יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מדינת הלכה---לא כל כך "נורא"

<< < (3/3)

אֵיתָן:
"לא, פשוט מאוד, הותאמנו לסביבה, המוזיקה בוודאי הייתה מסולסלת, הבתים היו בנויים בסגנון מזרח תיכוני, המבטא גם.
זה לא דעות קדומות, אבל אין סיכוי רב שעם שהיה תחת כיבושים יכל לספוג את זה ובו זמנית להקים תרבות שונה.

התרבות המערבית, הדמוקרטית נותנת לכולם זכות ללמוד ולהיות מחונכים.
אם אתה טוען שאין ביהדות זכות ללימוד וקדמה, וזכות לשוויון (למרות שאת כל אלו היו לנו עוד לפני אחרים), אז אתה טועה.
תרבות מערבית שווה אצלי לתרבות מתקדמת ומפותחת, ואיני מדבר על ניאו נאצים ושחיתויות אלא על החינוך חובה חינם (שלצערי בוטל בארץ), חוקי השוויון (שלצערי לא יושמו במלואם ע"י אף מדינה), וחוקי חופש ביטוי.

ונדליזם יש בכל עם לא רק מערבי גם מזרחי ואני יכול להגיד לך שגם סיפורי רחב הפרוצה לא היו בהשפעת אף עם.
ונדליזם זאת בעיה שתישאר ונאלץ להתמודד איתה. וערסיות, זה בכלל חיקוי של ערבים"

"זה לא דעות קדומות, אבל אין סיכוי רב שעם שהיה תחת כיבושים יכל לספוג את זה ובו זמנית להקים תרבות שונה."
אבל את התרבות האמריקאית הוא  כן יכול?

"לא, פשוט מאוד, הותאמנו לסביבה, המוזיקה בוודאי הייתה מסולסלת, הבתים היו בנויים בסגנון מזרח תיכוני, המבטא גם."
אתה  מדבר איתי  על חומריות
מי אמר  שאי אפשר  לשנות את סגנון בניית הבתים
מוזיקה?כל אחד  והטעם שלו
"הבתים היו בנויים בסגנון מזרח תיכוני, המבטא גם"
אתה  מתבייש  ביהדות ?

"התרבות המערבית, הדמוקרטית נותנת לכולם זכות ללמוד ולהיות מחונכים. "
נכון אני  מסתכל על הנוער  בארץ ובאמריקה אני ממש  רואה  איזה  מחונכים הם יצאו

"אם אתה טוען שאין ביהדות זכות ללימוד וקדמה, וזכות לשוויון (למרות שאת כל אלו היו לנו עוד לפני אחרים), אז אתה טועה".
אתה  אומר דברים שלא אמרתי
אני  אמרתי  ההיפך

"תרבות מערבית שווה אצלי לתרבות מתקדמת ומפותחת, ואיני מדבר על ניאו נאצים ושחיתויות אלא על החינוך חובה חינם (שלצערי בוטל בארץ), חוקי השוויון (שלצערי לא יושמו במלואם ע"י אף מדינה), וחוקי חופש ביטוי"
אתה  מדבר  איתי על הגדרות
אני רוצה  לראות  תוצאות

"ונדליזם יש בכל עם לא רק מערבי גם מזרחי ואני יכול להגיד לך שגם סיפורי רחב הפרוצה לא היו בהשפעת אף עם.
תעשה לי  טובה 
ו ילד "טוב" מבית טוב  ששותה אלכוהול ולוקח סמים זאת לא  ערסיות?
ללכת כמו פאנקיסט  או כמו איזה  רוקיסט  זאת לא ערסיות?

אני  מדבר  בתור  אדם חילוני
ואני  רואה  מה  שהתרבות הזו  עשתה לנו בארץ
כמובן שאני  לא עושה  הכללה
אבל אלו  התוצאות
וכל התרבות הזאת  בסופו של דבר  מגיעה גם לפולוטיקה ולהחלטות פוליטיות שגויות

tomsalts:

--- ציטוט של: איתן על יוני 03, 2007, 21:02:13 ---"לא, פשוט מאוד, הותאמנו לסביבה, המוזיקה בוודאי הייתה מסולסלת, הבתים היו בנויים בסגנון מזרח תיכוני, המבטא גם.
זה לא דעות קדומות, אבל אין סיכוי רב שעם שהיה תחת כיבושים יכל לספוג את זה ובו זמנית להקים תרבות שונה.

התרבות המערבית, הדמוקרטית נותנת לכולם זכות ללמוד ולהיות מחונכים.
אם אתה טוען שאין ביהדות זכות ללימוד וקדמה, וזכות לשוויון (למרות שאת כל אלו היו לנו עוד לפני אחרים), אז אתה טועה.
תרבות מערבית שווה אצלי לתרבות מתקדמת ומפותחת, ואיני מדבר על ניאו נאצים ושחיתויות אלא על החינוך חובה חינם (שלצערי בוטל בארץ), חוקי השוויון (שלצערי לא יושמו במלואם ע"י אף מדינה), וחוקי חופש ביטוי.

ונדליזם יש בכל עם לא רק מערבי גם מזרחי ואני יכול להגיד לך שגם סיפורי רחב הפרוצה לא היו בהשפעת אף עם.

"זה לא דעות קדומות, אבל אין סיכוי רב שעם שהיה תחת כיבושים יכל לספוג את זה ובו זמנית להקים תרבות שונה."
אבל את התרבות האמריקאית הוא  כן יכול?

"לא, פשוט מאוד, הותאמנו לסביבה, המוזיקה בוודאי הייתה מסולסלת, הבתים היו בנויים בסגנון מזרח תיכוני, המבטא גם."
אתה  מדבר איתי  על חומריות
מי אמר  שאי אפשר  לשנות את סגנון בניית הבתים
מוזיקה?כל אחד  והטעם שלו
"הבתים היו בנויים בסגנון מזרח תיכוני, המבטא גם"
אתה  מתבייש  ביהדות ?

"התרבות המערבית, הדמוקרטית נותנת לכולם זכות ללמוד ולהיות מחונכים. "
נכון אני  מסתכל על הנוער  בארץ ובאמריקה אני ממש  רואה  איזה  מחונכים הם יצאו

"אם אתה טוען שאין ביהדות זכות ללימוד וקדמה, וזכות לשוויון (למרות שאת כל אלו היו לנו עוד לפני אחרים), אז אתה טועה".
אתה  אומר דברים שלא אמרתי
אני  אמרתי  ההיפך

"תרבות מערבית שווה אצלי לתרבות מתקדמת ומפותחת, ואיני מדבר על ניאו נאצים ושחיתויות אלא על החינוך חובה חינם (שלצערי בוטל בארץ), חוקי השוויון (שלצערי לא יושמו במלואם ע"י אף מדינה), וחוקי חופש ביטוי"
אתה  מדבר  איתי על הגדרות
אני רוצה  לראות  תוצאות

"ונדליזם יש בכל עם לא רק מערבי גם מזרחי ואני יכול להגיד לך שגם סיפורי רחב הפרוצה לא היו בהשפעת אף עם.
תעשה לי  טובה 
ו ילד "טוב" מבית טוב  ששותה אלכוהול ולוקח סמים זאת לא  ערסיות?
ללכת כמו פאנקיסט  או כמו איזה  רוקיסט  זאת לא ערסיות?

אני  מדבר  בתור  אדם חילוני
ואני  רואה  מה  שהתרבות הזו  עשתה לנו בארץ
כמובן שאני  לא עושה  הכללה
אבל אלו  התוצאות
וכל התרבות הזאת  בסופו של דבר  מגיעה גם לפולוטיקה ולהחלטות פוליטיות שגויות

--- סוף ציטוט ---

התרבות האמריקאית שאנו מכירים כיום היא תרבות שהתחילה מאה שנים לאחר סיום הכיבוש הבריטי, אנו עברנו כשישית מהדרך, יש עוד הרבה לפנינו, ועוד האמריקאים לא ספגו מלחמות.

חלילה לי להתבייש ביהדות, אני רק אומר שהיינו דומים לעמים השכנים.

יש הבדל בין עניין של אופי חסר תרבות, והשכלה אין מה להשוות.

אתה גם לא תראה תוצאות במשבר התרבותי כלכלי וחינוכי שיש כרגע, כרגע חזרנו מהגולה, אתה מצפה לראות תוצאות בין לילה?

זה גם, אבל יש אחוז מאוד נמוך מהם כרגע. ילדים שחונכו בבית טוב בד"כ יגדלו טובים, ערסיות זה האופי המדאיג כרגע, מצדי שילבשו שחורים ויאזינו למטאל לפאנק ולרוק כמו פאנקיסטים ורוקיסטים, רק שלא יתקעו סכינים אחד בשני, כמובן שהזן הזה הוא זן נכחד עכשיו.

השפל שאנו רואים היום הוא השפל שהגיע מעודף גאווה לאומית לאחר 67'. אין יותר צניעות..

אֵיתָן:
1)התרבות האמריקאית שאנו מכירים כיום היא תרבות שהתחילה מאה שנים לאחר סיום הכיבוש הבריטי, אנו עברנו כשישית מהדרך, יש עוד הרבה לפנינו, ועוד האמריקאים לא ספגו מלחמות.

2)חלילה לי להתבייש ביהדות, אני רק אומר שהיינו דומים לעמים השכנים.

3)יש הבדל בין עניין של אופי חסר תרבות, והשכלה אין מה להשוות.

4)אתה גם לא תראה תוצאות במשבר התרבותי כלכלי וחינוכי שיש כרגע, כרגע חזרנו מהגולה, אתה מצפה לראות תוצאות בין לילה?

5)זה גם, אבל יש אחוז מאוד נמוך מהם כרגע. ילדים שחונכו בבית טוב בד"כ יגדלו טובים, ערסיות זה האופי המדאיג כרגע, מצדי שילבשו שחורים ויאזינו למטאל לפאנק ולרוק כמו פאנקיסטים ורוקיסטים, רק שלא יתקעו סכינים אחד בשני, כמובן שהזן הזה הוא זן נכחד עכשיו.

6)השפל שאנו רואים היום הוא השפל שהגיע מעודף גאווה לאומית לאחר 67'. אין יותר צניעות..

1)התרבות המערבית  היא  בשלב של התפוררות
האמריקאים לא  צריכים עוד  מלחמות הם יצרו לעצמם מלחמות
במקום להשמיד  את אירן הנאצית היא  נכנסה לעיראק בגלל הדחף "להזריק" נפט
ומה  שהיא  עשתה  בזה  היא  גרמה  לכך  שאירן ועיראק בסופו של דבר  הולכות לכרות ברית
וזה  הסיוט  הכי גדול של אמריקה 
ארצות הברית ירתה  לעצמה ברגל
וכרגיל היהודים נדפקים

2)אנחנו לא  דומים לערבים
אולי  במראה  אבל לא  בתרבות ובמוסר
אנחנו לא  גזע

3)לצערי הרב  כיום התרבות היא  זו שמעצבת את האופי  של הבן האדם
ועם הזמן גורמת לבורות ובורות גורמת לחוסר  השכלה

4)אני  לא  אראה  תוצאות גם במשך ה 20 שנה הבאות  אם המצב  במדינה  לא  ישתנה

5)אל תהיה כל כך בטוח
אני  הכרתי  הרבה  ועדיין מכיר

יוחאי:
דוגמה קטנה שלי לכפיי חילונית:
פעם אחת הייתי בחדר אוכל(בצבא) ושמעתי במקרה איך הטבחים מתבאסים מזה שנשאר איתם נג"ד(בקבע)מטבח דתי לכל השבת כי הוא לא יתן להם להכין אוכל בשבת.
מאז כל אוכל שאכלתי בצבא לא ידעתי אם הוא כשר באמת!!

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה