אני לא פרשן אסטרטגי,אבל ככה אני רואה את הדברים-
הסיבות שאחמדינג'אד מתגרה במערב הן
א.כמו היטלר,הוא מאמין שהמערב מעדיף להמנע מהרפתקאות מסוכנות ולא ייצא למלחמה.כמו כן ישראל אחרי מלחמת לבנון צריכה להתאושש,וארה"ב שקועה בבוץ בעירק.
או
ב.אחמדינג'אד מתגרה כדי שנתקוף,ויש לו הפתעות בשרוול.
הפתעות כאלו יכולות להיות נשק רוסי מתקדם,ברית עם רוסיה,או התארגנות לצאת למלחמה ALL OUT עם ישראל,שתכלול התקפה חסרת תקדים של חיזבאללה,סוריה,חמאס,ושאר ארגוני טרור שינצלו את העובדה שמערכות הבטחון עסוקות בצפון בשביל פיגועים במרכז.
(זה די מפחיד לחשוב,אם הם תיכננו את המהלך הזה בפסגה שהייתה בסוריה,ששם היה משעל,נסראללה,אחמדינג'אד ובשאר)
למה אנחנו לא תוקפים?
א.ייתכן ואנחנו כן מתכוננים לתקיפה,עכשיו לתקיפה יש שתי אפשרויות
1.תקיפה משולבת עם ארה"ב (נשמע הכי הגיוני)
2.תקיפה לבד,עם חיל האוויר או שיגורי טילים (אני מאמין שיש לנו כמה טריקים בשרוול,אחרי הכל לא היינו במלחמה רצינית מאז 1982...)
ב.כנראה שהמודיעין שלנו שיותר מבין ממני רואה את אפשרות ב' כסיבה האמיתית שאחמדינג'אד מתגרה בנו.
מה יהיה מהלך המלחמה? קשה לי לראות את איראן יושבת בחיבוק ידיים.
א.איראן תפציץ בטילים את כל האויבים שלה במפרץ הפרסי,ובמיוחד את ישראל.
ב.סיבה ב' בסיבה שאחמדינג'אד מתגרה בנו.
מה יהיו התוצאות לגבי אויבנו?
טוב,אחמדינג'אד לא ייצא מזה בשלום,כנראה איזה טייס אמריקאי אמיץ שלא שם על המוסלמים יחסל את הבניין שבו שוהה אחמדינג'אד,עם כל מיני מוסלמים "חפים מפשע אחרים".
אסד יבין שישראל לא מוכנה לקבל התגרויות,ולצאת נגד ארה"ב לא יעשה לו טוב.הוא יוותר על הרעיון של לנסות להחזיר את הגולן...נקווה שלאלתר.
המלחמה תעלה לאיראן כסף רב,ועם המצב הכלכלי הנוכחי אחרי גלי הסנקציות,אני בספק שיהיה להם את היכולת לשקם את המדינה,אז את הכורים?
כן,התוצאות זה הדבר היחיד שאני לא נותן לו אפשרויות,מכיוון שאם תהיה תקיפה אמריקאית בשילוב של ישראל,אני באמת לא רואה תוצאה אחרת.
אני לא רואה את אחמדינג'אד שורד,כנראה מטורף אחר יכול לקפוץ ולדבר על "ניצחון אלוהי" כמו נסראללה,ניצחון שממנו יקח לאיראן שנים להשתקם