יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הקבלה
האלקשי:
--- ציטוט של: mr.z על יולי 19, 2007, 15:08:58 ---סבבתיק
אני מחזיק בדעה שאומרת שמותר ללמוד זוהר מגיל 40 והתחתן ואחרי שמילא את כרסו בתורה (ולא אחרי שלמדו כמה עמודי גמ').
האלקשי
א. לא אמרתי את דעתי על הזוהר אלא רק אמרתי שא"א לומר שמי שפוסל חלק מהזוהר הוא לא חלק מהיהדות.
ב. זה שהמהרש"ל דיבר בלשון חריפה זה לא אומר שדעתו שונה.
ג. אם אני רוצה אני יכול לסמוך על דעת התשובה מאהבה (ואני לא סומך עליה אבל אם רציתי...)
ד. אז התשובה מאהבה הוא כופר?
ולמעשה מחזיק בדעה שאומרת שמותר ללמוד זוהר מגיל 40 והתחתן ואחרי שמילא את כרסו בתורה ואני לא נוהג בשום מנהג קבלי פרט למה שמצויין בשו"ע.
--- סוף ציטוט ---
א. מי שטוען שיש בעיות מסוימות עם הזהר, כמו מהרש"ל ויעב"ץ, לא עליו נאמר שהוא לא חלק מהיהדות (למרות שהם דעת מיעוט מזערית מבין חכמי ישראל האחרונים).
ב. המהרש"ל חלק גם על גאונים וראשונים, זה לא אומר שהוא יכול לשמש למשענת למי שרוצה לפסול לגמרי את מי שהוא חלק עליהם.
ג. הרשה לי לפקפק באפשרות לתלות עצמך במי שמביא סימוכין לדעתו מהקיסר ירום הודו יוזף פראנץ.
ד. אני נזהר לא לומר דבר על אחרונים גם אם סתו מדרך האמת, כפי שאני נזהר לא לומר דבר על אמוראים שטענו דברים שאינם מקובלים היום, כגון
רבי הלל שאמר כי אין משיח לישראל, והיום מי שהיה אומר דבר מסוג זה היה כופר ב-13 העיקרים. מה שמספיק לך לדעת הוא שמי שהיום יטען
טענות נגד אמונה המושרשת בכל קהילות ישראל, יחשב לכופר ולא יוכל להצטרף למניין. ישראל אם לא נביאים הם - בני נביאים הם, ולא יכול להיות
מצב בו כל 99% מחכמי ישראל במשך 1000 השנים האחרונות נכשלו בעבודה זרה וכדומה כפי טענותיהם של הדרדעים והמינים האחרים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה