו האידיאולוגיה הכהניסטית בנושאים מדיניים .
אֹהד:
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על ספטמבר 27, 2007, 18:33:03 ---יְסוד-יסודותיו של ה"כהניזם" הוא היהדוּת (האורתודוקסית). בלי יהדוּת (אורתודוכסית) אין כהניזם.
--- סוף ציטוט ---
זה שבלי יהדות אין כהניזם לא אומר שבלי כהניזם אין יהדות, קרי, כהניזם הוא לא היהדות באופן אקסלוסיבי, כי אם דרך מסוימת לפרשה .
מן היהדות יוצאים ענפים לכיוונים שונים, אחד מן הענפים מתקרא כהניזם .
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה