שונות > תַּרְבּוּת עִבְרִית

האם לתנועה הכהניסטית יש המנוֹן ?

<< < (3/10) > >>

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: סבבתיק על יולי 22, 2007, 21:44:07 ---גם בשן - ממה שהבנתי אתה בקיא בנגינה בפסנתר, וידיעתך בשפה העברית מדהימה. לדעתי יהיה נהדר אם תנסה להלחין המנון משלך. אין לי ספק כי הוא יהיה אהוב על כולנו.

--- סוף ציטוט ---

קודם-כל, תודה רבה! :)

האמת היא שכמוסיקאי אני כותב לחנים לשירים לפעמים. אבל כתיבת "טקסטים" לשירים אינה המקצוע שלי, ואם אנסה לשלוח ידיי בכתיבת טקסטים פואטיים זה בטח ייצא עלוּב למדי.. :-\

נִראה. אוּלי איעזר במישהוּ. :-*

--- ציטוט של: tm1 על יולי 22, 2007, 22:35:24 ---אין ספק .
גם בשן ההימנונן :)

--- סוף ציטוט ---

חחח "גם בשן ההימנונן".. פשש! נחמד! :-)

--- ציטוט של: האלקשי על יולי 23, 2007, 02:09:57 ---ההמנון שהציע מו"ר הרב כהנא:

מתוך יומן עם דכוי, בזוי, עצוב
מתוך לילות, דמעות ודם
הופיע דור גאון, נדיב ואהוב
קם יהודי נישא ורם

שמע נא א-ל את שבועתינו
לאחים טבוחים, אלמנה גלמודה
לא יישפך עוד כמים דם עמינו
לא יישמע עוד כזאת ביהודה

לא לנו איש ירא ורך הלב
לא גוייסנו לדור עיקש פתלתל
כולנו עומדים בגיא הכאב
כולנו אחים בני ישראל

--- סוף ציטוט ---

איזה י-ו-פ-י, האלקשי !!! :V: :V: :V:

בדיוּק לזה חיכיתי ! :-*
אתה יודע אם זה אי-פעם הולחן ?

רַק_כָּך:

--- ציטוט של: גם בשן וגם גלעד על יולי 20, 2007, 00:12:51 ---אני מדבר כמובן על מוסיקה וּמילים. אבל לא רק. ארחיב את השאלה: האם נכתבה אמנוּת ברוּח כהניסטית? שירים? שירה? מוסיקה? תיאטרון?

האם יצאוּ-לאור אי-פעם שבועונים או ירחונים או מגאזינים אחרים כהניסטיים? האם היה עיתון לַמפלגה או לַתנועה?

--- סוף ציטוט ---

התשובה לשאלה המודגשת היא: כן :V:

היה להם בטאון שיצא 2 פעמים, בהוצאה של תנועת כ"ך (הרשמית) ונערך ע"י נעם פדרמן, בפעם הראשונה הוא נכתב ע"י הרב בנימין כהנא בנו של הרב מאיר כהנא (את זה אתה בטוח יודע) וכמה ימים לפני שנעם פדרמן נפגש עם הרב בנימין כהנא, הרב בנימין כהנא נרצח ביחד עם אשתו טליה, הבטאון השני יצא בנובמבר של שנת תשס"א (2001), רוב הבטאון נכתב על המידע של למעלה (מפורט יותר) אם תרצה פרטים נוספים ולראות את העלון תוכל לשלוח תגובה (או לשלוח לי הודעה) ואני אוסיף את זה.

--- ציטוט של: bspro על אוגוסט 05, 2007, 20:54:39 ---
--- ציטוט של: גם בשן וגם גלעד על יולי 20, 2007, 00:12:51 ---אני מדבר כמובן על מוסיקה וּמילים. אבל לא רק. ארחיב את השאלה: האם נכתבה אמנוּת ברוּח כהניסטית? שירים? שירה? מוסיקה? תיאטרון?

האם יצאוּ-לאור אי-פעם שבועונים או ירחונים או מגאזינים אחרים כהניסטיים? האם היה עיתון לַמפלגה או לַתנועה?

--- סוף ציטוט ---

היה להם בטאון שיצא 2 פעמים, בהוצאה של תנועת כ"ך (הרשמית) ונערך ע"י נעם פדרמן, בפעם הראשונה הוא נכתב ע"י הרב בנימין כהנא בנו של הרב מאיר כהנא (את זה אתה בטוח יודע) וכמה ימים לפני שנעם פדרמן נפגש עם הרב בנימין כהנא, הרב בנימין כהנא נרצח ביחד עם אשתו טליה, הבטאון השני יצא בנובמבר של שנת תשס"א (2001), רוב הבטאון נכתב על המידע של למעלה (מפורט יותר) אם תרצה פרטים נוספים ולראות את העלון תוכל לשלוח תגובה (או לשלוח לי הודעה) ואני אוסיף את זה.

--- סוף ציטוט ---

איזה יופי !! רוצה! רוצה!

טוב שבאת ! :-*
ברוּך הבּא! O0

אלירן:

--- ציטוט של: bspro על אוגוסט 05, 2007, 20:54:39 ---

--- סוף ציטוט ---

--- סוף ציטוט ---
בבקשה תביא את זה!
תודה!

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה