חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי

** שאלו את הימין האמיתי לתאריך 26 ביוני **

<< < (2/4) > >>

בייקר:
חיים שלום רב!

סיימתי לקרוא את ספרו המצויין של הרב כהנא זצ"ל על הליגה ומסקרן אותי ההמשך. מי החליף את הרב כמנהיג הליגה? האם בנו של קולומבו המשיך את דרכו במאפיה ובאגודה לשמירת הזכויות של האיטלקים-אמריקנים? האם משפחת קולומבו שולטת עדיין במאפיה?
מה היה גורל היהודים בשכונות בתוך העיר, האם הכושים השתלטו על השכונות, האם הכושים וההיספנים השתלטו על משרות ההוראה?
האם נמשך שיתוף-הפעולה עם האיטלקים? האם החרפְתֶּם את המאבק נגד הדיפלומטים הסובייטים? האם הפעילות השוטפת של הליגה נמשכה או שבוגדים החלוּ להשתלט על הליגה? האם המימסד היהודי המשיך להתנכר לליגה? להלשין על חבריה וּלגנות אותם?
האם פעילי הליגה עלוּ כולם עם הרב כהנא לארץ? האם היהודים שמעו לרב ועלוּ לארץ? האם האלימות והאנטישמיות נגד יהודים גברוּ?
האם היו עימותים נוספים עם מנהיגי השחורים? האם הפוליטיקאים בניו יורק המשיכו לתת לכושים ולהיספנים להשתולל?

tm1:
חיים שלום רב וישר כח על פעילותך למען כולנו.

בישראל, מרוב מפלגות ועיסקאות פוליטיות ביניהן – אין למעשה ביטוי אמיתי לאידיאולוגיה שלהן, ומפלגות קטנות יחסית כמעט שאינן באות לידי ביטוי.
האם שיטת-בחירות כמו בארה"ב, שבה יש מפלגה ימנית (רפובליקנים) ומפלגה שמאלית (דמוקרטים), תוכל להתאים למדינת ישראל יותר מהשיטה הנוכחית ?

שלמה:
שלום לך, חיים.

השאלה שלי היא מה גרם לך לארגן את ה"ימין האמיתי", וכיצד הוא התחיל ולפני כמה זמן?

yacov:
בס"ד

שלום חיים,

איך אתה חוגג את ראש חודש? האם אתה הולך לבית כנסת כל ראש חודש בשביל שחרית? אני כן עושה את זה. אני גם הולך לבית כנסת כל שחרית  ומנחה של שבת אבל לא כל ערב שבת. ביומים טובים אני הולך לבית כנסת לכל תפילה.

יעקב מנשה בן רחמים.

רק כהנא:
חיים הגדול שלום,
תודה על התשובה מהשבוע שעבר.

כשבעזרת השם אתה תעלה לישראל וּתנסה לרוץ לכנסת, אתה יודע שיעשו עליך בהתחלה חרם כמו שעשו על הרב הגאון כהנא זצוק"ל הי"ד,
ובהתחלה הישראלים לא כל-כך יסכימו איתך כי כמעט כולם שטופי-מוח מהתשקורת הישראלית...
מה תעשה במצב של אי-תמיכה? האם אתה חושב שאתה יכול להצליח היכן שגדול-דורנו הגדול לא הצליח?

אני מאחל לך שכל מִשאלות-ליבך תתגשמנה לטובה ושנזכה לראות אותך תחת חופה בארץ ישראל.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה