עמרי הוא האדם הראשון בהיסטוריה היהודית והעולמית בכלל ששמו היה עמרי .
למה לקרוא לבן שלך ע"ש של מישהו רשע ? בוודאי שיש עמרי רשע, כמו המלך עמרי, ויהיה אדם בשם עמרי שהוא צדיק, אבל פה אנחנו מדברים על השם, השם לא מעיד על טיבו של האדם, אבל שם שהוא ע"ש מישהו יכול להעיד על הרצון של הורי הילד שקראו לו בשם הזה יהיה אדם בדיוק כפי שהיה האיש שע"ש נקרא הילד.
אני בטוח שהוריו של עמרי לא ידעו מי היה עמרי, או שהם קראו לו עמרי ע"ש מישהו אחר, אני לא יודע, אך למשל, לדוד בן גוריון, ניתן השם דוד ע"ש דוד המלך, האם זה מעיד על טיבו של אותו דוד שרק נולד ? כמובן שלא, אבל זה מעיד על הטיב הרצוי, או על הרצון לקרוא למישהו בשם יהודי שהוא במקרה גם היה מלך ישראל
הדוגמא שהבאת בקשר לחסידי אומות העולם אינה רלוונטית, האם הוריו של אותו חסיד אומות עולם קראו לו אדולף בגלל שרצו שיהיה כמו האדולף הנודע ? או סתם ? אם שהם בכלל קראו לו אדולף לפני שהתגלו מעשיו של אדולף הנודע? אין זה באמת משנה, מה שמשנה הוא שאתה צריך להבין משהו בסיסי, שמו של האדם לא מעיד על טיבו, אם אני אקרא לבני (אם יהיה לי בן ולא בת) שיהיה לי בעתיד בעז"ה, שלמה, זה אומר שהוא יהיה החכם באדם ? אדם נפלא ? אני מקווה מאוד, אך זה לא שולל את האפשרות שח"ו הוא יהיה רוצח, גנב וכו' .