אהרון, במידה שאתה מכיר עוד רוסים גויים, אשמח לדעת כמה דברים (כמובן שיש הרבה יוצאים מן הכלל, אך מה הלך-הרוח הכללי):
א. מה ההרגשה כלפי מדינת ישראל (סתם מקום לגור בו, או הזדהות, גאווה במדינה וכו').
ב. מה ההרגשה כלפי השירות בצה"ל.
ג. מהי מידת ההזדהות עם העם היהודי.
ד. מהי מידת ההזדהות עם העם הרוסי.
ה. האם לדת יש חלק מרכזי בחיים.
תודה רבה.
א. הרוסים אוהבים כשהמדינה שהם חיים בה מכבדת את עצמה. קח את רוסיה למשל, יש לה הרבה כבוד עצמי, רוסיה לא תתן גרגיר אדמה אחד למדינה אחרת למרות שיש לה שטח עצום! רוסיה זה כמובן מדינה זבל, אבל יש לה כבוד עצמי. הרוסים הגויים שאני לפחות מכיר, שונאים ערבים ותומכים במדינת ישראל, אבל הבולשביקיות וחוסר הכבוד העצמי של המדינה מרחיקים אותם מעט מהמדינה, הם מרגישים שהם חיים במדינה פחדנית בלי כבוד עצמי שמוותרת לאויבים שלה בלי סוף, והם לא סובלים את זה - זה מה שגורם להם לזלזל במדינה לפעמים.
ב. רוסים שאני מכיר אישית הלכו לקרבי בצבא, אין לי מושג מה הלך-הרוח הכללי, לא כל הרוסים אותו דבר.
ג. בנאדם נורמאלי מכבד את המדינה שהוא חי בה ואת הדת השלטת בה. שוב, אני מכיר הרבה רוסים גויים ורוסים יהודיים, הם כמעט אותו דבר, שונאים את הערבים, ההנהגה הפחדנית של ישראל גורמת להם לשנוא קצת את ישראל, כמובן שהם מזדהים עם העם היהודי, אז מה הם יזדהו עם חיזבאללה? מי שעלה לישראל מרוסיה, טבעי שיזדהה עם המדינה שבה הוא חי.
ד. פה אין הלך-רוח כללי. יש הרבה סוגים. יש כאלה ששונאים את רוסיה ושונאים קומוניזם (כמוני), יש כאלה שתומכים ברוסיה תומכים בקומוניזם ורוצים שארה"ב תיפול אבל מצד שני הם גם שונאים ערבים, העיניין הזה חלוק. יש כאלה שרק תומכים ברוסיה בכל מיני תחרויות ספורט ואוכלים אוכל רוסי, אבל בכללית שונאים את המשטר הרוסי. בו נגיד, הרוסים הגויים בישראל מתעניינים במה שקורה ברוסיה אבל לא יותר מזה.
ה. הרוסים הגויים שאני מכיר הם חילוניים. אין לדת מקום מרכזי בחיים שלהם.