יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הקבלה

<< < (3/5) > >>

דוקא_כך:

--- ציטוט של: האלקשי על יולי 15, 2007, 15:11:22 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 14, 2007, 22:39:50 ---קידוש השם הוא המטרה שלשמה עם ישראל קיים, ומהווה עיקרון מנחה הרבה יותר חשוב מלימוד קבלה גרידא.  בלי אמונה, בלי בטחון, בלי מסירות נפש, בלי הבנה של הרעיון היהודי, ידע קבליסטי הינו חסר תוחלת, ובסוף מוביל לחילול השם.  כראיה, ראו את כל הכתות ה"קבליסטיות" בארה"ב, שמונהגות ע"י "רבנים" "קבליסטים".  במקום לשאוף להפוך למכשפים קבליסטיים קוראי-מחשבות רבי-עוצמה, המטרה שלנו בדור זה צריכה להיות טיהור א"י ובניית בית שלישי.  צריך להתיר רק למיעוט שבמיעוט ללמוד מיסטיקה יהודית---כל שאר עמנו צריכים להיות יהודים נורמלים.  זו דעתי האישית.

--- סוף ציטוט ---

אין דבר כזה "מיסטיקה יהודית". ביהדות, יש חיבור מושלם ושלם בין ארבעת חלקי הפרד"ס, פשט, רמז דרש וסוד.
האחד מבאר ומשלים את השני ובלי כל החלקים יחדיו אין תורתו של אדם שלמה.

הקבלה עוסקת במבנה הבריאה הבסיסי ביותר ומבארת איך המצוות שהאדם עושה משפיעות
בפועל על העולמות העליונים. אין שום דבר לא נורמלי בכמיהה לדעת כיצד הקב"ה מנהל את
עולמו. כל זאת לאחר קבלת עול מלכות שמים, כמובן. מי שלא מקבל עול מלכות שמים לא
יכול לשאת התמודדות רציונלית עם שפת הקבלה המדברת במשלים ע"ג משלים.

--- סוף ציטוט ---
תודה על ההבהרה, כמו תמיד במקום.  במונחים מעשיים, ובהנחה כמובן שהיהודי עומד בדרישות (לפחות בן ארבעים, עם משפחה, וקבל על עצמו עול מלכות שמיים), איזה אחוז מזמן לימודי תורה כדאי להשקיע בלימוד הזוהר?  ברור שהתשובה תלויה גם ביכולת האישית של התלמיד.  אני יודע שבספרים של תלמידי חכמים מסויימים יש ציטוטים מתוך הזוהר הקדוש, כך שע"י לימוד הספרים הללו, אפשר בעקיפין גם ללמוד את הזוהר.  דוגמא בולטת במיוחד הם ספרים של הגאון מוילנא שעוסקים בערב רב ובגלות האחרונה.

mr.z:

--- ציטוט של: האלקשי על יולי 12, 2007, 15:18:56 ---אני ממליץ על האתר של הרב משה ארמוני שם הוא עונה בעצמו לשאלות בפורום.
http://www.armoni.info

למותר לציין שהמתנגדים לתורת הנסתר לפי הזוהר הקדוש והאריז"ל אינם חלק מהיהדות האותנטית והנאמנה.

--- סוף ציטוט ---

לדעתך חלק נכבד מגדולי תימן ועוד חלק גדול של רבנים (שאינם מאמינים בזוהר בכלל או שלא מאמינים בחלקו-הם טוענים שחלק מזויף) הם לא חלק מ"היהדות האותנטית והנאמנה"?

דוקא_כך:
נראה לי שאותם אלו שמתנגדים לחלוטין לזוהר יתנגדו גם ללימוד אגדה, וכולנו יודעים כמה חשוב ללמוד אגדה, בלעדיה אי אפשר להבין את פעולות השם.

mr.z:

--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 18, 2007, 06:41:03 ---נראה לי שאותם אלו שמתנגדים לחלוטין לזוהר יתנגדו גם ללימוד אגדה, וכולנו יודעים כמה חשוב ללמוד אגדה, בלעדיה אי אפשר להבין את פעולות השם.

--- סוף ציטוט ---
לא, מכיוון ש א. אין חילוק לגבי הזמן מתי נכתבו האגדתות וב. האגדתות לא נפסקות להלכה אלא הם סיפורים שבהם אנו רואים את רוחה של התורה, בעוד שישנן פסיקות הלכה ע"פ הזוהר.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: mr.z על יולי 18, 2007, 13:16:25 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 18, 2007, 06:41:03 ---נראה לי שאותם אלו שמתנגדים לחלוטין לזוהר יתנגדו גם ללימוד אגדה, וכולנו יודעים כמה חשוב ללמוד אגדה, בלעדיה אי אפשר להבין את פעולות השם.

--- סוף ציטוט ---
לא, מכיוון ש א. אין חילוק לגבי הזמן מתי נכתבו האגדתות וב. האגדתות לא נפסקות להלכה אלא הם סיפורים שבהם אנו רואים את רוחה של התורה, בעוד שישנן פסיקות הלכה ע"פ הזוהר.

--- סוף ציטוט ---
שמע, אולי אתה צודק.  נראה לי שעצם זה שהגאון מוילנא ציטט מהזוהר וחזה את העתיד על פי תורת הנסתר צריכה להוות לגיטימציה ללימוד הזוהר, אבל בקשר לצורה שבה יש ללמוד או לשלב לימוד הזוהר עם לימוד התנ"ך וההלכה---זה נושא לדיון.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה