עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

מלחמת אחים(?)

<< < (2/7) > >>

10:
לדעתי האשכנזים יותר מתבוללים (חלקם, אני לא בא להכליל), בגלל שבאירופה הכוח הדתי ירד יותר והאמנסיפציה גרמה לכך שהיהודים יותר התבוללו. בארצות צפון-אפריקה האמנסיפציה התחילה עם הפיכתם למנדט של הארצות הקולוניאליות, ואחרי שהארצות הקולניאליות עזבו האמנסיפציה ירדה בהרבה מקומות, כך שבעוד שיהודי אירופה חיו עם הגויים וקיבלו את המנטליות שלהם, היהודים בצפון אפריקה נישארו מאוגדים לאור השנאה.

גם בגלל המצב בארץ ישראל משנות ה-20: לערבים הייתה שנאה ליהודים, כך שהקהילה היהודית שמרה על אוטונומיה ועל אחדות, כי גם לא היו הרבה אפשרויות להשתלב בחברה הערבית וגם ככה הם יותר העריכו את הארץ, בעוד שבארצות-אירופה לא היה ממש אכפת מהמצב בארץ ישראל...

זאת דעתי. אם טעיתי, בבקשה תתקנו אותי.

tomsalts:

--- ציטוט של: 10 על יוני 21, 2007, 15:22:41 ---לדעתי האשכנזים יותר מתבוללים (חלקם אני לא בא להכליל) בגלל שבאירופה הכוח הדתי ירד יותר והאמנסיפציה גרמה לכך שהיהודים יותר התבוללו, בארצות צפון אפריקה האמנסיפציה התחילה עם הפיכתם למנדט של הארצות הקולוניאליות, ואחריי שהארצות הקולניאליות עזבו האמנסיפציה ירדה בהרבה מקומות כך שבעוד שיהודי אירופה חיו עם הגויים וקיבלו את המנטליות שלהם היהודים בצפון אפריקה נישארו מאוגדים לאור השינאה, גם בגלל המצב בארץ ישראל משנות ה20 לערבים הייתה שינאה ליהודים כך שהקהילה היהודית שמרה על אוטונומיה ואחדות  כי גם לא היה הרבה אפשרויות של השתלבות בחברה הערבית וגם ככה הם יותר העריכו את הארץ, בעוד שבארצות אירופה לא היה ממש אכפת מהמצב בארץ ישראל... זאת דעתי עם טעיתי בבקשה תתקנו אותי

--- סוף ציטוט ---

האידיאליסטים שיצאו מערי הקודש היו ברובם המכריע יוצאי מזרח אירופה, אז זה לא נכון שהיה להם פחות חשוב מהארץ..

נץ וגאה בזה:
הרשו לי לסכם בכך שמדובר גם בגלל אתוס השואה (למרות שגם ישנה כמות נכבדה של יוצאי עדות מזרח שסבלו מהנאצים באופן ישיר, כגון יהדות לוב, אלג'יריה, תוניס, עיראק וסוריה והיו אפילו כמה אלפים שנשלחו למחנות כגון מאות מיהדות טריפולי שנשלחו לברגן-בלזן, כמובן אסור לשכוח את קהילת סאלוניקי שביוון שהיו כולם נחשבים מזרחיים והנהגות על פי שיטת הבית-יוסף, כמו כן היו קהילות גדולות של יוצאי מזרח שסבלו קשות גם באיטליה והולנד).
וכן בגלל גוורדיית מפא"י שהיו כולם אשכנזים שהתנהגו באופן כמעט ברוטאלי בכל המישורים כנגד יהדות המזרח (ודי לחכימא), והכל כדי לגרום ל-"להשכיחם תורתך" מה שגם לצערי ברובו דיי הצליח ר"ל.

tomsalts:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יוני 21, 2007, 18:22:22 ---הרשו לי לסכם בכך שמדובר גם בגלל אתוס השואה (למרות שגם ישנה כמות נכבדה של יוצאי עדות מזרח שסבלו מהנאצים באופן ישיר, כגון יהדות לוב, אלג'יריה, תוניס, עיראק וסוריה והיו אפילו כמה אלפים שנשלחו למחנות כגון מאות מיהדות טריפולי שנשלחו לברגן-בלזן, כמובן אסור לשכוח את קהילת סאלוניקי שביוון שהיו כולם נחשבים מזרחיים והנהגות על פי שיטת הבית-יוסף, כמו כן היו קהילות גדולות של יוצאי מזרח שסבלו קשות גם באיטליה והולנד).
וכן בגלל גוורדיית מפא"י שהיו כולם אשכנזים שהתנהגו באופן כמעט ברוטאלי בכל המישורים כנגד יהדות המזרח (ודי לחכימא), והכל כדי לגרום ל-"להשכיחם תורתך" מה שגם לצערי ברובו דיי הצליח ר"ל.

--- סוף ציטוט ---

המפא"יניקים היו מפלגה שיצאה מן ההגנה ואין לייחס אותה ליהדות אשכנז אלא לבוגדים, אז אנא ממך, לא ליצור סטריוטיפ.

נץ וגאה בזה:
אז איך אתה מסביר את העובדה שכל ראשיה למעט משה דיין נולדו וגדלו בגרמניה, אוסטריה ומזרח אירופה?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה