כתב נושא: הסיבה לגזענות האשכנזית מזרחית  (נקרא 2420 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק jerryheller

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
הסיבה לגזענות האשכנזית מזרחית
« ב- : יולי 05, 2007, 12:22:01 »
שלום אני חדש בפורום הגדול הזה.
ואני מאוד מקווה שאני יהנה פה.
אני מאוד מעריך את חיים ובאתי לפה דרך הקישור שבסרטונים שלו.
כמו כן רציתי לדבר על דבר שמאוד מעניין אותי: גזענות ויריבות בין עדות אשכנז למזרח.
אני ישראלי יהודי ממוצא רוסי. סבי וסבתי באו מברית המועצות אחרי שהסובייטים ימח שמם מיררו להם חצי מהחיים.
שמשפחתי עלתה מברית המועצות השכנים המזרחים אמרו להם לחזור לרוסיה.
לי כעיקרון אין בעיה עם העדה המרוקאית אבל אני חייב להגיד שהם מזכירים קצת את הכושים בארצות הברית.
והאשכנזים מזכירים קצת את הלבנים.
המרוקאים והמזרחים באו לארץ לא בגלל שרדפו אותם. היה להם במרוקו הכל. הם בכלל ראו את עצמם ערבים. הם השתלבו כלכלית והיו מאוד גדולים במדינות האלו לעומת האשכנזים שסבלו התעללות ואנטישמיות כבר כמה מאות שנים.
אני שם לב שבעצם המרוקאים הם קצת פחות מתורבתים מהאשכנזים (מה לעשות המרוקאים קיבלו מנהגים של ערבים אני גם הייתי משתגע אם הייתי גר עם ערבים).
ומה שמאוד מעצבן אותי זה שמרוקאים ממשיכים לקחת מערבים הכל. (וכמובן שערבים מאוד דומים לכושים).
מבחינת השפה המוזיקה ייללנית (דיכאון ומזרחית), מבחינת הדיבור המתלהם והלא תקין (בוא מכות? שתוק שב בשקט מאוד מזכיר את הניאגס מברוקלין  shout up, yo know what i'm saying that nigga oh no he wont() ומבחינת הריקודים ותרבות "החאפלות". כמו כן הם גם משוכנים בשכונות עוני כמו כושים וצועקים על קיפוח (במקום לעשות משהו עם עצמם.)
אני שואל את עצמי, למה הם לא כמו האשכנזים היהודיים שמדברים בצורה תקינה, שתומכים בציונות ובאמת ימניים.
זה קצת מעצבן אותי למה הם לא מתנתקים מהמוזיקה העלובה והמתרבות הנחותה של הערבים.
הם מתלבשים כמוהם וגאים בזה שהם גרים עם ערבים.
זה טיפה מעצבן אותי.

מנותק אורי'ין

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הלוואי ויבנה המקדש בקרוב ותבוא הגאולה!!
« להגיב #1 ב- : יולי 05, 2007, 12:37:14 »
בס"ד,
ברוך הבא!! :)
אני מרוקאית והמשפחה שלי מרוקאית ואין לי ולמשפחה שלי בעיה עם אשכנזים..
חוץ מיזה שאני שונאת מוזיקת דיכאון..אני אוהבת חסידי :smil037: :)!!!
ואני לא מתלבשת או מתנהגת כמו ערביה..
מי צועק על קיפוח??
חוץ מיזה אני ימנית!!!!!!! :smil024:
הרב כהנא צדק!!!!!
נוער כהנא חי!!!!!!!

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : יולי 05, 2007, 23:50:53 »
הבור הזה לא יודע שיהודים מזרחיים בליגה להגנה היהודית הובילו את המאבק ההיסטורי לשיחרור יהדות ברה''מ. הבור הזה נמצא בארץ הקודש הודות להקרבות של יהודים מזרחיים כהניסטים.

כשהייתי ילד, אמרו לי שאני ערבי כי אמי יהודיה ממוצא מצרי. אבל כל זה לא השפיע עלי במאומה כשהצטרפתי לליגה כדי להציל את האחים שלי ברוסיה.

בהפגנות שלנו למען יהדות ברה''מ, רוב המפגינים היו מזרחיים, כולל הרבה מרוקאים.

אני מתנגד להגדרות האלו "מרוקאי" או "מצרי" או "פולני". יהודי ממרוקו הוא יהודי. הוא מיוחד. הוא חלק מהעם הנבחר של בורא עולם. אין שום דימיון בינו לבין ערבי מוסלמי ממרוקו, להבדיל באלף אלפי הבדלות. כמו שיהודי מפולין הוא מיוחד. יהודי מפולין הוא לא כמו הנוצרים הנאצים מפולין, להבדיל.

אלה שרוצים לפלג אותנו לא יצליחו. זה יקח זמן, אולם בסוף, הכהניסטים יאחדו את העם הקדוש הזה.

בייקר

• אורח
« להגיב #3 ב- : יולי 06, 2007, 00:11:28 »
כולנו יהודים ואחים ואין מקום לדעות גזעניות לפי הדת שלנו.
מדובר בפרובוקציה שקופה של גולש שמטרתו לחבל בפורום.
הודעה ראשונה ושקרית והיא לא מקרית,זה לא סתם שההודעה נכתבה בצורה כזאת.
אם היה מכיר את חיים ומכבד אותו לא היה כותב דברי הבל כאלה.
הבנו יש לו אסוציאציות חופשיות ומזכירים לו דברים.
לגבי הניתוח והסקת המסקנות באמת לא ראוי לתגובה.
במקום להתמקד בבעיה הערבית הוא נזכר...אבל יש ערבים אמיתיים כאן ואין צורך לחפש סכסוכים ופילוגים בין יהודים.
הכותב משתמש בשמו של חיים ואומר דברים הפוכים משחיים מאמין בהם.
כאילו שיכנס מישהו ויכתוב אני בעד חיים ואוהב את הסרטונים שלו ולכן אני תומך במדינה פלשתינית ובאפליה מתקנת לכושים כי זה מזכיר לי את...