חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי
** שאלו את הימין האמיתי לתאריך 19 ביוני **
oferst:
שלום חיים, תודה שענית על בקשתי בשידור הקודם
שאלתי היא ככה:
כאשר התנועה תעבור לשלב הגדול הבא לאחר שתורשה כניסתך לארץ ונהפוך למפלגה, האם נזדקק לתקציב גדול על-מנת לממן את המפלגה, או שאתה חושב שהאמת תעשה את שלה?
תודה, עופר
סבבתיק:
לחיים בן פסח היקר שלום
רציתי לשאול מהו יחס האמריקאים ליהודים בארה"ב?
תודה
דוקא_כך:
חיים שלום רב,
שאלתי הפעם קשורה לנושא של צמצום ילודה (population control). העמדה של התורה לגבי רעיון זה ברורה---הוא פסול, מכיוון שהוא עומד בניגוד גמור למצוות פרייה ורבייה, ולכן אני רוצה דוקא להציג את העמדה של הצד השני---ה"נאורים" וה"אוניברסאלים". לטענתם, בעוד שפעם הרפואה היתה פרימיטיבית ורמת התמותה היתה גבוהה, כיום, תודות לרפואה המודרנית, רמת התמותה נמוכה, ולכן אין צורך להוליד שמונה ילדים מתוך ציפיה שישרדו רק שניים. המשאבים של האנושות מוגבלים, ולכן אם כל בני האדם יקיימו פרייה ורבייה ללא הגבלה, כפי שהתורה מעודדת אותנו, בסופו של דבר נגיע כביכול למצב של פיצוץ אוכלוסין שילווה בתופעות שליליות כמו צפיפות ודוחק, רעב, פשע, וזוהמה---חיים של ג'וקים. לדעת האליטות ככל שיש יותר אנשים בעולם, זה מגביר כביכול את החיכוכים והמאבקים על המשאבים המוגבלים ומגדיל כביכול את הסיכויים להתפרצות מלחמות, ועדיף להימנע מכל זה ולצמצם את הילודה ע"י שימוש באמצעי מניעה, הפלות, וסירוס. איך מגיבים לטיעונים אלו?
יברכך ה' וישמרך,
דוקא_כך
יוחאי:
חיים שלום רב!!!
שוב פעם תודה על התוכניות המצוינות שלך אני מאד נהנה לשמוע אותם יישר כח!!
רציתי לדעת מה דעתך על אברהם "יאיר" שטרן ז"ל אני פשוט מעריץ אותו לדעתי הוא היה גיבור אמיתי רוציתי לדעת אם קראת עליו קצת ומה אתה חושב עליו?
תודה רבה מחכה לראות אותך בארץ הקודש בעזת השם!!!
yacov:
בס"ד
שלום חיים,
אני שאלתי על אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת ישיבה, ו-Touro College רק כדי לדעת.
למדתי כבר ב"בר-אילן", במשך שנה אחת, אבל אחר-כך היה לי קשה מדי שם, אז חזרתי לארה"ב.
קשה מאוד להתקבל לאוניברסיטת ישיבה וּל-Touro College, לכן הלכתי ל-community college, ועכשיו אני הולך ל-state university.
עכשיו השאלה:
איך אתה חוגג את ראש חודש? אני הולך לשחרית כל ראש חודש כדי לשמוע את קריאת התורה. האם אתה הולך לבית כנסת כל יום? אם כן, כמה פעמים כל יום? אם אתה לא הולך, האם אתה מתפלל בבית 3 פעמים כל יום? אני לא הולך כל יום ולא ,ואני לא מתפלל 3 פעמים כל יום?
יעקב מנשה בן רחמים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה